ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ψάχνει κίνητρο για τη συνέχεια, μετά τη νέα ήττα στο ντέρμπι

ψάχνει-κίνητρο-για-τη-συνέχεια-μετά-τη-524247

Τη δεύτερη ήττα του σε τρία παιχνίδια playoffs γνώρισε το περασμένο Σάββατο ο Ολυμπιακός Βόλου απέναντι στην ΑΕΛ (0-1). Οι ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι σε σχέση με την εμφάνισή τους απέναντι στον Ηρακλή, υστέρησαν ωστόσο στην τελική προσπάθεια και δεν σκόραραν για ακόμη ένα παιχνίδι, τρίτο, στο μίνι πρωτάθλημα και τέταρτο συνολικά, αν υπολογίσουμε και την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου και την ήττα στην Καρδίτσα (2-0).

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Ετσι, η ομάδα με τη δεύτερη καλύτερη επίθεση του Βορείου ομίλου (34 γκολ ενεργητικό ο Ηρακλής, 33 ο Ολυμπιακός), δεν έχει πετύχει γκολ σε κανένα από τα τρία των playoffs. Παράλληλα, τα λάθη της αμυντικής διάταξης και τα κενά που δημιουργούνταν επέτρεπαν στην ομάδα της Λάρισας να βγαίνει σε αντεπιθέσεις με ιδανικές προϋποθέσεις. Σε μία απ’ αυτές (49’), και μετά από λάθος πάσα του Γιαλούση και αδυναμία του Ζέρη να σταματήσει τον Ριμπέιρο, ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ έβγαλε τη σέντρα, ο Ρίζος έκανε έξοδο σε λάθος χρόνο και ο Μπόγιοβιτς με κεφαλιά δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει ένα «χρυσό» για την ομάδα του τέρμα.

Μετά το 15’ ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, αναπτύσσονταν κυρίως από τη δεξιά πλευρά με τον Μπεριάν και την αριστερή με τον Μπιτάνγκ, ενώ δραστήριοι ήταν και οι παίκτες του άξονα. Στο 18’ χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων στο α’ μέρος, όταν ο Ζέρης από τα δεξιά έδωσε συρτά στον Μπέριαν, ο Αφρικανός έκανε το σουτ πάνω στα σώματα και στη συνέχεια ο Κυζιρίδης σούταρε, όχι όμως όπως θα ήθελε, στέλνοντας την μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Αποστολίδη.

Στο πρώτο μέρος και οι δύο αντίπαλοι θα μπορούσαν να σκοράρουν, με τους φιλοξενούμενους να έχουν όμως πιο ουσιαστικές φάσεις με τους Μπόγιοβιτς και Νεμπεγλέρα. Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΛ αιφνιδίασε και προηγήθηκε με τον Μπόγιοβιτς (49’). Η έλλειψη καθαρού μυαλού, η νευρικότητα και το άγχος είχαν ως αποτέλεσμα τη μη αντίδραση του Ολυμπιακού. Αλλά ακόμα κι όταν προσπάθησε να αντιδράσει, με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Διαμαντόπουλο, βρήκε απέναντί του μία σφιχτή άμυνα και 11 παίκτες να αμύνονται. Ετσι, το γκολ δεν επετεύχθη ποτέ.

Πλέον, μέλημα των ερυθρόλευκων είναι η βελτίωση μέσα από τις προπονήσεις και τα παιχνίδια, ενώ θα κυνηγήσουν και τις πιθανότητες που έχουν για την κατάληψη της 3ης θέσεις, που μπορεί υπό συνθήκες να οδηγήσει στη Super League. Οι ερυθρόλευκοι με έναν βαθμό παρέμειναν στην 5η θέση της ειδικής βαθμολογίας, έχοντας μόλις μία ισοπαλία (στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα) και δύο εντός έδρας ήττες.

Την προσεχή Τετάρτη 13/5 ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Παναχαϊκή στην Κόρινθο και όπως τόνισε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, στόχος είναι «η ατομική βελτίωση του κάθε ποδοσφαιριστή και η συνολική της ομάδας. Όταν μια ομάδα νικάει, ο προπονητής έχει το προνόμιο να δουλεύει. Αντίθετα, στην ήττα έχει να ασχοληθεί με άλλα πράγματα».

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής των playoffs:

Ολυμπιακός Βόλου – ΑΕΛ 0-1

(49’ Μπόγιοβιτς)

ΑΕΚ – Απόλλων Σμύρνης 2-1

(61’ Μπαρμπόσα, 90’ Σοϊλέδης – 47’ Ανγκούλο)

Ηρακλής – Παναχαϊκή 2-0

(41’ πεν., 82’ Πουρτουλίδης)

Η Βαθμολογία (σε 3 ματς)

1.Ηρακλής* 16

2.ΑΕΚ* 16

3.ΑΕΛ 6

4.Απόλλων Σμύρνης 4

5.Ολυμπιακός Βόλου 1

6.Παναχαϊκή 0

*Με 10 ξεκίνησε η ΑΕΚ, με 7 ο Ηρακλής

Η επόμενη 4η αγωνιστική

Τετάρτη (13/5, 6 μ.μ.)

ΑΕΛ – ΑΕΚ

Απ. Σμύρνης – Ηρακλής

Παναχαϊκή – Ολυμπιακός Β.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου