ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πρεμιέρα με νίκη οι Νέοι του Ολυμπιακού

πρεμιέρα-με-νίκη-οι-νέοι-του-ολυμπιακο-525421

Επικράτησαν με ανατροπή 2-1 της Καλλιθέας για την τελική φάση του πρωταθλήματος Νέων της Football League

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Τον πρώτο της αγώνα για την τελική φάση του πρωταθλήματος Νέων της Football League έδωσε χθες η Κ19 του Ολυμπιακού Βόλου, αντιμετωπίζοντας την Καλλιθέα στο βοηθητικό του ΕΑΚ, με τους ερυθρόλευκους να επικρατούν με 2-1, παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ.

Παρουσία 150 και πλέον φίλων των γηπεδούχων, η ομάδα των νοτίων προαστίων της Αττικής μπήκε πιο δυνατά και μετά την ευκαιρία του Λαμπράι στο 5ο μόλις λεπτό, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Ξανθάς, προηγήθηκε. Συγκεκριμένα, ο Κότας εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ευαγγέλου με προβολή έστειλε την μπάλα στα ερυθρόλευκα δίχτυα.

Η ολοκλήρωση του πρώτου 10λεπτου βρήκε τους παίκτες του Θωμά Μακρή να ισορροπούν τα παιχνίδι, ενώ στο 22’ έφτασαν και στην ισοφάριση. Ο Μπάσαρι έκανε την πάσα, αμυνόμενος των φιλοξενούμενων δεν υπολόγισε σωστά τη φάση και ο Ντινόπουλος σε τετ-α-τετ με ψύχραιμο τελείωμα έκανε το 1-1.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε και το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων. Ο Μπάσαρι εκτέλεσε κόρνερ, στο ύψος του πρώτου δοκαριού η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Πιτσινού, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας αυτογκόλ (2-1). Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με ακόμη μία ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, με τον Αλεξανδρή να σουτάρει από πλάγια, εκτός.

Στο β’ μέρος, οι κυανόλευκοι μπήκαν με διάθεση να ισοφαρίσουν, βρίσκοντας απέναντί τους τον φορμαρισμένο Ξανθά. Στο 54’ απέκρουσε τετ-α-τετ του Νικηφόρου, τέσσερα λεπτά αργότερα ο Λαμπράι σούταρε και ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού απομάκρυνε τον κίνδυνο, ενώ αντέδρασε σωστά και στο σουτ του Κλέμενς (69’). Ωστόσο, μία άστοχη έξοδος στη τελευταία φάση του παιχνιδιού (90’+4) λίγο έλειψε να στοιχήσει, αφού ο Ξένος πήρε την κεφαλιά, μέσα από έναν όμιλο παικτών, αλλά ο Γαρυφάλλου έδιωξε λίγο πριν η μπάλα περάσει την γραμμή. Ετσι, οι νεαροί ποδοσφαιριστές του Θωμά Μακρή ξεκίνησαν με τρεις βαθμούς τις προσπάθειές τους στα τελικά του πρωταθλήματος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Ξανθάς, Βλαχόπουλος, Δημητριάδης, Γαρυφάλλου, Χασιώτης, Γκίνης (71’ Ντόντος), Μπούσης, Αλεξανδρής, Αραπίτσας (89’ Μπέικος), Μπάσαρι, Ντινόπουλος (92’ Γιαννούλας).

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Νίκας, Χαλκιάς, Ευαγγέλου, Πιτσινός (42’ Παπαδάκης), Ακοπιάν, Κότας (38’ Ιωαννίδης), Κατσαϊδόνης, Νικηφόρος (53’ Δαφερέρας), Λαμπράι, Γκιζγκιτζιάν (67’ Κλέμενς), Ξένος.

Η επομένη 2η αγωνιστική (16 Μαΐου)

Απόλλων Καλαμαριάς – Ολυμπιακός Β.

Καλλιθέα – ΑΕΚ

Ρεπό: Εθνικός Γαζώρου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου