ΤΟΠΙΚΟ

Ρυθμιστές ανόδου και παραμονής

ρυθμιστές-ανόδου-και-παραμονής-542205

Ρήγας Φεραίος και Πύρασος, αφού «κλείδωσαν» τη σωτηρία, κοιτούν τη συνέχεια

Και μαθηματικά την παρουσία τους στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και τη νέα περίοδο εξασφάλισαν την περασμένη Κυριακή, οι δύο εκπρόσωποι της Μαγνησίας στην κατηγορία, Ρήγα Φεραίος και Πύρασος. Οι Βελεστινιώτες, παρά το 0-0 απέναντι στον Αχιλλέα, πήραν ένα βαθμό που αποδείχθηκε ουσιαστικός, ενώ ο Πύρασος, σε ακόμη μία εξαιρετική εμφάνιση εκτός έδρας, έφτασε στη νίκη με 3-1 απέναντι στον Οικονόμο Τσαριτσάνης.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Στο γήπεδο του Βελεστίνου, το σφύριγμα της λήξης στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής βρήκε την ομάδα του Ρήγα Φεραίου να πανηγυρίζει και μαθηματικά την παραμονή της στη Γ’ Εθνική, καθώς η λευκή ισοπαλία κόντρα στον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα της αγωνιστικής, αποδείχτηκε αρκετή για το συγκρότημα του Λάκη Μπακάλη. Παράλληλα, έβαλε τέλος ουσιαστικά και στις ελπίδες του Αχιλλέα για κατάληψη της πρώτης θέσης, που οδηγεί στη Football League, αφού πλέον βρίσκεται στο -8 από την πρώτη Α.Ε. Καραϊσκάκης, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος. Από την άλλη, ο Ρήγας Φεραίος έφτασε τους 46 βαθμούς και φιγουράρει στην 6η θέση του 2ου ομίλου. Μετά το 0-0 με τον Αχιλλέα, ο τερματοφύλακας των Βελεστινιωτών, Απόστολος Κεφαλάς, κράτησε ανέπαφη την εστία του για 15ο παιχνίδι σε 25 συμμετοχές.

Την ερχόμενη Κυριακή (3/5) τόσο στην αναμέτρηση της ομάδας του Βελεστίνου εντός έδρας με αντίπαλο τα Τρίκαλα, όσο και σε εκείνη της Νεοκαισάρειας ανάμεσα σε Αχιλλέα και Α.Ε. Καραϊσκάκης, παίζεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό η πρώτη θέση του ομίλου. Η Α.Ε. Καραϊσκάκης έχει 64 βαθμούς, η ομάδα των Τρικάλων 62 και ο Αχιλλέας 56. Για τους Βελεστινιώτες, επιστρέφει στη διάθεση του Λάκη Μπακάλη, ο τιμωρημένος του αγώνα της περασμένης Κυριακής, Δημήτρης Χατζηαθανασίου. Μάλιστα, οι κυανόλευκοι την προτελευταία 29η αγωνιστική αντιμετωπίζουν την πρωτοπόρο Α.Ε. Καραϊσκάκης εκτός έδρας και αυτόματα μετατρέπονται σε ρυθμιστές της κορυφής.

Με οδηγό τον Π. Κοντοβά

Τις εξαιρετικές του εμφανίσεις εκτός έδρας συνέχισε ο Πύρασος και μετά το μεγάλο διπλό στην Τσαριτσάνη με 3-1 απέναντι στον τοπικό Οικονόμο, το νεοφώτιστο σύνολο του Στέφανου Ξηροφώτου έφτασε στην εξασφάλιση της παραμονής, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος με εκτός έδρας επίδοση φέτος πέντε νίκες, επτά ισοπαλίες και μόλις μία ήττα.

Μεγάλος πρωταγωνιστικής στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος για τους κυανόλευκους της Νέας Αγχιάλου ο Παναγιώτης Χρ. Κοντοβάς, ο οποίος φέτος έχει πετύχει 12 γκολ.

«Η ομάδα μας στα δύο τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της σημείωσε τρία γκολ, με τους ίδιους σκόρερ, τα δύο πρώτα ο Π. Κοντοβάς και το τρίτο ο Αναστασίου! Ο Παναγιώτης Κοντοβάς έχει σκοράρει από δύο φορές στα τρία τελευταία ματς του Πυράσου, από δύο γκολ στα τέσσερα τελευταία ματς που η ομάδα μας βρήκε δίχτυα! Με 12 τέρματα, είναι 2ος σκόρερ στο 2ο όμιλο πίσω από τον Καβαλλάρη της ΑΕ Καραϊσκάκης που έχει 15. Μετράει, δύο γκολ στον πρώτο γύρο και δέκα στο δεύτερο. Το 1-3 ήταν η μεγαλύτερη σε έκταση σκορ εκτός έδρας νίκη στη Γ’ Εθνική και συνολικά η τρίτη (συν δύο στα χαρτιά). Εκτός έδρας, ο Πύρασος έχει πέντε νίκες, επτά ισοπαλίες και μία ήττα. Τέλος, ήταν η πρώτη νίκη του Πυράσου με αντίπαλο τον Οικονόμο Τσαριτσάνης ύστερα από δύο ισοπαλίες και μία ήττα στα τρία προηγούμενα παιχνίδια», αναφέρει ο Πύρασος στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Την ερχόμενη αγωνιστική, το σύνολο των Ξηροφώτου και Αρσένου αντιμετωπίζει στην Αγιά τον τοπικό Δωτιέα. Η ομάδα του Νομού Λάρισας «καίγεται» για βαθμούς με στόχο την εξασφάλιση της παραμονής, αφού βρίσκεται στο +1 από τη ζώνη και την Αναγέννηση Αρτας.

Ανησυχία για Μυργιώτη

Μοναδικό μελανό σημείο του μεγάλου διπλού στην Τσαριτσάνη ο τραυματισμός του Θωμά Μυργιώτη. Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός, που αποτελεί από τα βασικά στελέχη του φετινού Πυράσου (24 συμμετοχές), χτύπησε στο 57ο λεπτό και εκφράζονται φόβοι για σοβαρό τραυματισμό στους χιαστούς. Πλέον, περιμένει να υποχωρήσει το πρήξιμο από το γόνατο, ώστε να κάνει μαγνητική τομογραφία, ελπίζοντας πως θα αποφύγει τα χειρότερα και την εγχείρηση.

Συγχαρητήρια από Γ.Σ. Αλμυρού

Τη δική του προσπάθεια για άνοδο στη Γ’ Εθνική θα ξεκινήσει από τις 10 Μαΐου ο Γ.Σ. Αλμυρού, μέσω των μπαράζ ανόδου με αντιπάλους τους Ατρόμητο Παλαμά, Πύδνα Κίτρους και Αμπελωνιακό. Μετά την επίτευξη της παραμονής από Ρήγα Φεραίο και Πύρασο, ο σύλλογος του Αλμυρού εξέδωσε την εξής ανακοίνωση, μέσω της οποίας δίνει συγχαρητήρια στις δύο ομάδες. Αναλυτικά: «O Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Γ.Σ. Αλμυρού συγχαίρουν τα γειτονικά σωματεία του νομού μας, Α.Σ. Πύρασος και Α.Σ. Ρήγας Φεραίος για την επίτευξη της παραμονής τους στην Γ’ Εθνική κατηγορία εκπροσωπώντας άξια το μαγνησιώτικο ποδόσφαιρο. Ευχή όλων μας είναι και την επόμενη χρονιά να υπάρχει ανάλογη συνέχεια με ακόμα μεγαλύτερη εκπροσώπηση του μαγνησιώτικου ποδοσφαίρου στην Γ’ Εθνική Κατηγορία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου