ΤΟΠΙΚΟ

«Ούτε να το σκέφτεστε»

ούτε-να-το-σκέφτεστε-551483

Μετά τη συνάντηση και την πρόταση συνένωσης δυνάμεων, την σκυτάλη πήραν οι οπαδοί του Ολυμπιακού και της Νίκης

Αντίθετοι στο ενδεχόμενο δημιουργίας μίας ομάδας στο Βόλο -και στην ευρύτερη περιοχή- και της συνένωσης δυνάμεων των Ολυμπιακού Βόλου, Νίκης Βόλου, Ρήγα Φεραίου και Πυράσου είναι οι οπαδοί των δύο πρώτων, οι οποίοι μέσω δηλώσεων και ανακοινώσεων συμπλέουν με τη στάση των διοικούντων των ομάδων τους.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Για προσπάθεια αποπροσανατολισμού κάνουν λόγο οι Austrian Boys, συμπληρώνοντας πως «τέτοια σχέδια δεν μας αφορούν», «ούτε να το σκέφτεστε» αναφέρει το Blue Club «Π. Ντοκούζης». Η πρόταση αφορούσε τη δημιουργία μίας νέας ομάδας, που θα έχει τη στήριξη της πόλης του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής με τις τέσσερις ομάδες να συνεχίσουν την ύπαρξή τους σε ερασιτεχνικό επίπεδο, οι οποίες μάλιστα θα εκπροσωπούνται και στο Δ.Σ. της νέας ομάδας.

Μετά την αρνητική στάση του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κ. Γιώργου Τόρη και του προέδρου της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου, κ. Γιάννη Ξάνθη, αναφορικά με την σύσκεψη στο Δημαρχείο, που έγινε με πρωτοβουλία του πρόεδρου της ΕΠΣΘ, κ. Τάσου Μπατζιάκα, τη σκυτάλη πήραν οι οργανωμένοι οπαδοί των δύο ομάδων και με ανακοινώσεις τους ξεκαθάρισαν τη δική τους στάση.

«Τέτοια σενάρια δεν μας αφορούν»

Ως αποπροσανατολισμό ενόψει της μάχης των ερυθρόλευκων στα playoffs της Football League εκλαμβάνει ο σύνδεσμος οργανωμένος οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου, AustrianBoys, τα συγκεκριμένα σενάρια και τονίζει πως τέτοιου είδους σχέδια δεν τον αφορούν.

«Λυπούμαστε που τρεις μέρες πριν τα playoffs αναγκαζόμαστε να παρέμβουμε για ένα θέμα που είδε το φως της επικαιρότητας και δυστυχώς εμπλέκει εμμέσως και την ομάδα μας τον Ολυμπιακό Βόλου. Αναφερόμαστε ειδικότερα σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου της ΕΠΣΘ και στην οποία παρευρέθηκαν παράγοντες της δικής μας ομάδας όπως έγινε γνωστό αλλά και παράγοντες άλλων ερασιτεχνικών σωματείων της Μαγνησίας (!) με σκοπό δήθεν «το ενδεχόμενο δημιουργίας μίας πανίσχυρης ομάδας στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου…», όπως δήλωσε ο κος Μπατζιάκας σε ανακοίνωση του.

Λοιπόν για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα μια και καλή:

  • Τέτοια σχέδια – σενάρια εμάς ως οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου δεν μας αφορούν καν και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να αφορούν κανέναν μέσα στην οικογένεια του Ολυμπιακού Βόλου.
  • Καλούμε τον κύριο Μπατζιάκα και όποιον άλλον επεξεργάζεται τέτοια «μαϊμουδίσια» σχέδια… να μην ξαναεμπλέξει τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ σε αυτά, ούτε καν σαν ιδέα.
  • Σεβόμαστε όλα τα ποδοσφαιρικά σωματεία της Μαγνησίας, αλλά η πόλη του Βόλου έχει ΜΙΑ ομάδα που εδώ και χρόνια εκπροσωπεί επάξια τον νομό και την πόλη και αυτή η ομάδα λέγεται ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ. Όπως φυσικά έχει και άλλες ομάδες αυτή τη στιγμή σε ερασιτεχνικές κατηγορίες, με τη δική τους ιστορία και διαδρομή και για τις οποίες ευχόμαστε ό,τι καλύτερο.
  • Η ομάδα μας ήταν είναι και θα είναι ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΟΝΟ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ και τίποτα άλλο.

Απαιτούμε σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, που αρχίζει με τα playoffs να μην αποπροσανατολίσει κανείς άλλος τον κόσμο της ομάδας μας και να μείνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ προσηλωμένοι στον ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟ, που είναι να φτάσουμε τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ μας, όσο ψηλότερα γίνεται».

Από την πλευρά του, ο Σύνδεσμος Φιλάθλων Ολυμπιακού Βόλου (Σ.Φ.Ο.Β.) αναφέρει: «καταδικάζουμε τον κάθε εμπνευστή της συγκέντρωσης με θέμα τη συγχώνευση των ομάδων. Ο κ. Τόρης μας κάλυψε απόλυτα και δεν θα επιχειρηματολογήσουμε περαιτέρω, αφού δεν υπάρχει ούτε ένας φίλαθλος και οπαδός στο Βόλο και στη Ν. Ιωνία που να θέλουνε τη συγχώνευση. Κανείς δε θα λεηλατήσει το όνομα και την ιστορία του Ολυμπιακού».

«Συγχώνευση δεν κάνουμε ποτέ»

Με διάθεση να μη δώσουν συνέχεια στην υπόθεση, τα μέλη του συνδέσμου οργανωμένων οπαδών της Νίκης Βόλου, Blue Club – Θύρα 3 «Π. Ντοκούζης» εξέδωσαν μία λιτή ανακοίνωση με πολλούς αποδέκτες. «Συγχώνευση δεν κάνουμε … ποτέ! Όσοι κάνετε σχέδια και μυστικές συναντήσεις για συγχώνευση ούτε να το σκέφτεστε», το μήνυμά τους, δίνοντας βάρος στις εξελίξεις του ποδοσφαιρικού τμήματος και στο χτίσιμο της νέας ομάδας, που θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2015-16. Η σχετική ανακοίνωση:

«Συγχώνευση δεν κάνουμε… ποτέ! Όσοι κάνετε σχέδια και μυστικές συναντήσεις για συγχώνευση ούτε να το σκέφτεστε.

Υ.Γ.: Το παραμάγαζο της Μαιάνδρου που μαζεύει νοσταλγούς του πρώην να πάνε να τον μαζέψουν από τις ομάδες που τρώει άκυρα και να πάνε να φτιάξουν ακόμα μία ομάδα τραβεστί όπως την ονειρεύεται ο δήμαρχος. Εμείς πάλι Νίκη θα είμαστε».

Το… μπαλάκι στους τέσσερις

Oπως χαρακτηριστικά σημείωνε ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ, κ. Τάσος Μπατζιάκας, στην ανακοίνωση που εξέδωσε και μέσω της οποίας ανέφερε πως ήταν δική του πρωτοβουλία η συνάντηση των τεσσάρων ομάδων, «προκειμένου να γίνει μία πρώτη συζήτηση για το ενδεχόμενο δημιουργίας μίας πανίσχυρης ομάδας στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου», αντάλλαξαν απόψεις και καμία απόφαση δεν ελήφθη, αρνητική ή θετική. Από την πλευρά του, ο ίδιος δεν θα πάρει πρωτοβουλία για νέα συνάντηση, δίνοντας το περιθώριο στους τέσσερις συλλόγους να σκεφτούν την πρότασή του, να τη συζητήσουν στα Δ.Σ. των ομάδων τους και στη συνέχεια -αν το επιθυμούν- σε νέα μεταξύ τους συνάντηση θα διατυπώσουν τις ενστάσεις και τις σκέψεις τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου