ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μαθαίνει το πρόγραμμα…

μαθαίνει-το-πρόγραμμα-558752

Σήμερα ο Ολυμπιακός Βόλου, αφού στις 3.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των playoffs

Σε γεφύρι… της Αρτας εξελίχθηκε η υπόθεση της επικύρωσης της βαθμολογίας, της κλήρωσης των playoffs και playouts και εν τέλει η έναρξη των μίνι πρωταθλημάτων, εξαιτίας των δικαστικών υποθέσεων που εκκρεμούσαν. Ωστόσο, χθες τακτοποιήθηκαν όλα τα ζητήματα και σήμερα στις 3.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση, με τις ομάδες να επιστρέφουν στα επίσημα παιχνίδια την ερχόμενη Κυριακή (26/4).

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Η κλήρωση, που αναβλήθηκε δύο φορές, καθώς προέκυπταν ζητήματα που δεν είχαν τακτοποιηθεί, προγραμματίστηκε για σήμερα στις 3.30 μ.μ. Xθες το πρωί της Δευτέρας συζητήθηκαν οι υποθέσεις των Ηρακλή Ψαχνών, Ζακύνθου, Λάρισας και Απόλλωνα Καλαμαριάς κι έτσι δεν υπάρχει πλέον η παραμικρή εκκρεμότητα.

Συγκεκριμένα, αθωώθηκαν Αναγέννηση Καρδίτσας και ΑΕΛ για το «ύποπτο» μεταξύ τους ματς. Το ίδιο συνέβη και για τον Ηρακλή Ψαχνών, ο οποίος απολογήθηκε χθες το πρωί για τον αγώνα με την ΑΕΚ. Εκτός αυτών, η Ζάκυνθος τελικά έπεσε στα «μαλακά» και τιμωρήθηκε με πρόστιμο 2.000 ευρώ για τα αθεώρητα εισιτήρια στο ματς με τον Πιερικό, ενώ η ΑΕΛ τιμωρήθηκε με 1.500 ευρώ πρόστιμο για τη διακοπή του αγώνα στο Καυτανζόγλειο. Στις υπόλοιπες αποφάσεις, πρόστιμα επιβλήθηκαν σε Αλιμο, Ηρακλή και Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Αλλες εκκρεμότητες δεν υπάρχουν και σήμερα αρχικά θα γίνει επικύρωση των βαθμολογιών σε Βόρειο και Νότιο όμιλο, στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση, ενώ την ερχόμενη Κυριακή (26/4) οι ομάδες θα επιστρέψουν στα επίσημα παιχνίδια. Η σχετική ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής: «Ο Πρόεδρος της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ κ. Σπ. Καλογιάννης και το Αγωνιστικό Τμήμα, σήμερα Τρίτη 21-04-2015, θα επικυρώσουν το βαθμολογικό πίνακα του Πρωταθλήματος της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ του 1ου και του 2ου Ομίλου της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου 2014 – 2015, υπό τους όρους και προϋποθέσεις που έθεσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης στις 02-04-2015. Εν συνεχεία θα προβούν στην κλήρωση των αγώνων κατάταξης για προβιβασμό ( play off ) και υποβιβασμό ( play out ) των ομάδων. Η κλήρωση θα διεξαχθεί στην αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου της FOOTBALL LEAGUE και ώρα 15:30».

Ικανοποιημένη η τεχνική ηγεσία

Παρά την καθυστέρηση στην έναρξη των playoffs οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού Βόλου συνεχίζουν απτόητοι την προετοιμασία με στόχο τη βελτίωση κάθε μέρα. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, που τσέκαρε την αγωνιστική ετοιμότητα όλων διαθέσιμων παικτών στο προχθεσινό φιλικό απέναντι στον Τύρναβο, δήλωσε ικανοποιημένος από την προσπάθεια που γίνεται ενόψει της έναρξης των playoffs της Football League.

Οι ερυθρόλευκοι δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, απέναντι στον Τύρναβο και πήραν τελικά τη νίκη με 1-0 χάρη σε γκολ του Τριανταφυλλάκου στο 91’. Υπήρχαν χρονικά διαστήματα, στα οποία οι γηπεδούχοι προσέφεραν καλό ποδόσφαιρο, ικανοποιώντας τόσο τον προπονητή τους όσο και τους φίλους της ομάδας που παρευρέθηκαν στο ΕΑΚ, αλλά και διαστήματα που αντιμετώπισε προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και στην κυκλοφορία της μπάλας.

Από την πλευρά του, ο 38χρονος τεχνικός, που όπως τόνισε την τελευταία περίοδο έχει ανεβάσει τους ρυθμούς των προπονήσεων, δοκίμασε πρόσωπα και σχήματα, είδε την ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών του και έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα. Στην επίθεση έλειπε η ουσία, ενώ όσον αφορά την άμυνα οι ερυθρόλευκοι δεν απειλήθηκαν με εξαίρεση ορισμένες επιθετικές προσπάθειες των φιλοξενούμενων που είτε κατέληξαν άουτ, είτε ανάγκασαν τον τερματοφύλακα σε επέμβαση.

Στα του παιχνιδιού, στους γηπεδούχους ανήκε η πρώτη μεγάλη φάση του φιλικού. Στο 12’ μετά από αντεπίθεση των Βολιωτών, ο Τριανταφυλλάκος μπήκε αμαρκάριστος στην περιοχή και ενώ είχε τις καλύτερες προϋποθέσεις, σούταρε ψηλά αουτ.

Μετά το πρώτο ημίωρο, οι ερυθρόλευκοι αύξησαν την πίεσή τους και δημιούργησαν τις συνθήκες για γκολ, το οποίο όμως δεν πέτυχαν. Στο 37’ ο Μπουτζίκος εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Μπάρμπας πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους, πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πρίφτι, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μπιτάνγκ από τα δεξιά -αυτήν τη φορά- απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο, «έκοψε» την μπάλα στον άξονα για τον Μπαλντοβαλίεφ, αλλά ο Σκοπιανός από το ύψος του ημικυκλίου δεν βρήκε στόχο.

Με την έναρξη της επανάληψης, οι δύο προπονητές άλλαξαν σχεδόν εξ ολοκλήρου τις δύο ενδεκάδες, γεγονός που ανέκοψε το ρυθμό που προσπαθούσε να βρει το παιχνίδι στο τελευταίο δεκάλεπτο του α’ μέρους. Στο 66’, ο Αλεξίου από πλευράς Τυρνάβου, μόνος μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού σούταρε άουτ, ενώ στο 67’ οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Ο Μαργαρίτης έβγαλε τη σέντρα και ο Κυζιρίδης μέσα από τη μικρή περιοχή σούταρε άουτ. Από εκείνο το σημείο του παιχνιδιού ακολούθησαν ακόμη δύο καλές φάσεις με πρωταγωνιστές τους Μπιτάνγκ και Μπεριάν, οι οποίοι σούταραν εκτός, ενώ το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 91’. Αρχικά, ο Διαμαντόπουλος σούταρε δυνατά εκτός περιοχής, ο Ντάλας απέκρουσε προς στιγμήν, αλλά έχασε τον έλεγχο της μπάλας και ο επερχόμενος Τριανταφυλλάκος με σουτ έγραψε το τελικό 1-0.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου