ΤΟΠΙΚΟ

Μεθυσμένη πολιτεία ο Αλμυρός, μετά την κατάκτηση του τίτλου

μεθυσμένη-πολιτεία-ο-αλμυρός-μετά-την-561371

Μεθυσμένη πολιτεία ο Αλμυρός, μετά την κατάκτηση του τίτλου

Με την ψυχή τους γιόρτασαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος ομάδα, διοίκηση και φίλοι του Γ.Σ. Αλμυρού. Τα πανηγύρια του γκολ στο 99’ ήταν το έναυσμα γι’ αυτό που ακολούθησε μετά τη διαδικασία των πέναλτι, τα πάντα κορυφώθηκαν στην απονομή, ενώ η συνέχεια δόθηκε σε νυχτερινό κέντρο για τα επινίκια.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Ημέρα βγαλμένη από το καλύτερο όνειρο των φίλων του Γ.Σ. Αλμυρού ήταν η περασμένη Κυριακή. Οι παίκτες του Λευτέρη Καλογήρου, που είχαν να ανατρέψουν το κατά τους 1-0 απέναντι στην Α.Ε. Διμηνίου από το πρώτο παιχνίδι και είδαν στο 85’ να μένουν με εννέα παίκτες, βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και σκόραραν με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βασίλη Αναστασίου στο 99’, ενώ στα πέναλτι επικράτησαν με 4-3, σηκώνοντας έτσι το τρόπαιο. Πλέον, οι κυανόλευκοι πήραν το εισιτήριο για τα μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνική, που θα αρχίσουν στις 10 Μαΐου και θα αντιμετωπίσουν τους πρωταθλητές των ΕΠΣ Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας και Πιερίας.

Το ματς

Στους φιλοξενούμενους ανήκε η πρώτη -και μάλιστα διπλή- ευκαιρία, πριν την συμπλήρωση του ημιώρου (27’), παρά το γεγονός ο Γ.Σ. Αλμυρού ήταν αυτός που είχε πάρει τα ηνία της αναμέτρησης. Ο σκόρερ του πρώτου ματς, Τσουκάλης, βρέθηκε απέναντι στον Πλακαρό, που είχε βγει από την εστία του, έκανε το ψηλοκρεμαστό πλασέ, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Κυριάκος έδιωξε, αυτή κόντραρε στον Αξιώτη και πήρε τροχιά προς το τέρμα, με τον Πλακαρό να αντιδρά σωτήρια.

Από εκείνο το σημείο, η αναμέτρηση απέκτησε ρυθμό και ο Γ.Σ. Αλμυρού ισοφάρισε τις χαμένες ευκαιρίες, δύο λεπτά αργότερα. Οι κυανόλευκοι βρέθηκαν στην περιοχή των φιλοξενούμενων, ο Βητόπουλος δεν μπόρεσε να απομακρύνει, η μπάλα κόντραρε στον Αραπίτσα, πήρε τροχιά προς το τέρμα, αλλά ο Κοντογιάννης έδιωξε, πέφτοντας στην αριστερή του γωνία και στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.

Η Α.Ε. Διμηνίου απείλησε πρώτη και στο β’ μέρος (59’). Η άμυνα τον γηπεδούχων… πιάστηκε στον ύπνο, ο Αξιώτης έκανε την κεφαλιά – γύρισμα, οι Αποστολίδης και Τσουκάλης βγήκαν στην… πλάτη των αμυνομένων, με το δεύτερο να μπαίνει στην περιοχή, όπου έκανε το σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 81’ σημειώθηκε η φάση που… τίναξε στον αέρα την αναμέτρηση. Μετά από σέντρα του Ν. Βούλγαρη από τα δεξιά, ο Αραπίτσας από το δεύτερο δοκάρι σκόραρε με κεφαλιά, αλλά ο βοηθός Τασιόπουλος σήκωσε το σημαιάκι, ακυρώνοντάς το ως οφσάιντ. Αυτό δημιούργησε ένταση στους πάγκους και ρίψη αντικειμένων. Οι ψυχραιμότεροι ηρέμησαν την κατάσταση, αλλά οι διαμαρτυρίες οδήγησαν εκτός αγωνιστικού χώρου τον Γρούνα με δεύτερη κίτρινη, ενώ δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έμειναν με εννέα παίκτες, μετά την αποβολή του Αραπίτσα για δυνατό μαρκάρισμα στο 85’ (επίσης δεύτερη κίτρινη).

Η αναμέτρηση ξεκίνησε εκ νέου, μετά από πεντάλεπτη διακοπή. Παρά τους εννέα ποδοσφαιριστές, ο Γ.Σ. Αλμυρού, θέλοντας περισσότερο τη νίκη, συνέχισε να αναζητά το γκολ και τελικά άνοιξε το σκορ στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Στο 99’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και ο Αναστασίου, με απευθείας εκτέλεση, έκανε το 1-0, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Στην παράταση δεν άλλαξε τίποτα, με την Α.Ε. Διμηνίου να μην μπορεί να διασπάσει την άμυνα των γηπεδούχων, ενώ στα πέναλτι, με πρωταγωνιστή τον Πλακαρό, που έπιασε δύο, οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν την κούπα με 4-3.

Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ (Λευτέρης Καλογήρου): Πλακαρός, Φαράντος, Κουρτέλης (46’ Χειλάς), Γρούνας, Κυριάκος, Τσιάτσιος, Π. Βούλγαρης, Ράπτης (61’ Μαλισσόβας), Β. Αναστασίου, Αραπίτσας, Αντζούρης (73’ Ν. Βούλγαρης).

Α.Ε. ΔΙΜΗΝΙΟΥ (Κώστας Παπαστεργίου): Κοντογιάννης, Σπ. Αναστασίου, Ζάγκας, Βητόπουλος, Μοράλες, Φαρασόπουλος, Μαυρίδης, Αποστολίδης, Τσουκάλης (83’ Μόσιος), Αξιώτης (62’ Τσεκούρας), Τανάγιας (74’ Σατελιάν).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου