ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βρίσκει ρυθμό με Τύρναβο

βρίσκει-ρυθμό-με-τύρναβο-569516

Ο Ολυμπιακός Βόλου θα δώσει φιλικό την ερχόμενη Κυριακή (19/4) με την ομάδα της Λάρισας

Με τα playoffs να καθυστερούν, οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο μίνι πρωτάθλημα -με στόχο την άνοδο στη Super League- αναζήτησαν αντιπάλους για τη διεξαγωγή φιλικών, διατηρώντας τους ποδοσφαιριστές σε αγωνιστικό ρυθμό. Ετσι, ο Ολυμπιακός Βόλου θα αντιμετωπίσει τον Τύρναβο την ερχόμενη Κυριακή (19/4) στο ΕΑΚ με σέντρα στις 5 μ.μ.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Από τη Δευτέρα του Πάσχα επέστρεψαν στις προπονήσεις οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου, αρχίζοντας ουσιαστικά την προετοιμασία τους ενόψει της διαδικασίας των playoffs.Ο τεχνικός των Βολιωτών, Δημήτρης Ελευθερόπουλος, είδε τους ποδοσφαιριστές να γυμνάζονται κανονικά χωρίς προβλήματα, αφού στις προπονήσεις μετέχει και ο Κώστας Μπάρμπας, ο οποίος ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό του. Παράλληλα, ο Ανδρέας Κορνελάτος επέστρεψε από τον Εθνικό Σερρών (είχε δοθεί δανεικός τον περασμένο Ιανουάριο) και γυμνάζεται μαζί με την υπόλοιπη ομάδα. Ο νεαρός μέσος θα προπονείται κανονικά με τον Ολυμπιακό μέχρι και το τέλος της σεζόν, χωρίς ωστόσο να έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Με στόχο να διατηρηθούν οι ερυθρόλευκοι σε αγωνιστικό ρυθμό, προγραμματίστηκε φιλικό με την ομάδα του Τυρνάβου την προσεχή Κυριακή 19/4 στις 5 μ.μ. στο ΕΑΚ Βόλου. Εκεί, ο 38χρονος τεχνικός θα έχει τη δυνατότητα να τσεκάρει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές του, μετά την πασχαλινή άδεια, και να δοκιμάσει σχήματα και πρόσωπα ενόψει του μαραθωνίου που ακολουθεί. Αλλωστε, μετά την καθυστέρηση στην έναρξη των playoffs το βολιώτικο συγκρότημα θα έχει περισσότερες από δέκα ημέρες για να δουλέψει, αναμένοντας και την κλήρωση των αγώνων.

Από την άλλη, ο Τύρναβος, ο οποίος κατέλαβε την 9η θέση του Βορείου ομίλου με 29 βαθμούς (όσους συγκέντρωσε και ο Αγροτικός Αστέρας), θα αγωνιστεί στα playouts της Football League, χωρίς μπόνους βαθμούς, και θα είναι και γι’ αυτόν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να υπολογίσει τις δυνάμεις του, απέναντι στην ομάδα που κατέκτησε την δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Υπενθυμίζεται πως στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ο Τύρναβος είχε επικρατήσει με 2-3 του Ολυμπιακού στο Βόλο για τον α’ γύρο (8η αγωνιστική), ενώ στο β’ (21η αγωνιστική) οι δύο ομάδες είχαν έρθει 0-0 στο Αλκαζάρ.

Το Σάββατο η ρεβάνς των Νέων

Τις πιθανότητες για την είσοδό της στην τελική τετράδα του πρωταθλήματος Νέων της Football League θα διεκδικήσει η Κ19 του Ολυμπιακού Βόλου το ερχόμενο Σάββατο (18/4) στη ρεβάνς του 4ου ομίλου. Απέναντι στον Ηρακλή Ψαχνών, οι παίκτες του Θωμά Μακρή θα επιχειρήσουν να ανατρέψουν το 2-1 του πρώτου αγώνα στην Εύβοια και να κατακτήσουν τον τίτλο της καλύτερης ομάδας του ομίλου, παίρνοντας παράλληλα το εισιτήριο για την τελική φάση του πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσει τους πρωταθλητές των τριών άλλων ομίλων.

Παρά το γεγονός ότι η διοργανώτρια αρχή προσανατολιζόταν στο να προγραμματίσει τις ρεβάνς για σήμερα Τετάρτη του Πάσχα (15/4), ωστόσο αυτές θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο Σάββατο (18/4). Ο Ολυμπιακός Βόλου θα υποδεχθεί στο βοηθητικό του ΕΑΚ τον Ηρακλή Ψαχνών, με πιθανότερη ώρα έναρξης τις 4 μ.μ. Οι παίκτες του Θωμά Μακρή είχαν ηττηθεί 2-1 στο γήπεδο Μακρυκάπας από τον τοπικό Ηρακλή και καλούνται να ανατρέψουν το σκορ για να δώσουν συνέχεια στην παρουσία τους στο φετινό πρωτάθλημα.

Μακρής: «Πίστη για ανατροπή»

Στην ατυχία του πρώτου παιχνιδιού αλλά και στην πίστη για πρόκριση στάθηκε σε δηλώσεις του ο τεχνικός της ερυθρόλευκης ομάδας Νέων, Θωμάς Μακρής, ο οποίος συμπλήρωσε πως ο Ολυμπιακός Βόλου διαθέτει καλύτερη ομάδα απ’ αυτή του Ηρακλή.

Συγκεκριμένα, τόνισε: «Από την αρχή ξέραμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Οι δυο ομάδες κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος είχαν δείξει τις πραγματικές τους ικανότητες. Μπορώ να πω ότι σταθήκαμε άτυχοι σε μια – δυο περιπτώσεις και από τα γκολ που δεχθήκαμε και για το ότι δεν ισοφαρίσαμε. Για εμάς έληξε απλά ένα παιχνίδι. Εχουμε τη δυνατότατα στο γήπεδο μας να ανατρέψουμε το 2-1. Πιστεύω ότι διαθέτουμε καλύτερη ομάδα και στη ρεβάνς θα το ανατρέψουμε. Το αποτέλεσμα μας επιτρέπει να διεκδικήσουμε την είσοδό μας στην τετράδα».

Από την άλλη, ο προπονητής της ομάδας Νέων του Ηρακλή, Νίκος Ρόγκας, χαρακτήρισε καλή ομάδα τον Ολυμπιακό, ενώ επεσήμανε πως οι πράσινοι δεν πέτυχαν τον αρχικό τους στόχο, που ήταν το μηδέν παθητικό.

Αναλυτικά: «Ξεκινώντας το παιχνίδι δεν θέλαμε να δεχθούμε γκολ. Προηγηθήκαμε, σε μία αδράνεια της άμυνας η ομάδα του Βόλου μάς ισοφάρισε, βάλαμε στη συνέχεια το δεύτερο γκολ. Εχουμε ένα προβάδισμα και στο δεύτερο παιχνίδι θα αγωνιστούμε, σκεπτόμενοι πως το πρώτο παιχνίδι ήρθε 0-0. Κρατάμε μονάχα τη νίκη. Πρέπει να δουλέψουμε στα λάθη μας, να βελτιωθούμε και να πάμε πιο έτοιμοι στο Βόλο να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα πολύ καλή. Πιστεύω πως όσοι παρακολούθησαν τα τέσσερα φετινά παιχνίδια απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου, είδαν καλό ποδόσφαιρο», ήταν τα λόγια του.

Τέλος, οι αγώνες που θα γίνουν το ερχόμενο Σάββατο και σε παρένθεση τα αποτελέσματα των πρώτων αναμετρήσεων: Αλιμος – ΑΕΚ (0-1), Απόλλων Καλαμαριάς – Εθνικός Σερρών (0-1), Ερμιονίδα – Καλλιθέα (0-0), Ολυμπιακός Βόλου – Ηρακλής Ψαχνών (1-2).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου