ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Χωρίς βαθμό στα playoffs, μετά την ήττα στην Καρδίτσα

χωρίς-βαθμό-στα-playoffs-μετά-την-ήττα-στην-κα-582389

Εχασε τη δυνατότητα να μπει με βαθμό στην ειδική βαθμολογία των playoffs ανόδου ο Ολυμπιακός Βόλου. Η Αναγέννηση Καρδίτσας ήταν η νικήτρια στο θεσσαλικό ντέρμπι απέναντι στους Βολιώτες με 2-0, για την τελευταία αγωνιστική του Βορείου ομίλου, αφήνοντας τους ερυθρόλευκους χωρίς βαθμό, σε συνδυασμό με την επεισοδιακή νίκη της ΑΕΛ (0-1) στο Καυτανζόγλειο απέναντι στον Ηρακλή.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Η ΑΣΑ εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των φιλοξενούμενων, που είχαν αρνητικό πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα Κασμερίδη, και θα μπει με πλεονέκτημα στα playouts. Πολλές οι αλλαγές στη βασική ενδεκάδα για το Δημήτρη Ελευθερόπουλο, έδωσε ευκαιρίες σε ποδοσφαιριστές, που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής, θέλοντας έτσι να διαμορφώσει εικόνα ενόψει των αναμετρήσεων που ακολουθούν. Η Αναγέννηση προηγήθηκε στο 9’ μετά από τραγικό λάθος του Κασμερίδη, που… πάσαρε σε αντίπαλο, ενώ το 2-0 διαμορφώθηκε στο 89’ με ωραίο σουτ του Βουτσιά. Εχασαν πέναλτι οι Βολιώτες με το Διαμαντόπουλο (26’).

Με αλλαγές ο Ολυμπιακός

Κάνοντας αλλαγές παρέταξε, λόγω των απουσιών και των δοκιμών, την αρχική ενδεκάδα ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος. Ο 38χρονος τεχνικός προτίμησε τον Κασμερίδη κάτω από τα δοκάρια, στο αριστερό άκρο της άμυνας τοποθέτησε τον Μαργαρίτη, ενώ στο δεξί τον Καρρά. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο επέλεξε τους Γιαλούση και Ιντζίδη, στον άξονα σε ρόλο αμυντικών χαφ τους Μακρυδημήτρη και Ρόκα, στη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης τον Μπιτάνγκ, στην αριστερή τον Μπεριάν, σε ρόλο οργανωτή τον Κυζιρίδη και επιθετική αιχμή τον Διαμαντόπουλο.

Το α’ μέρος

Στα πρώτα του λεπτά, το παιχνίδι ήταν ανοιχτό με αρκετά λάθη εκατέρωθεν. Στο 8’ σημειώθηκε η πρώτη ευκαιρία της αναμέτρησης, με πρωταγωνιστές τους ερυθρόλευκους. Στο 8’ ο Καρράς βρήκε τον Μπιτάνγκ, που έκανε κίνηση στην περιοχή, αυτός γύρισε για τον Διαμαντόπουλο, που έκανε το πλασέ στην κίνηση, αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία.

Από το… πουθενά, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν (9’). Μετά από λάθος του τερματοφύλακα Κασμερίδη, που αντί να κάνει βολέ, έκανε δώρο την μπάλα στο Σαϊν έξω από την περιοχή, εκείνος έστρωσε στον Τζέκο και ο επιθετικός της Αναγέννησης «κρέμασε» τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού με πλασέ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Αυτό το τραγικό λάθος του Κασμερίδη, χάλασε τη σταθερότητα και τη σιγουριά στην άμυνα και έδωσε τον έλεγχο του παιχνιδιού στην Αναγέννηση, η οποία πίεσε για δεύτερο τέρμα. Στο 19’ σημειώθηκε μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Μετά από κόρνερ, ο Δημόπουλος έπιασε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 24’ νέο λάθος του Κασμερίδη, σε πάσα προς τα πίσω από τον Γιαλούση. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, έκανε το βολέ, «πιάνοντας» όμως αέρα, με την μπάλα να κυλά αργά και βασανιστικά εκτός γηπέδου, δίπλα από το τέρμα.

Στο 26’ οι φιλοξενούμενοι ευτύχισαν να κερδίσουν πέναλτι. Ο Δημόπουλος, μετά από κόρνερ, πέφτοντας, χρησιμοποίησε το χέρι του, σταμάτησε την μπάλα, με το διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο πρώτος σκόρερ των Βολιωτών, Διαμαντόπουλος, αλλά έστειλε την μπάλα διστακτικά, συρτά και χωρίς δύναμη στην αριστερή γωνία του Κουτσόπουλου, με τον τερματοφύλακα της Καρδίτσας να αποκρούει. Ετσι, ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει άμεσα. Με νέο λάθος, αυτήν τη φορά από το Γιαλούση, ολοκληρώθηκε το α’ μέρος. Ο Γκουγκούδης έκλεψε την μπάλα, έκανε το γύρισμα στην περιοχή, αλλά δεν βρέθηκε παίκτης της Αναγέννησης για να την σπρώξει στην εστία.

Το β’ μέρος

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν οι δύο ομάδες στο β’ μέρος, με τον Ολυμπιακό να απειλεί αρχικά και στη συνέχεια να έχει και δοκάρι. Στο 51’ ο Διαμαντόπουλος έκανε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Κουτσόπουλου, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μπεριάν, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ρόκα, πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας και αμαρκάριστος πλάσαρε στην κίνηση, με την μπάλα να προσκρούει στο οριζόντιο δοκάρι του Κουτσόπουλου. Το παιχνίδι στη συνέχεια ισορρόπησε, με τον Μαργαρίτη να σταματά τον Βουτσιά, πριν ο τελευταίος πλασάρει τον Κασμερίδη στο 69’. Η αναμέτρηση κύλησε χωρίς ιδιαίτερες ευκαιρίες και πριν ολοκληρωθεί, ο Ολυμπιακός απείλησε στο 88’ με σουτ του Νικολιά, που πέρασε άουτ, ενώ με διαγώνιο σουτ του Βουτσιά, μετά από κάθετη του Πέεφ, η Αναγέννηση έκανε το 2-0 στο 89’.

Η βαθμολογία στα playoffs

Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα, η ΑΕΛ πήρε την 3η θέση στα playoffs, αφήνοντας έξω τη Λαμία, με τη βαθμολογία στο μίνι πρωτάθλημα να διαμορφώνεται ως εξής: ΑΕΚ 10, Ηρακλής 7, Παναχαϊκή 0, Απόλλων 0, Ολυμπιακός Βόλου 0, Λάρισα 0.

ΑΝΑΓ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. 2-0

Δημ. Στάδιο Καρδίτσας

26η αγωνιστική – Football League (Βορράς)

Σκόρερ: 9’ Τζέκος, 89’ Βουτσιάς

Διαιτητής: Νίκος Ρούσσος – Μπεκερτζής (Πρέβεζας)

Βοηθοί: Ηλίας Κωνσταντίνου (Πρέβεζας), Λευτέρης Καραλής (Ηπείρου),

Κίτρινες: Φωτιάς, Δημόπουλος, Σκόνδρας – Ιντζίδης, Καρράς

ΑΝΑΓ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Κουτσόπουλος, Γκουγκούδης, Φωτιάς, Δημόπουλος (30’ Σκόνδρας), Τζάνης, Κουλίδης, Μπιτέλης, Σαΐν (65’ Μαυριάς), Βουτσιάς, Πέεφ, Τζέκος (80’ Παναγιωτόπουλος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Δ. Ελευθερόπουλος): Κασμερίδης, Ιντζίδης, Γιαλούσης, Καρράς, Μαργαρίτης, Μακρυδημήτρης (83’ Σκοπελίτης), Ρόκας (65’ Νικολιάς), Κυζιρίδης, Μπιτάνγκ, Μπεριάν, Διαμαντόπουλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου