ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μια… ανάσα από τα playoffs μετά την αγχωτική νίκη

μια-ανάσα-από-τα-playoffs-μετά-την-αγχωτική-ν-604028

Μία νίκη μακριά από την εξασφάλιση των playoffs είναι ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν στο ΕΑΚ του Φωκικού με 1-0 για την 24η αγωνιστική του Βορρά της Football League και συμπλήρωσαν επτά νίκες σε οκτώ παιχνίδια, έχοντας δεχθεί μόλις ένα γκολ σε αυτά. Αγχωτική νίκη για τους παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, που προηγήθηκαν νωρίς με τον Μπαλντοβαλίεφ (24’) αλλά «καρδιοχτύπησαν» στο τέλος.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα, οι Βολιώτες χρειάζονται μόλις μία νίκη στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια για να εξασφαλίσουν μία θέση στα playoffs.

Πώς ξεκίνησε

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος στο 4-2-3-1 που χρησιμοποίησε τοποθέτησε το Ρίζο κάτω από τα δοκάρια και τους Καρρά, Ιντζίδη, Μπάρμπα και Μπουτζίκο στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Οι Κυζιρίδης και Τριανταφυλλάκος ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Μπιτάνγκ στη δεξιά μεσοεπιθετική πλευρά, τον Μπεριάν στην αριστερή και τον Θέο πίσω από το μοναδικό προωθημένο Μπαλντοβαλίεφ.

Το α’ μέρος

Από το πρώτο κιόλας λεπτό ο Ολυμπιακός Βόλου προσπάθησε να επιβάλλει το παιχνίδι του, έχοντας την κυκλοφορία της μπάλας και προσπαθούσε να διασπάσει την άμυνα των φιλοξενούμενων και να δημιουργήσει τις πρώτες του επιθετικές προσπάθειες, κυρίως από τη δεξιά πλευρά με τον Μπιτάνγκ. Οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία της αναμέτρησης, είχαν υπομονή στον τρόπο παιχνιδιού τους και απείλησαν μετά το πρώτο δεκάλεπτο. Στο 13’ ο Μπαλντοβαλίεφ στην πρώτη ερυθρόλευκη ευκαιρία έγινε αποδέκτης της μπάλας στο ύψος της γραμμής της περιοχής, σούταρε, αλλά η προσπάθεια κατέληξε ελάχιστα εκτός. Από την άλλη, οι παίκτες του Αχιλλέα Μανέτα παρατάχθηκαν με αμυντικό προσανατολισμό περιμένοντας κάποιο κλέψιμο για να φύγουν στην αντεπίθεση.

Οπως έγινε στην πρώτη επιθετική προσπάθεια των φιλοξενούμενων, με το Χαλιώτη να σουτάρει εντός περιοχής άστοχα. Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν με την ίδια διάθεση και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Στο 24’ έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Μπιτάνγκ από τα δεξιά προώθησε για τον Μπαλντοβαλίεφ, ο Σκοπιανός έδωσε στον Θέο, ο οποίος σούταρε, ο Αμουτζάκης αντέδρασε αποκρούοντας σε τετ-α-τετ και ο Μπαλντοβαλίεφ σε κενή εστία, από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0. Αμεσα, ο Ολυμπιακός αναζήτησε και το δεύτερο γκολ. Δέκα λεπτά αργότερα, μετά από κάθετη πάσα του Τριανταφυλλάκου, ο Θέος σε νέο τετ-α-τετ δεν μπόρεσε να σκοράρει μιας και ο γκολκίπερ του Φωκικού απέκρουσε με το σώμα.

Το β’ μέρος

Ο Ολυμπιακός Βόλου μπήκε ακόμη πιο ορεξάτος στο β’ μέρος με στόχο το γρήγορο γκολ που θα «κλείδωνε» το τρίποντο. Στο 52’ ο Κυζιρίδης εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και λίγο έλειψε να στεφθεί σκόρερ, αφού ο τερματοφύλακας Αμουτζάνης έπιασε την μπάλα, η οποία του έφυγε από τα χέρια, πήρε κατεύθυνση προς την εστία αλλά την πρόλαβε πριν περάσει τη γραμμή.

Στο 55’ ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι. Ο Μπουτζίκος εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Μπαλντοβαλίεφ πλάσαρε από κοντινή απόσταση, η μπάλα έφυγε παράλληλα και έφτασε στον Μπάρμπα, ο οποίος από κοντινή απόσταση με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Οσο έμενε το σκορ στο 1-0 οι φιλοξενούμενοι διεκδίκησαν τις ελπίδες που είχαν για θετικό αποτέλεσμα και απείλησαν στο 64’. Ο Χαλιώτης εκμεταλλεύτηκε το λάθος διώξιμο του Μπάρμπα, σούταρε από θέση μέσα αριστερά με τον Ρίζο να σώζει από την ισοφάριση. Ο Μπαλντοβαλίεφ έχασε σημαντική ευκαιρία στο 75’ όταν σούταρε από τα δεξιά αλλά η μπάλα κατέληξε έξω από το δεξί δοκάρι του Αμουτζάκη. Το παιχνίδι συνεχίστηκε με φάσεις εκατέρωθεν, με τους φιλοξενούμενους να αγχώνουν τους γηπεδούχους. Στο 76’ ο Μεγάλος εκμεταλλεύτηκε λάθος του Τριανταφυλλάκου τροφοδότησε τον Μπολμποσιάν, με τον επιθετικό του Φωκικού να σουτάρει άουτ από πλεονεκτική θέση. Η τελευταία ευκαιρία ανήκε στους Βολιώτες. Στο 84’ ο Μπάρμπας, μετά από κόρνερ του Μπιτάνγκ, έπιασε την κεφαλιά με τον Αμουτζάκη να αποκρούει σε κόρνερ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. – ΦΩΚΙΚΟΣ 1-0

ΕΑΚ Βόλου – Football League (Βορράς)

24η αγωνιστική

Σκόρερ: 24’ Μπαλντοβαλίεφ

Διαιτητής: Ανδρέας Καραλιόλιος (Γρεβενών)
Βοηθοί: Κ. Κωνστάντιος (Εύβοιας), Γ. Πασχαλίδης (Εύβοιας)

Κίτρινες: 28’ Κασνέτσης, 57’ Ντάμπος, 70’ Κυζιρίδης, 77’ Μπιτάνγκ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Δ. Ελευθερόπουλος): Ρίζος, Καρράς, Μπουτζίκος, Μπάρμπας, Ιντζίδης, Τριανταφυλλάκος, Κυζιρίδης (70’ Μακρυδημήτρης), Μπιτάνγκ, Θέος, Μπεριάν, Μπαλντοβαλίεφ (88’ Διαμαντόπουλος).

ΦΩΚΙΚΟΣ (Α. Μανέτας): Αμουτζάκης, Καλλέργης, Ντάμπος (60’ Ντάφλας), Ευαγγελιδάκης, Μαρκάκης, Χαλιώτης (80’ Ζαρκάδας), Μεγάλος, Ντούνης (90’ Κυριακάκης), Κασνέτση, Χαντάκιας, Μπολμποσιάν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου