ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τεσσάρα… στο ρελαντί

τεσσάρα-στο-ρελαντί-648106

Ο Ολυμπιακός Βόλου επικράτησε εύκολα με 4-0 του Πιερικού και πανηγύρισε την 4η σερί νίκη του

Εννέα μήνες είχαν να δουν τέσσερα ερυθρόλευκα τέρματα οι φίλοι του Ολυμπιακού Βόλου στο ΕΑΚ. Χθες, οι Βολιώτες επικράτησαν εύκολα με 4-0 του Πιερικού για την 19η αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Football League και συνέχισαν νικηφόρα, καταδιώκοντας την πρώτη τριάδα. Σκόρερ οι Τριανταφυλλάκος, Μπαλντοβαλίεφ, Θέος και Καρράς. Από πέρυσι το Μάιο απέναντι στο Φωστήρα (επίσης 4-0) είχαν να πετύχουν τέσσερα γκολ οι Βολιώτες.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Με τρίποντα συνέχισαν επίσης Ηρακλής (1-0 τον Φωκικό), Λαμία (2-1 την Αναγ. Καρδίτσας σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι) και Ζάκυνθος (1-0 τον Εθνικό Σερρών). Την ερχόμενη Δευτέρα (2/3) το επόμενο παιχνίδι των ερυθρόλευκων απέναντι στη Λαμία στο ΕΑΚ, αφού όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Σταύρος Κοντονής, η αναστολή των πρωταθλημάτων αφορά μόνο το πρωτάθλημα της Super League.

Πώς ξεκίνησε

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος έκανε τρεις αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΛ, καθώς ο Κυζιρίδης πήρε τη θέση του Ρόκα στα χαφ, ο Μπιτάνγκ τη θέση του Νικολιά και ο Μπαλντοβαλίεφ ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης αντί του Διαμαντόπουλου. Συγκεκριμένα, ο νεαρός τεχνικός τοποθέτησε κάτω από τα δοκάρια το Ρίζο, στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά τους Μπουτζίκο, Μπάρμπα, Γιαλούση και Ζέρη. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Κυζιρίδης και Τριανταφυλλάκος με τους Μπιτάνγκ και Μπεριάν να υπερασπίζονται τις μεσοεπιθετικές πλευρές και τον Θέο να ξεκινά πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μπαλντοβαλίεφ.

Το α’ μέρος

Με ξεκάθαρο στόχο ένα γρήγορο γκολ ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Ολυμπιακός, ο οποίος πήρε τα ηνία του παιχνιδιού από νωρίς και πριν ανοίξει το σκορ κατάφερε να απειλήσει. Ο Μπιτάνγκ έκανε την παράλληλη μπαλιά από τα δεξιά και ο Μπαλντοβαλίεφ κοντρόλαρε και πλάσαρε (10’), από κοντά, με τον τερματοφύλακα Παπατολίκα να διώχνει σε κόρνερ, ενώ στο 13’ ο Μπιτάνγκ έγινε αποδέκτης της μπάλας, γύρισε, σούταρε από πλάγια θέση αλλά η προσπάθειά του κατέληξε εκτός.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Τριανταφυλλάκος άνοιξε το σκορ για τους Βολιώτες. Ο Γιαλούσης εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά με τον 23χρονο μέσο να κάνει πλασέ από την καρδιά της περιοχής και να στέλνει την μπάλα ψηλοκρεμαστά στα δίχτυα του Παπατολίκα, χωρίς να αφήσει περιθώρια αντίδρασης στον τελευταίο.

Ο Ολυμπιακός έψαξε άμεσα και ένα δεύτερο τέρμα, για να «σφραγίσει» από νωρίς τη νίκη, με τον Πιερικό να μην μπορεί να βρει λύσεις στο ρυθμό και τις επιθετικές λύσεις των ερυθρόλευκων, αποτέλεσμα αυτού ήταν συνεχόμενα κόρνερ και ευκαιρίες προς την αντίπαλη εστία. Ετσι, στο 20’ έγινε το 2-0. Ο Μπαλντοβαλίεφ εκτέλεσε υπέροχα φάουλ με το αριστερό από τον άξονα και έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Μετά το 2-0 ο Πιερικός προσπάθησε να αντιδράσει και απείλησε με τον Σταματή στο 28’, ο οποίος έκανε το σουτ με φάλτσο και έστειλε την μπάλα ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το αριστερό παραθυράκι του Ρίζου. Στον Ολυμπιακό άνηκε και η τελευταία ευκαιρία του πρώτου μέρους. Ο Γιαλούσης εκτέλεσε ακόμη ένα κόρνερ από τα δεξιά, ο Μπάρμπας έκανε την καρφωτή κεφαλιά, με την μπάλα να χτυπά στο χορτάρι και να καταλήγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το β’ μέρος

Με γκολ για τον Ολυμπιακό άρχισε η επανάληψη. Στο 48’ ο Ζέρης από τα δεξιά έδωσε παράλληλα στον Θέο, ο τελευταίος απέφυγε με ντρίπλα αμυνόμενο και δίπλα από το ημικύκλιο της περιοχής με αριστερό συρτό σουτ έκανε το 3-0. Από εκείνο το σημείο, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, με τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να κατεβάζουν ταχύτητα, κάνοντας συντήρηση δυνάμεων. Ωστόσο, δεν έχασαν τον έλεγχο του παιχνιδιού. Στο 58’ ο Μπιτάνγκ σούταρε έξω από την περιοχή με τον Παπατολίκα να μπλοκάρει την μπάλα, ενώ στο 60’ ο Νικολιάς πάσαρε στον Μπαλντοβαλίεφ μέσα στην περιοχή, με τον Σκοπιανό να σουτάρει και τον τερματοφύλακα του Πιερικού να μπλοκάρει την μπάλα.

Στο επόμενο 20λεπτο, οι δύο «μονομάχοι» επιδόθηκαν σε ένα παιχνίδι κέντρου, χωρίς φάσεις. Στην τελευταία φάση του ματς, ο Ολυμπιακός Βόλου έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα της εύκολης επικράτησης και με ένα τέταρτο γκολ. Στο 92’ μετά από εκτέλεση κόρνερ και φάση διαρκείας στην περιοχή του Παπατολίκα, η μπάλα στρώθηκε στον Καρρά, ο οποίος από το ημικύκλιο της περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 4-0. Ο πίνακας με τα τελικά στατιστικά των σουτ (20 και 8 στην εστία για τον Ολυμπιακό και 4 με μηδέν στην εστία για τον Πιερικό) στην τηλεοπτική κάλυψη παρουσίαζε επακριβώς την εικόνα της αναμέτρησης.

Δ. Ελευθερόπουλος: «Η καλύτερη φετινή εμφάνιση»

Ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας του εμφανίστηκε κατά τη συνέντευξη Τύπου ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, ο οποίος τόνισε:

«Είχαμε δει την αντίπαλη ομάδα δύο φορές και είχαμε πει ότι είναι μία από τις πιο δύσκολες να τη διασπάσεις και να κάνεις τελική ενέργεια. Παίζει 4-3-3, από τα καλύτερα της κατηγορίας, έχει πλάνο και αυτό είναι έργο του προπονητή της. Τα δύο παιχνίδια που είδαμε και έφερε ισοπαλία, αδικήθηκε. Η αντίπαλη ομάδα ήταν έξι παιχνίδια δίκαια αήττητη. Επρεπε να ρισκάρουμε στο ματς.

Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν εκπληκτικά, έκαναν το καλύτερο φετινό μας παιχνίδι, με δημιουργία κι από τον άξονα και από τα πλάγια. Συνεχίζοντας με αυτούς τους ρυθμούς να δουλεύουμε, θα μπορούμε να επιβληθούμε σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Η ομάδα που αντιμετωπίσαμε ήταν πολύ καλή. Η καθημερινή δουλειά στην προπόνηση με κάνει περισσότερο χαρούμενο από τους αγώνες. Στα δύο τελευταία παιχνίδια σε Αλκαζάρ και απέναντι στον Πιερικό, οι παίκτες μου έδειξαν ψυχή όταν έπρεπε και επιβλήθηκαν με ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο, οπότε μόνο ευχαριστημένος μπορεί να είναι ο προπονητής».

Ερωτηθείς για τη διακοπή, αφού μέχρι τη συνέντευξη Τύπου δεν είχε γίνει γνωστό ότι η διακοπή δεν αφορά το πρωτάθλημα της Football League, τόνισε: «Η διακοπή δεν είναι ό,τι καλύτερο για εμάς. Αλλά το ποδόσφαιρο που αγαπάμε και ζούμε από αυτό, πρέπει να βρει λύσεις. Πρέπει να βάλουμε σε δεύτερη μοίρα το εγώ και σε πρώτη μοίρα αυτό που λατρεύουμε όλοι μας».

Τους ποδοσφαιριστές εκπροσώπησε ο σκόρερ του τέταρτου τέρματος, Σταμάτης Καρράς, ο οποίος συμπλήρωσε: «Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου. Γιατί αυτή η νίκη δίνει μεγαλύτερη αξία στο διπλό στη Λάρισα. Θέλουμε να συνεχίσουμε το σερί. Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά, έχουμε δρόμο ακόμη. Ο στόχος μας είναι τα play off. Δουλεύουμε συνέχεια και σκληρά και αυτό φαίνεται στο γήπεδο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου