ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπουρλότο… στο ντέρμπι

μπουρλότο-στο-ντέρμπι-662552

Θέλει να βάλει η ΑΕΛ, που εξέδωσε προκλητική ανακοίνωση κατά του Ολυμπιακού Βόλου

«Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν», η απάντηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου στο παραλήρημα των βυσσινί. Φαίνεται πως δεν… έμαθε από το καλοκαιρινό πάθημα η ομάδα της γειτονικής πόλης, που εξέδωσε χθες προκλητική ανακοίνωση.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Τις καλύτερες απαντήσεις στον αγωνιστικό χώρο συνηθίζει να δίνει ο Ολυμπιακός Βόλου. Το περασμένο καλοκαίρι, με αφορμή τις διαμαρτυρίες των ερυθρόλευκων κατά της ΑΕΛ των δύο ΠΑΕ (την υπό εκκαθάριση και τη νέα που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Football League), η ομάδα της γειτονικής πόλης άρχισε έναν πόλεμο ανακοινώσεων, τινάζοντας… στον αέρα τα δύο παιχνίδια Κυπέλλου σε Αλκαζάρ και ΕΑΚ. Τότε, ο Ολυμπιακός Βόλου δείχνοντας χαρακτήρα κατάφερε να προκριθεί και πήρε μάλιστα «διπλό», δίνοντας έτσι την καλύτερη απάντηση.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ φαίνεται λοιπόν πως δεν έμαθε ούτε από το πάθημα του καλοκαιριού αλλά ούτε και από την ήττα στο ΕΑΚ για το πρωτάθλημα της Football League και προσπαθεί με τρόπους μη αγωνιστικούς, να πάρει το… πάνω χέρι, δυναμιτίζοντας το κλίμα, ενόψει του αγώνα της ερχόμενη Κυριακής (22/2, 6 μ.μ.) στο Αλκαζάρ για την 18η αγωνιστική.

Η χθεσινή ανακοίνωση, εκδόθηκε με αφορμή τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Γιώργος Βαρούτσικος, στην προχθεσινή εκπομπή του Astra «Πολιτικό Forum», με τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ να υπενθυμίζει αυτά που συνέβησαν το περασμένο καλοκαίρι, μετά από σχετική ερώτηση. O κ. Βαρούτσικος μιλώντας για τις καλοκαιρινές συζητήσεις με τον Βαγγέλη Πλεξίδα, τόνισε πως η ερυθρόλευκη πλευρά ζήτησε, ως όφειλε, μια εγγυητική επιστολή ύψους 300.000 ευρώ έτσι ώστε να εξασφαλιστεί πως ο Πλεξίδας δεν θα άφηνε την ομάδα με χρέη, αποχωρώντας, όπως συνέβη όταν βρισκόταν στον ΑΟ Τρίκαλα. Αποτέλεσμα αυτού η αλλαγή στάσης του Τρικαλινού επιχειρηματία, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Η χθεσινή εμπρηστική ανακοίνωση της ΑΕΛ αναφέρει: «Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τις ψευδείς δηλώσεις εκπροσώπου του σωματείου Α.Σ. Κασσάνδρα (Ολυμπιακός Βόλου) σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι.

Καλό θα ήταν ο συγκεκριμένος …εκπρόσωπος να ασχολείται με τη δική του ανεπαρκή διοίκηση και όχι με τα πρόσωπα της διοίκησης ενός από τα πιο υγιή σωματεία της Ελλάδας.

Η L.A.Farm ποτέ δεν επιδίωξε να επενδύσει παρόλο που το ζητούσατε εναγωνίως.

Οσον αφορά τη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ, εμμένει στην προ μηνών δήλωση της, ότι δηλαδή το ομορφότερο σημείο στο Βόλο είναι η πινακίδα που λέει «ΛΑΡΙΣΑ 60».

Γιατί άραγε όλα αυτά μια εβδομάδα πριν το παιχνίδι μεταξύ των ομάδων μας;

Η Α.Σ. Κασσάνδρα (Ολυμπιακός Βόλου) θα έχει την ευκαιρία την Κυριακή να ζήσει ιστορικές στιγμές σε ένα κατάμεστο Αλκαζάρ στο οποίο ο κόσμος της ΑΕΛ με τη δική του ξεχωριστή και περήφανη ιστορία και η ομάδα της ΑΕΛ θα δώσουν όπως πάντα τις απαντήσεις τους, δείχνοντάς τους το δρόμο για εκεί που πραγματικά ανήκουν, στις ερασιτεχνικές κατηγορίες, όπου θα συναντήσουν το μητρικό ερασιτεχνικό σωματείο τους, τον πραγματικό Ολυμπιακό Βόλου».

Η λιτή απάντηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, θέλοντας να δώσει το στίγμα της για τους βυσσινί, χωρίς όμως να δυναμιτίσει περαιτέρω το κλίμα, ενόψει του κρίσιμου ντέρμπι:

«Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν.
Αρες μάρες κουκουνάρες.

Διαλέχτε όποιο από τα δύο θέλετε. Αλλωστε όλη η Ελλάδα ξέρει».

«Εκκληση για συσπείρωση»

Την πρόθεσή τους να συνεχίσουν μέχρι το καλοκαίρι στη χρηματοδότηση της ομάδας, εξέφρασαν οι πρόεδρος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Γιώργος Βαρούτσικος και Γιώργος Τόρης, σε συνέντευξή τους στον τηλεοπτικό σταθμό «Astra» και στην εκπομπή «Πολιτικό Forum». Οι δύο ισχυροί άνδρες της ερυθρόλευκης ΠΑΕ τόνισαν πως αν δεν πετύχει η Α.Μ.Κ. η ομάδα δεν θα μπορέσει να πάρει αδειοδότηση με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Παράλληλα, ανέλυσαν διεξοδικά τους λόγους που η ομάδα παρουσιάζει μία οικονομική «τρύπα» κάτι που κατέστησε αναγκαία την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Χαρακτηριστικά οι κ.κ. Τόρης και Βαρούτσικος δήλωσαν: «Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του Ολυμπιακού Βόλου θα ολοκληρωθεί στις 10 Μαρτίου. Ο κόσμος του μπορεί να αγοράζει μετοχές της ομάδας μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου πρέπει να καταθέσει φάκελο μέχρι τις 31 Μαρτίου για να πάρει αδειοδότηση. Θα συνεχίσουμε μέχρι το καλοκαίρι κανονικά και δεν θα αφήσουμε χρέη για τους επόμενους που θα αναλάβουν τον Ολυμπιακό Βόλου. Εάν δεν πετύχει η ΑΜΚ θα αποχωρήσουμε το καλοκαίρι. Η ΑΜΚ θα βοηθήσει να λειτουργήσει σωστά η ομάδα, θα δώσει μια ανάσα ενόψει της αδειοδότησης, αλλά και μέχρι το καλοκαίρι η ομάδα να μην αντιμετωπίσει προβλήματα με τις προσφυγές. Θα γίνει μια προσπάθεια με τους συνδέσμους, αλλά και με επιχειρηματίες, έτσι ώστε να καλυφθεί ολόκληρη η ΑΜΚ».

Εγινε αναφορά στις προσφυγές των Εμάνουελ Ρόκα, Παλαιολόγου, Γόγολου, Γκούρμα, Καρίλ, Τικάο, Κριστόμπαλ και Ακόστα. Οσον αφορά τον Τικάο, εκδικάστηκε την περασμένη Δευτέρα η προσφυγή της ΠΑΕ στο CAS. O Βραζιλιάνος αξίωνε από τους ερυθρόλευκους ένα μεγάλο ποσό που αφορούσε το τριετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει με τον Ολυμπιακό, όταν η ομάδα αγωνιζόταν στη Super League, τη χρονιά που με απόφαση της ΕΠΟ δεν αγωνίστηκε σε κανένα πρωτάθλημα (2011-12), με τον ίδιο να έχει αγωνιστεί σε δύο παιχνίδια.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός πήγε την υπόθεση στο CAS, καταβάλλοντας 50.000 ευρώ ως έξοδα (παράβολα, δικηγόροι), με τους ιθύνοντες του Ολυμπιακού να αισιοδοξούν πως ο σύλλογος θα δικαιωθεί. Αναμένεται, πλέον, η απόφαση του CAS. Συνολικά υπάρχουν δεκατρείς προσφυγές παικτών οι οποίες είναι ρυθμισμένες, αλλά πρέπει να καταβάλλονται μηνιαία ποσά, κάτι που ουσιαστικά είναι το «αγκάθι» της αδειοδότησης.

Το λόγο πήραν και οι εκπρόσωποι των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου, οι οποίοι διαβεβαίωσαν πως θα βοηθήσουν από τη δική τους πλευρά, ώστε να πετύχει η ΑΜΚ και η ομάδα να αφοσιωθεί αποκλειστικά στο αγωνιστικό κομμάτι, ενώ από την πλευρά των παλαιμάχων, ο πρόεδρος κ. Γιώργος Καραμίχαλος πρότεινε να πραγματοποιηθεί μία ανοικτή Γενική Συνέλευση, ώστε οι πάντες να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης.

Την Τετάρτη (25/2) με Πιερικό

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής σε Βορρά και Νότο έκανε γνωστό η διοργανώτρια αρχή. Οσον αφορά τον Ολυμπιακό Βόλου, θα υποδεχθεί στο ΕΑΚ τον Πιερικό την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου.

Το Σάββατο οι Νέοι με ΑΕΛ

Το ερχόμενο Σάββατο (21/2) στο Βοηθητικό του ΕΑΚ συνεχίζεται η δράση στο πρωτάθλημα Νέων της Football League, με την Κ19 του Ολυμπιακού Βόλου να φιλοξενεί την ΑΕΛ (12 μ.) για την 13η αγωνιστική του 4ου ομίλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου