ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Οι βάσεις της επόμενης μέρας

οι-βάσεις-της-επόμενης-μέρας-670168

Σκέψεις, ερωτηματικά και αποφάσεις μετά την τελευταία Γ.Σ. της Ερασιτεχνικής Νίκης

Οι βάσεις για τις επόμενες κινήσεις της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου μπήκαν στη Γενική Συνέλευση της περασμένης Τετάρτης, την ώρα που δεν δόθηκαν απαντήσεις σε αρκετά ζητήματα, με τις τελικές αποφάσεις να παίρνονται σε νέα Γ.Σ.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Αρκετές προτάσεις κατατέθηκαν από τα μέλη του Ερασιτέχνη. Πολλοί στάθηκαν στον πρώην μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Ανδρέα Πάτση, και σε όσα έγιναν όσο αυτός ήταν στο… τιμόνι του ποδοσφαιρικού τμήματος, στο θέμα του γηπέδου αλλά και κυρίως στην επόμενη ημέρα. Ειπώθηκε πως η ΠΑΕ ανήκει στον Ανδρέα Πάτση και αυτός θα πρέπει να προχωρήσει τις νομικές διαδικασίες για εκκαθάριση ή πτώχευση και πως όταν η Νίκη θα ανέβει ξανά σε επαγγελματική κατηγορία και θα πρέπει να συσταθεί νέα ΠΑΕ, η προηγούμενη θα πρέπει να μην υφίσταται.

Από το σώμα της Γενικής Συνέλευσης αποφασίστηκαν τα εξής:

1) Να ανοίξει λογαριασμός ειδικού σκοπού σε Τράπεζα για την ανακατασκευή του γηπέδου,

2) Σε νέα Γ.Σ. να αποφασιστεί σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί τη νέα χρονιά η ομάδα,

3) Η αποσύνδεση της υφιστάμενης ΠΑΕ από την Ερασιτεχνική για την επωνυμία, το έμβλημα και τα χρώματα του συλλόγου,

4) Αναφορικά με το γήπεδο οι όποιες εξελίξεις θα αποφασιστούν στην επόμενη Γ.Σ., με διαδικασίες και επαφές να βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Την κατάσταση στα χέρια μας»

Ο πρόεδρος κ. Γιάννης Ξάνθης έκανε γνωστή την πρόθεση η Ερασιτεχνική να οδηγηθεί σε εκλογές, κάτι το οποίο όμως δεν έγινε δεκτό, αφού τα μέλη εξέφρασαν την πίστη τους και τη στήριξή τους προς το πρόσωπό του, παίρνοντας ουσιαστικά ψήφο εμπιστοσύνης, με τον ίδιο να τονίζει πως το θέμα είναι ηθικό. Τόσο όμως το θέμα των εκλογών όσο και το που θα αγωνίζεται η Νίκη Βόλου τη νέα χρονιά, όπως και η ανακατασκευή του «Π. Μαγουλάς» θα αποφασιστούν σε νέα Γ.Σ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ξάνθης έδωσε το στίγμα για το πως θα πρέπει να κινηθεί το ποδοσφαιρικό τμήμα απ’ εδώ και πέρα, τονίζοντας: «Κάποια στιγμή πρέπει να αντιληφθούμε ότι πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Ακούω από διάφορους να βρούμε έναν επενδυτή να φτιάξει το γήπεδο, να φτιάξει αυτό, να φτιάξει το άλλο. Αυτός ο επενδυτής θα έρθει για να πάρει. Ο μεγαλύτερος επενδυτής είμαστε εμείς. Εμείς πρέπει να επενδύσουμε στην ομάδα μας. Δικό μας είναι το γήπεδο. Δεν μπορεί να μας βοηθήσει κανείς άλλος. Εκλεχθήκαμε για να διαχειριστούμε τον Ερασιτέχνη. Οχι το ποδόσφαιρο. Τα έσοδα του Ερασιτέχνη είναι ελάχιστα. Μηδενικά. Μερικοί τώρα ανακάλυψαν ότι υπάρχει Ερασιτέχνης. Ολοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο αλλά πρέπει να ασχολούμαστε έστω και λίγο με τον Ερασιτέχνη».

Βασικό μέλημα το γήπεδο

Προτάσεις και για τις βελτιωτικές εργασίες που θα πρέπει να γίνουν στο «Π. Μαγουλάς» κατατέθηκαν στη Γ.Σ. με την τεχνική επιτροπή να έχει πιάσει δουλειά για όσο το δυνατόν πιο άμεσα αποτελέσματα. Αλλωστε, και ο πρόεδρος κ. Γιάννης Ξάνθης σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε τονίσει: «Το γήπεδο είναι υπόθεση όλων μας, είναι γήπεδο της Νέας Ιωνίας. Το πρόβλημα δεν είναι ο χρόνος αλλά να συμφωνήσουμε στο εγχείρημα. Εάν συμφωνήσουμε επειδή έχουμε κάνει τις μελέτες, υπογράφουμε τα συμφωνητικά με τις εταιρείες και ξεκινάμε τα έργα. Ο κόσμος θα βλέπει ότι γίνεται έργο, ότι τα λεφτά του πιάνουν τόπο. Τα χρήματα τα βάζει ο κόσμος για τον εαυτό του, το γήπεδο, όχι για εμένα. Το γήπεδο είναι της Νέας Ιωνίας, εκεί θα παίξει το παιδί του, το εγγόνι του, ο ανιψιός του. Εάν δεν κάνουμε το γήπεδο τώρα και χάσουμε την ευκαιρία, θα περάσουν πολλά χρόνια μετά για να γίνει κάτι. Το γήπεδο δεν μπορεί να γίνει από λεφτά ενός ή δύο ατόμων. Το γήπεδο είναι για την ακαδημία μας, να βγάλουμε τα παιδιά που θα στελεχώσουν την πρώτη ομάδα τα επόμενα χρόνια».

Ερωτηματικό η κατηγορία

Παράλληλα, ερωτηματικό παραμένει το που θα αγωνίζεται η Νίκη Βόλου την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2015-16). Τα μέλη αποφάσισαν να καταρτιστεί ένας προϋπολογισμός ώστε να εξεταστεί το κατά πόσο μπορεί η ομάδα να αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική και να αντεπεξέλθει οικονομικά. Από την άλλη ο κ. Ξάνθης πρότεινε αφού καταρτιστεί ο προϋπολογισμός, να συζητηθεί στη Γενική Συνέλευση το κατά πόσο είναι διατεθειμένα τα μέλη να βοηθήσουν, ώστε η νέα ομάδα να βασιστεί σε αυτούς. Αποφάσεις όσον αφορά αυτό το ζήτημα δεν πάρθηκαν, με τις εξελίξεις να μεταφέρονται στην επόμενη Γενική Συνέλευση. «Ερασιτεχνικό, Β’ Εθνική ή Β’ Τοπικό; Παρακολουθώ το εξής: 117 άτομα είναι στη ΓΣ. Αρα είμαστε 117 επενδυτές για να τρέξουμε ένα επιχείρημα στη Γ’ Εθνική. Ο κόσμος είναι ταλαιπωρημένος. Εδώ μέσα (δείχνοντας ένα φάκελο) έχω 1.000 άτομα που μάτωσαν για τον Πάτση. Πρέπει να συμφωνήσουμε κάπου. Στη Γ’ δεν υπάρχουν χρέη. Επιμένω να πάμε σε εκλογές γιατί δεν υπάρχουν ούτε εφεδρικοί. Δεν μπορούμε ούτε εμείς να τρέξουμε το ζήτημα την ώρα που η Νίκη βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας της. Αν βγω το καλοκαίρι και πω ότι η ομάδα θέλει 300 χιλιάδες δεν θα παίξουμε ούτε τοπικό. Θέλω να μπουν πολλά άτομα υποψήφια και θα προτείνω στο νέο Δ.Σ. να συμμετέχουν και εκπρόσωποι των Συνδέσμων Φιλάθλων. Πλέον δεν περισσεύει κανένας», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο κ. Ξάνθης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου