ΤΟΠΙΚΟ

Αισιοδοξία για τη συνέχεια

αισιοδοξία-για-τη-συνέχεια-674611

Ρήγας Φεραίος και Πύρασος μετά τις σπουδαίες νίκες στρέφονται στα επόμενα ματς

Μεγάλης βαθμολογικής σημασίας νίκες πέτυχαν την περασμένη Κυριακή Ρήγας Φεραίος και Πύρασος κόντρα σε Δωτιέα και Κοζάνη, αντίστοιχα, και πλέον αντικρίζουν το μέλλον στη φετινή Γ’ Εθνική με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Την ερχόμενη Κυριακή (15/2), οι Αγχιαλίτες αγωνίζονται στο Μακροχώρι, ενώ οι Βελεστινιώτες θα πάρουν τρεις βαθμούς ξεκούραστα απέναντι στον Πυρσό, που έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

«Ευχαριστώ» στον κόσμο

Κομβική ήταν η βοήθεια των φίλων του Ρήγα Φεραίου, που ταξίδεψαν στην Αγιά για να στηρίξουν τους κυανόλευκους, στο ντέρμπι απέναντι στο Δωτιέα. Η τελική νίκη με 0-1 χάρη στο γκολ του Χάρη Μπίκα (έβδομο φετινό), παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε από το 63’ με παίκτη λιγότερο, μετά τη δεύτερη φετινή αποβολή του Κεμάλι, έδωσε βαθμολογική ανάσα στην ομάδα του Λάκη Μπακάλη, που ανέβηκε στην 7η θέση (μαζί με τον Θεσπρωτό) με 27 βαθμούς.

«Με τέτοιο κόσμο πως να χάσεις! Ενας απίστευτος κόσμος ακολούθησε την ομάδα μας στην Αγιά δίνοντας το σύνθημα για την μεγάλη νίκη. Περισσότεροι από 60 φίλαθλοι ήταν στο πλευρό των παικτών από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, χαρίζοντας μοναδικές στιγμές στους παίκτες του Λάκη Μπακάλη αλλά και στον ίδιο τον προπονητή μας.
Πολλά, πολλά, πολλά ευχαριστώ από τη διοίκηση της ομάδας, τους παίκτες και τον προπονητή στους φιλάθλους που αψήφησαν έξοδα, κρύο και έδωσαν την ώθηση στην ομάδα μας για τη μεγάλη νίκη. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά και είναι σίγουρο ότι με τέτοιο κόσμο η ομάδα μας θα πανηγυρίσει πολλές χαρές ακόμα», ανέφερε η ανακοίνωση του Ρήγα Φεραίου.

Τυχεροί στην… ατυχία τους οι κυανόλευκοι, οι οποίοι δέχθηκαν συνολικά εννέα κίτρινες, πέραν της κόκκινης στην Αγιά. Συγκεκριμένα, οι Χρήστος Σπαθής και Γιώργος Χατζής συμπλήρωσαν επτά και ο Γιώργος Αλεξίου τέσσερις. Οι δύο πρώτοι θα απουσιάσουν από τα δύο επόμενα παιχνίδια των Βελεστινιωτών, ενώ ο τρίτος σε ένα. Το θετικό είναι ότι ακολουθεί την ερχόμενη Κυριακή (18/2) η αναμέτρηση της 18ης αγωνιστικής απέναντι στον Πυρσό Γρεβενών, που έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Ο Ρήγας Φεραίος θα πάρει τρεις ξεκούραστους βαθμούς, ενώ θα εκτίσουν στο συγκεκριμένο παιχνίδι τις ποινές τους οι τιμωρημένοι. Ετσι, θα απομένει μονάχα η μία αγωνιστική της ποινής των Σπαθή και Χατζή για το κρίσιμο παιχνίδι με τον Εθνικό στη Φιλιππιάδα (Σάββατο, 21/2).

Συμπλήρωσε κάρτες ο Κοτζαθανάσης

Χωρίς το Νίκο Κοτζαθανάση καταστρώνει τα πλάνα του για το παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής (15/2) ο Στέφανος Ξηροφώτος. Ο νεαρός μέσος συμπλήρωσε επτά κίτρινες κάρτες στον αγώνα με την Κοζάνη και θα απουσιάσει από τις δοκιμασίες του Πυράσου με Μακροχώρι στην Ημαθία και Βατανιακό στη Ν. Αγχίαλο. Τα δύο επόμενα παιχνίδια των κυανόλευκων είναι μία μεγάλη ευκαιρία, απέναντι σε ομάδες που έχουν χάσει τη μάχη της σωτηρίας, για νέους βαθμούς ώστε να απομακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη. Το Μακροχώρι έχει 6 βαθμούς, ενώ ο Βατανιακός 12 και στο -13 από τη σωτηρία.

Στον αγώνα απέναντι στην Κοζάνη (2-1), οι Τσιουρέλης και Σφάκας πέτυχαν το πρώτο τους γκολ με τη φανέλα του Πυράσου στη Γ’ Εθνική. Ετσι, επτά είναι οι φετινοί σκόρερ των κυανόλευκων. Τέσσερα γκολ έχει πετύχει ο Σπύρος Γκάγκας, από τρία οι Θωμάς Μυργιώτης και Αλέξανδρος Αναστασίου, δύο ο Παναγιώτης Κοντοβάς, από ένα οι Χρήστος Δαμάσκος, Κώστας Τσιουρέλης και Αποστόλης Σφάκας.

Το δικό τους παλμό έδωσαν στην Αγιά οι φίλοι του Ρήγα

Το παρών έδωσε και ο πρόεδρος κ. Στέργιος Καλόγηρος

Ο Νίκος Κοτζαθανάσης

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου