ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ωρα να δείξει χαρακτήρα

ωρα-να-δείξει-χαρακτήρα-674645

Ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε αυτό που αναζητούσε στην Καλαμαριά και βλέπει μπροστά

Στον αγώνα της ερχόμενης Κυριακής με τον Αγροτικό Αστέρα (15/2, 3 μ.μ.) στρέφουν την προσοχή τους άπαντες στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού Βόλου. Οι ερυθρόλευκοι ενισχυμένοι σκέφτονται μονάχα την επιστροφή στις νίκες και στο ΕΑΚ για να παραμείνουν στο κυνήγι της προνομιούχου τριάδας, που οδηγεί στα playoffs της Football League.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Παιχνίδι… δίχως αύριο ήταν αυτό στην Καλαμαριά για τον Ολυμπιακό Βόλου. Οι ερυθρόλευκοι πανηγύρισαν μία… επαγγελματική νίκη και συνεχίζουν με μεγαλύτερο πάθος για τη δεύτερη συνεχόμενη την ερχόμενη Κυριακή (15/2) απέναντι στον Αγροτικό Αστέρα στο ΕΑΚ, πριν το μεγάλο ντέρμπι του Αλκαζάρ με την ΑΕΛ.

Μπορεί να μην εντυπωσίασαν με την απόδοσή τους απέναντι στον Απόλλωνα αλλά πήραν αυτό που αναζητούσαν κόντρα σε ένα σύνολο, που επίσης… καιγόταν για τη νίκη. Σημασία είχε η ουσία για τον Ολυμπιακό, καταφέρνοντας μάλιστα να μην δεχθεί τέρμα, ακόμα και όταν έμεινε με λιγότερο παίκτη, λόγω της αποβολής του Μπεριάν (68’) και να πάρει ένα τρίποντο που ανυψώνει το ηθικό των ποδοσφαιριστών και διατηρεί το κίνητρο ενόψει της συνέχειας.

Στο πρώτο μέρος, οι ερυθρόλευκοι αδυνατούσαν να διατηρήσουν στην κατοχή τους την μπάλα και έδιναν ευκαιρίες στους γηπεδούχους να επιτεθούν, αλλά το εκπληκτικό γκολ του Μπιτάνγκ έλυσε το… γόρδιο δεσμό. Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν τους διαδρόμους στην άμυνα και, παρά το γεγονός ότι δεν απείλησαν επιθετικά, κατάφεραν να μην κινδυνεύσουν ουσιαστικά. Ετσι, μείωσαν στους 4 τη διαφορά από την τρίτη Ζάκυνθο, που την ερχόμενη 17η αγωνιστική θα πραγματοποιήσει το ρεπό της για το β’ γύρο.

Ο τεχνικός, Δημήτρης Ελευθερόπουλος, από την πλευρά του κρατάει τα θετικά της αναμέτρησης και εντόπισε τα… κακώς κείμενα ώστε να βελτιωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα και να παρουσιαστούν ακόμη καλύτερα στις επόμενες «μάχες». Πρώτη αυτή απέναντι στον Αγροτικό Αστέρα, την ερχόμενη Κυριακή (3 μ.μ.) στο ΕΑΚ, όπου φέτος οι ερυθρόλευκοι μετρούν τέσσερις νίκες και τρεις ήττες που έχουν κοστίσει. Ο Ολυμπιακός θέλει πάση θυσία τη νίκη απέναντι σε ακόμη μία ομάδα του νομού Θεσσαλονίκης, με αντίπαλο την οποία για τον α’ γύρο είχε έρθει ισόπαλος με 1-1. Η ομάδα του Ευόσμου βρίσκεται στην 9η θέση του Βορείου ομίλου, έχοντας 15 βαθμούς (όσους και ο Απόλλων Καλαμαριάς) και προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες (από ΑΕΛ 1-0 εκτός και Πιερικό 2-3 εντός), μετά τη μεγάλη νίκη – έκπληξη απέναντι στη Λαμία (3-1) εντός έδρας. Για τους Βολιώτες μετά τον Αγροτικό ακολουθεί το ντέρμπι με την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ, που θα κρίνει κατά ένα μεγάλο μέρος τον στόχο των ερυθρόλευκων φέτος. Πλέον, καλούνται να δείξουν χαρακτήρα, να βελτιωθούν περισσότερο και να υλοποιήσουν το φετινό στόχο.

Βαρούτσικος: «Ο Ολυμπιακός δεν έχει πεθάνει»

Το στίγμα ενόψει της συνέχειας έδωσε ο Γιώργος Βαρούτσικος. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου μετά το τέλος του αγώνα με την Καλαμαριά με δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM 89.5 χαρακτήρισε μεγάλο «διπλό» τη νίκη της ομάδας στην Καλαμαριά και τόνισε πως ο Ολυμπιακός παραμένει «ζωντανός». Αναλυτικά οι δηλώσεις:

«Με αυτό το “διπλό” που πήραμε, αποδεικνύουμε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έχει πεθάνει. Παραμένει ζωντανός και πρέπει να το καταλάβουμε όλοι στο Βόλο. Να στηρίξουμε την ομάδα, γιατί δεν έχει χαθεί τίποτα ακόμη. Ήταν ένα μεγάλο “διπλό”. Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά μας και στους φιλάθλους που ήρθαν ως εδώ παρά το κρύο. Τους ευχαριστώ όλους».

Μετρά επιστροφές

Ενισχυμένος θα παραταχθεί στον αγώνα με τον Αγροτικό Αστέρα ο Ολυμπιακός Βόλου. Επιστρέφει ο Γιώργος Θέος, που εξέτισε την ποινή του, ενώ εκτός απροόπτου θα είναι έτοιμοι οι Αλέξανδρος Νικολιάς και Χρήστος Ιντζίδης, οι οποίοι την περασμένη εβδομάδα ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς. Αντίθετα, σίγουρη απουσία αυτή του Χερόν Μπεριάν, ο οποίος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Σήμερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρωινή προπόνηση.

Κόβουν την πίτα σήμερα οι Παλαίμαχοι

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους κόβουν σήμερα (7.30 μ.μ.) στο ξενοδοχείο Παρκ οι Παλαίμαχοι του Ολυμπιακού Βόλου. Η ανακοίνωση: «Η Ενωση Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού Βόλου προσκαλεί τους βετεράνους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου και όλους τους φίλους της αγαπημένης μας ομάδας στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου μας, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη (11/2) και ώρα 7.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο Παρκ στο Βόλο. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου