ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Νίκη πάση θυσία σήμερα για να συνεχίσει να ελπίζει

νίκη-πάση-θυσία-σήμερα-για-να-συνεχίσε-679230

Ο Ολυμπιακός Βόλου αγωνίζεται σήμερα (6 μ.μ., ΟΤΕ S4) στο γήπεδο του Απόλλωνα Καλαμαριάς απέναντι στην τοπική ομάδα της Θεσσαλονίκης, στην αναμέτρηση που κλείνει την… αυλαία της 16ης αγωνιστικής στο Βόρειο όμιλο. Οι ερυθρόλευκοι μετά από δύο συνεχόμενες ήττες στα δύο ντέρμπι απέναντι σε Ζάκυνθο και Ηρακλή θα επιχειρήσουν να επιστρέψουν στα τρίποντα, για να εξαντλήσουν στη συνέχεια τις πιθανότητες για είσοδο στην προνομιούχο τριάδα που οδηγεί στα playoffs της Football League.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Ακόμη ένα κομβικό παιχνίδι περιμένει τους ερυθρόλευκους, που έχουν την ευκαιρία μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα να πλησιάσουν τη Ζάκυνθο στην 3η θέση. Οι νησιώτες ηττήθηκαν με 4-0 στον Αιγινιακό και πλέον ο Ολυμπιακός Βόλου έχει τη δυνατότητα να μειώσει ακόμη και στους τέσσερις τη διαφορά του από την τριάδα. Αλλά αυτό θα το καταφέρει μονάχα με νίκη σήμερα. Στο άλλο χθεσινό παιχνίδι που ενδιέφερε άμεσα τους παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, Λάρισα και Λαμία ήρθαν ισόπαλες στο Αλκαζάρ με 0-0.

Οι Βολιώτες θα επιδιώξουν στην Καλαμαριά να πάρουν την πρώτη εκτός έδρας νίκη στο γήπεδο αυτό, καθώς η προϊστορία είναι υπέρ των γηπεδούχων, αλλά και την πρώτη στο φετινό πρωτάθλημα με προπονητή τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο (είχε κερδίσει εκτός τον Παναιτωλικό στο Κύπελλο) και να ξεκινήσει νέο σερί επιτυχιών. Στόχος τους να δείξουν αγωνιστική σταθερότητα, διατηρώντας το καλό πρόσωπο των πρώτων παιχνιδιών του Δημήτρη Ελευθερόπουλου στον πάγκο, που χάλασε στη συνέχεια σε Ζάκυνθο και ΕΑΚ απέναντι στον Ηρακλή.

Στον πρώτο γύρο, σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι στο ΕΑΚ, οι ερυθρόλευκοι είχαν επικρατήσει με 3-2. Σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο, λόγω της βροχόπτωσης καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, μόλις στο 7’ ο Κούτσι ανοίγει το σκορ για τον Ολυμπιακό Βόλου, με κεφαλιά, μετά από κόρνερ του Πινάρες για το 1-0. Η απάντηση των Ποντίων στο 27’, με τον Ευσταθίου να ισοφαρίζει σε 1-1. Στο 55’ ο Τσούτσης με πλασέ σε κενή εστία είχε δώσει το προβάδισμα στον Απόλλωνα για το 1-2. Η απάντηση των «ερυθρόλευκων» δεν άργησε και στο 57’ ο Μακρυδημήτρης, εκμεταλλευόμενος την ασταθή απόκρουση του Βρονταρά σε σουτ του Ζέρη, ισοφάρισε σε 2-2. Και πριν προλάβουν να συνέλθουν οι φιλοξενούμενοι, οι Βολιώτες στο 58’ πέτυχαν και τρίτο γκολ με τον Μπιτάνγκ, για το 3-2.

Αποστολή με Καρρά και Μπουτζίκο

Ολοκληρώθηκε χθες, χωρίς νέα απρόοπτα, η προετοιμασία των παικτών του Ολυμπιακού Βόλου για το σημερινό παιχνίδι με τον Απόλλωνα στην Καλαμαριά, με τον Σταμάτη Καρρά να βρίσκεται στην αποστολή, καθώς δεν αισθάνεται ενόχληση στο γόνατο. Αντίθετα, εκτός αποστολής έμειναν, όπως αναμενόταν, οι τραυματίες Ιντζίδης και Νικολιάς, όπως και ο τιμωρημένος Θέος, αλλά και ο τερματοφύλακας Κολίτσι. Στη διάθεση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου βρίσκεται και ο νεοαποκτηθείς Μπουτζίκος. Δεκαεννιά ποδοσφαιριστές συμπεριελήφθησαν στην αποστολή που ταξίδεψε για τη Θεσσαλονίκη και είναι οι εξής: Μπαλντοβαλίεφ, Μαρτίνεθ, Μπιτάνγκ, Ζέρης, Γιαλούσης, Καρράς, Κασμερίδης, Μαργαρίτης, Διαμαντόπουλος, Μπάρμπας, Σκοπελίτης, Τριανταφυλλάκος, Ρόκας, Κυζιρίδης, Μπεριάν, Ρίζος, Μακρυδημήτρης Ντινόπουλος και Μπουτζίκος.

Οσον αφορά τους αντικαταστάτες των απουσιών, ο Χερόν Μπεριάν έχει τις περισσότερες πιθανότητες να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα, με το Λιβεριανό μεσοεπιθετικό θα παίρνει τη θέση του Νικολιά. Ο Μπεριάν είχε συνεργαστεί πέρυσι με τον Ζόραν Μπαλντοβαλίεφ στην Κέρκυρα και γνωρίζει ο ένας το παιχνίδι του άλλου, με το Σκοπιανό επιθετικό να διεκδικεί και αυτός θέση στο βασικό σχήμα. Από εκεί και πέρα, τη θέση του τραυματία Ιντζίδη πιθανότατα θα πάρει ο Κώστας Μπάρμπας. Από τη στιγμή που θα απουσιάσει και ο τιμωρημένος Θέος, ο Γρηγόρης Κυζιρίδης αναμένεται να ξεκινήσει και πάλι στη βασική ενδεκάδα, παίζοντας στον άξονα και πίσω από το φορ.

Χωρίς τους νεοαποκτηθέντες

Κομβικό παιχνίδι και για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς είναι το σημερινό εντός έδρας. Μετά από επίσης δύο ήττες, από Λάρισα και Πιερικό, το σύνολο του Παναγιώτη Διλμπέρη έχει ως στόχο την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα, αγνοώντας τις νίκες από τις 11/1 και το 1-0 απέναντι στη Λαμία. Μετά την 15η αγωνιστική ο Απόλλων Καλαμαριάς βρίσκεται στη 10η θέση με 15 βαθμούς. Ο τεχνικός δεν υπολογίζει στους νεοαποκτηθέντες Ψυχογιό, Μπαμπά, ενώ εκτός έμειναν ακόμα οι Κουρούπης, Δήμου και Σουλίδης.

Στην αποστολή μετέχουν οι: Βρονταράς, Παν. Παπαδόπουλος, Ακασού, Αναστασίου, Βαγγελόπουλος, Ευσταθίου, Καπετάνος, Κατσιαρός, Κιόσε, Καράμπελας, Μπιτσάκος, Νατσιόπουλος, Παναγιωτούδης, Βασ. Παπαδόπουλος, Θόδωρος Παπαδόπουλος, Παπαστεριανός, Τσούτσης, Φιγκερόα και Χατζηλιάδης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου