ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ηττα με διαμαρτυρίες

ηττα-με-διαμαρτυρίες-703994

Την ήττα με 1-0 στο Δημ. Στάδιο Ζακύνθου απέναντι στην τοπική ομάδα γνώρισε χθες ο Ολυμπιακός Βόλου για την 14η αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Football League. Κατώτεροι των περιστάσεων οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να «δραπετεύσουν» από το νησί του Ιονίου με θετικό αποτέλεσμα, ενώ κομβικό ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος έπαιξε και ο διαιτητής Παναγιωτόπουλος από την Αιτωλοακαρνανία, που έκλεισε τα… μάτια σε χέρι του Καλλιβωκά πάνω στη γραμμή του τέρματος.

Πώς ξεκίνησε

Με δύο αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας ξεκίνησε ο Ολυμπιακός Βόλου. Συγκεκριμένα, ο Γιαλούσης προτιμήθηκε αντί του Μπάρμπα, ενώ ο Τριανταφυλλάκος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην αρχική ενδεκάδα των Βολιωτών, αντί του Ρόκα. Το ερυθρόλευκα τέρμα υπερασπίστηκε ο Κασμερίδης, ο Ζέρης ήταν ο δεξιός οπισθοφύλακας, ο Μαργαρίτης αριστερός και οι Ιντζίδης, Γιαλούσης στο κέντρο της άμυνας. Ως αμυντικά χαφ ξεκίνησαν οι Τριανταφυλλάκος και Μαρτίνεθ, την δεξιά μεσοεπιθετική γραμμή υπερασπίστηκε ο Νικολιάς, την αριστερή ο Μπιτάνγκ και πίσω από το μοναδικό προωθημένο Διαμαντόπουλος ξεκίνησε ο Θέος.

Το α’ μέρος

Η πρώτη ευκαιρία για τους γηπεδούχους σημειώθηκε μισό λεπτό από την έναρξη της αναμέτρησης. Μετά από λάθος των αμυντικών του Ολυμπιακού, ο Βαρέλα από τα δεξιά έκανε το σουτ, με τον Κασμερίδη να μπλοκάρει. Η Ζάκυνθος ξεκίνησε πιο επιθετικά, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός αντέδρασε στο 6’ με τον Μαρτίνεθ να εκτελεί φάουλ και τον Διαμαντόπουλο να σουτάρει εκτός.

Πριν ανοίξουν το σκορ, οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία (16’). Μετά από λάθος του Τριανταφυλλάκου στη μεσαία γραμμή, ο Οικονόμου πάσαρε στον Βαρέλα, ο τελευταίος μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή, σούταρε συρτά και ο Κασμερίδης έδιωξε σε κόρνερ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι ερυθρόλευκοι απάντησαν εκ νέου, με τον Διαμαντόπουλο να σουτάρει και την μπάλα να περνά έξω από το δεξί δοκάρι του Ξενοδόχωφ.

Στο 27’ η Ζάκυνθος πέτυχε το γκολ. Μετά από σέντρα του Τσόπελα, ο Μπλέτσας ανενόχλητος έκανε την γυριστή κεφαλιά και νίκησε τον Κασμερίδη. Μετά το 1-0 ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, με τον Ολυμπιακό να είναι ακίνδυνος και να μην μπορεί να αναπτυχθεί επιθετικά, δημιουργώντας ευνοϊκές συνθήκες για την ισοφάριση. Με ευκαιρία για τους νησιώτες ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος. Στο 43’ ο Κασμερίδης έκανε τη σωτήρια επέμβαση στην προσπάθεια του Χατζησάββα, μετά από κάθετη του Κριτσμάρεβιτς.

Το β’ μέρος

Να αλλάξει άμεσα την εικόνα των Βολιωτών προσπάθησε ο τεχνικός Δημήτρης Ελευθερόπουλος και με την έναρξη του β’ μέρους «έριξε» στο παιχνίδι τους Ρόκα και Μπαλντοβαλίεφ, αντί των Τριανταφυλλάκου και Μπιτάνγκ. Πλέον, οι ερυθρόλευκοι αγωνίζονταν με δύο επιθετικούς, τον Σκοπιανό και τον Διαμαντόπουλο.

Οι αλλαγές έφεραν αποτέλεσμα, αφού οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές και «έκλεισαν» στην περιοχή τους νησιώτες. Στο 55’ σε φάση διαρκείας, μετά από σέντρα, ο Θέος πήρε την κεφαλιά, ο Διαμαντόπουλος σούταρε, η μπάλα αποκρούστηκε με τον Θέο να κάνει νέο σουτ, τον Καλλιβωκά να διώχνει αντικανονικά με το χέρι πάνω στην γραμμή του τέρματος και τους Βολιώτες να διαμαρτύρονται έντονα. Ομως ο διαιτητής Παναγιωτόπουλος δεν είδε… κάτι κι έδειξε να συνεχιστεί ο αγώνας. Καλύτεροι οι ερυθρόλευκοι στο μεγαλύτερο μέρος της επανάληψης, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, με ανούσια όμως υπέροχή και χωρίς ευκαιρίες στην αντίπαλη εστία. Από την άλλη, η Ζάκυνθος προσπαθούσε να «παγώσει» το παιχνίδι και να κρατήσει μακριά από την περιοχή της τον Ολυμπιακό. Μετά το τελικό 1-0, οι ερυθρόλευκοι έχασαν… έδαφος στη βαθμολογία, παραμένοντας στους 20 βαθμούς, με τη Ζάκυνθο να φτάνει τους 21. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 14ης αγωνιστικής για το Βορρά: Αγροτικός Αστ. – Λαμία 3-1, Αιγινιακός – Εθν. Σερρών 2-0, Τύρναβος – Αναγ. Καρδίτσας 1-0, Απόλλων Καλαμαριάς – Λάρισα 0-1.

Η Βαθμολογία (Βορράς)

1.Ηρακλής Θ.* 32

2.Λαμία 27

3.Λάρισα 22

4.Ζάκυνθος 21

5.Ολυμπιακός Β. 20

6.Ζάκυνθος 18

7.Αγρ. Αστέρας 15

8.Απ. Καλαμαριάς 15

9.Τύρναβος 14

10.Αναγ. Καρδίτσας 13

11.Πιερικός* 13

12.Εθν. Σερρών 10

13.Αιγινιακός 10

14.Φωκικός 8

*Στη βαθμολογία δεν συμπεριλαμβάνεται το παιχνίδι Ηρακλής – Πιερικός.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. 1-0

Δημ. Στάδιο Ζακύνθου – 14η αγωνιστική F.L.

Σκόρερ: 27’ Μπλέτσας

Διαιτητής: Παναγιωτόπουλος (Αιτ/νια)

Βοηθοί: Αναγνωστόπουλος (Αχαΐα) – Παλαμίδας (Λακωνία)

4ος: Ζαραβίνος

Κίτρινη: 19’ Τριανταφυλλάκος, 31’ Διαμαντόπουλος, 35’ Κριτσμάρεβιτς, 39’ Ουνγιαλίδης, 40’ Μπιτάνγκ, 42’ Καλλιβωκάς, 84’ Ξενοδόχωφ.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Ντάνι Ακίνο): Ξενοδόχωφ, Οικονόμου, Ουνγιαλίδης, Καλλιβωκάς, Βαρέλα (70’ Πιτταράς), Ευθυμιάδης, Αποστόλου, Μπλέτσας (86’ Νόνης), Κριτσμάρεβιτς, Χατζησάββας, Τσόπελας (84’ Πέττας).

Στον πάγκο: Πολίτης, Κυριακίδης, Κρολ, Λέκκας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Κασμερίδης, Ζέρης, Μαργαρίτης (82’ Καρράς), Γιαλούσης, Ιντζίδης, Τριανταφυλλάκος (46’ Ρόκας), Μαρτίνεθ, Νικολιάς, Μπιτάνγκ (46’ Μπαλντοβαλίεφ), Θέος, Διαμαντόπουλος

Στον πάγκο: Κολίτσης, Μέζα, Μπάρμπας, Κεσίδης.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου