ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βρίσκει το δρόμο της επιτυχίας

βρίσκει-το-δρόμο-της-επιτυχίας-710448

Ο Ολυμπιακός Βόλου απέναντι στη Ζάκυνθο θέλει να αποδείξει ότι… επέστρεψε για τα καλά

Στην τρίτη θέση της βαθμολογίας του Βορείου ομίλου της FootballLeague φιγουράρει ο Ολυμπιακός Βόλου, μετά και τη νίκη του στο θεσσαλικό ντέρμπι. Πλέον, αρχίζει την προετοιμασία του για τη δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Ζάκυνθο (Σάββατο 24/1) και θέλει να συνεχίσει την αντεπίθεση που άρχισε επί εποχής Δημήτρη Ελευθερόπουλου.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Τη δυσκολότερη «μάχη» μέχρι την… επόμενη δίνει το ερχόμενο Σάββατο (3 μ.μ.) ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι ερυθρόλευκοι με ανεβασμένο ηθικό αρχίζουν την προετοιμασία τους για το ματς της 14ης αγωνιστικής.

Καμία ανησυχία για Ρόκα

Δύο αναγκαστικές αλλαγές πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός Βόλου στον αγώνα της περασμένης Δευτέρας. Συγκεκριμένα, στο 59’ αποχώρησε ο Ρόκας και τη θέση του πήρε το νεοαποκτηθείς Τριανταφυλλάκος, ενώ νωρίτερα (31’) ο Μπάρμπας είχε αντικατασταθεί από τον Καρρά. Οσον αφορά τον Ρόκα, που νιώθει σφίξιμο στο δικέφαλο, εξετάστηκε από τον γιατρό της ομάδας κ. Γρηγόρη Μανούδη και η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία. Χθες, ο έμπειρος μέσος έκανε φυσιοθεραπεία, ενώ το ίδιο θα κάνει και σήμερα Τετάρτη. Το ιατρικό επιτελείο θα αποφασίσει τις προσεχείς μέρες αν ο Ρόκας θα είναι ετοιμοπόλεμος ώστε να βοηθήσει την ομάδα στο παιχνίδι με τη Ζάκυνθο.

Από την άλλη, ο Μπάρμπας αντικαταστάθηκε μετά το πρώτο ημίωρο, αφού εξαντλήθηκε, ανεβάζοντας πυρετό κατά τη διάρκεια του αγώνα και σήμερα θα προπονηθεί κανονικά. Ο Λευτέρης Γιαλούσης εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει, ενώ τιμωρημένος είναι ο Διονύσης Μακρυδημήτρης, που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και έχει δηλωθεί να εκτίσει την ποινή της μιας αγωνιστικής στο ματς της Ζακύνθου.

Πρώτος σκόρερ ο Διαμαντόπουλος

Στην πρώτη θέση των σκόρερ και των δύο ομίλων της Football League βρίσκεται ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος, που την περασμένη Δευτέρα σκόραρε για τέταρτο συνεχόμενο ματς πρωταθλήματος (5ο συνολικά μαζί με το γκολ στο Αγρίνιο για το Κύπελλο). Ο 26χρονος Θεσσαλονικιός επιθετικός πέτυχε το όγδοο γκολ του στο πρωτάθλημα και πλέον βρίσκεται στην πρώτη θέση μαζί με τον Μπρέσεβιτς της ΑΕΚ από το Νότιο όμιλο. Οσον αφορά τον Βορρά, δεύτεροι σκόρερ είναι οι Λουκίνας (Ηρακλής), Πινδώνης (ΑΕΛ) και Γκούρμα (Λαμία) με πέντε γκολ. Μάλιστα, ο Ολυμπιακός Βόλου διαθέτει και την καλύτερη επίθεση του Βορρά, έχοντας σκοράρει 18 φορές.

Να εκμεταλλευτεί τις… φόρμες

Σε μία ιδιαίτερη συγκυρία βρίσκει τις δύο ομάδες το επικείμενο παιχνίδι στη Ζάκυνθο, που ανοίγει την αυλαία του δευτέρου γύρου. Από τη μία ο Ολυμπιακός Βόλου βρίσκει το δρόμο του και έχει βελτιωθεί, σε σχέση με το ξεκίνημά του στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ από την άλλη η Ζάκυνθος είναι αγνώριστη και από το σερί των τεσσάρων νικών στην έναρξη, έφτασε στο σημείο να αγνοεί το τρίποντο από τις 13 Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα, ηττήθηκε από Λαμία, τον Ηρακλή και τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, ενώ σημείωσε και δύο ισοπαλίες εκτός έδρας με Αγροτικό Αστέρα και Πιερικό.

Οι Βολιώτες θέλουν να εκμεταλλευτούν την συγκυρία της φόρμας της Ζακύνθου σε συνδυασμό με το δικό τους ανεβασμένο ηθικό, με στόχο το τρίτο συνεχόμενο τρίποντο στο πρωτάθλημα.

Ενισχυμένη η Ζάκυνθος

Περισσότερες λύσεις θα έχει στη διάθεσή του ο τεχνικός της Ζακύνθου, Ντάνι Ακίνο στην ερχόμενη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Βόλου. Συγκεκριμένα, ο προπονητής της νησιώτικης ομάδας μπορεί να υπολογίζει στα πλάνα του τους Γιάννη Τσόπελα και Νίκολα Κριστμάρεβιτς, οι οποίοι δεν έπαιξαν κόντρα στον Πιερικό (1-1) λόγω τιμωρίας. Επίσης, έτοιμος θα είναι και ο Νίκος Πέττας, που επίσης δεν αγωνίστηκε στην Κατερίνη λόγω ασθενείας.

Παράλληλα, αμφιβολίες υπάρχουν στη Ζάκυνθο αναφορικά με τη συμμετοχή του Γιάννη Καλλιβωκά, που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στο αριστερό πόδι. Ο άσος της νησιώτικης ομάδας χτύπησε στην αναμέτρηση με τον Πιερικό και ο τεχνικός θα περιμένει τις επόμενες ημέρες προκειμένου να διαπιστώσει αν μπορεί να τον υπολογίζει στο ματς του Σαββάτου (24/1) με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Παρελθόν και τυπικά ο Κούτσι

Την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με το Νιάζι Κούτσι ανακοίνωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. Η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου της με τον Νιάζι Κούτσι, στον οποίο εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του».

Ο Φινλανδός επιθετικός, μπορεί στους ερυθρόλευκους να μην προσέφερε τα αναμενόμενα, ωστόσο δεν δυσκολεύτηκε να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, αφού ήδη συμφώνησε από την περασμένη εβδομάδα και θα συνεχίσει την καριέρα του στην 3η κατηγορία της Γερμανίας και την Σόνενχοφ, η οποία μάχεται για τη σωτηρία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου