ΜΠΑΣΚΕΤ

«Ο Βόλος ξανά πρωτοπόρος»

ο-βόλος-ξανά-πρωτοπόρος-727725

Κοινό μήνυμα στην παρουσίαση της διοργάνωσης του Πανευρωπαϊκού Μπάσκετ Εφήβων που θα φιλοξενήσει το καλοκαίρι η Μαγνησία

Την ευκαιρία να βρεθεί στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού -και όχι μόνο- μπασκετικού ενδιαφέροντος θα έχει ο Βόλος το ερχόμενο καλοκαίρι μετά την ανάληψη του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ Εφήβων. Στην παρουσίαση της διοργάνωσης -που θα διεξαχθεί από τις 23/7 μέχρι τις 2/8- προχώρησαν, παραχωρώντας κοινή συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και ο Δήμαρχος Βόλου.

Στο πάνελ ήταν ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ Παναγιώτης Τσαγκρώνης, ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Γιώργος Βλιώρας και Μιχάλης Καπουρνιώτης, ενώ το «παρών» έδωσαν η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Βόλου Νατάσα Μορφογιάννη, ο αντιπρόεδρος και το μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΚΑΘ Νίκος Φαρμάκης και Ευγενία Φραγκούλη.

Τα μήνυμα «ο Βόλος ξανά πρωτοπόρος» κυριάρχησε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, δίνοντας έτσι το στίγμα ενόψει της σπουδαίας διοργάνωσης. «Είναι υπόθεση όλων μας», τόνισε ο Δήμαρχος Βόλου.

Ο Βόλος θα φιλοξενήσει συνολικά 16 ομάδες από ισάριθμες χώρες μεταξύ των οποίων και την Εθνική Ελλάδος, καθώς και τις: Ισπανία, Σερβία, Τουρκία, Ιταλία, Λιθουανία, Λετονία, Γαλλία, Κροατία, Τσεχία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Ρωσία, Φινλανδία, Ουκρανία και Γερμανία. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στα Κλειστά Νέας Ιωνίας και Πορταριάς, ενώ το κλειστό του ΕΑΚ Βόλου θα χρησιμοποιηθεί πως προπονητήριο.

Ο κ. Αχιλλέας Μπέος καλωσόρισε τη διοργάνωση και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας και συγκεκριμένα τόνισε: «Σε μια συνάντηση που είχαμε με τον κ. Βασιλακόπουλο το καλοκαίρι, μου έδωσε μια υπόσχεση και τη δέσμευσή του την έκανε πράξη. Εχουμε μεγάλη συνεργασία με την ΕΟΚ, τον κύριο Βασιλακόπουλο και την Περιφέρεια. Στοίχημα για εμάς είναι να ανταπεξέλθουμε στις δεσμεύσεις, τις υποχρεώσεις και τις απαιτήσεις αυτής της διοργάνωσης και να βγάλουμε το Βόλο και την Ελλάδα ασπροπρόσωπους. Στόχος να πάρουμε με άριστα το 10, 11. Να αποκτήσουμε την εμπιστοσύνη ώστε να αναλάβουμε κι άλλες διοργανώσεις».

Στη συνέχεια ο κ. Βασιλακόπουλος ανέφερε πως: «Μετά τις Δημοτικές εκλογές ο Δήμαρχος της πόλης με επισκέφθηκε με δική του πρωτοβουλία, και μάλιστα αιφνιδιάστηκα ευχάριστα, στο γραφείο μου στην Αθήνα και μου ζήτησε να δώσουμε στο Βόλο και στην ευρύτερη περιοχή μία μεγάλη διεθνή διοργάνωση. Η περιοχή έχει δώσει πολλά στον αθλητισμό. Είναι υποχρέωση όλων μας ώστε να γίνει ο Βόλος και η Μαγνησία ξανά πρωτοπόρος στην αναγέννηση του μαζικού αθλητισμού. Ζούμε μια δύσκολη περίοδο. Δεν είναι το θέμα η οικονομική κρίση. Πάντα υπάρχουν καμπύλες στην οικονομική ζωή των χωρών. Θα ξεπεραστεί. Τα μνημόνια θα σκιστούν ή θα τελειώσουν. Αυτά έρχονται και παρέρχονται. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι ότι περνάμε κρίση πολυεπίπεδη. Κρίση αξιών, αρχών, ιδεών. Και θα πρέπει όλοι μας να σταθούμε απέναντι. Ο αθλητισμός είναι πρωτοπόρος στο να ξαναφτιάξουμε την κοινωνία μας. Εκεί είναι όλη η προσπάθειά μας. Και ο Περιφερειάρχης έχει συμβάλλει πάρα πολύ στην υλοποίηση προγραμμάτων και ειδικά του μπάσκετ αλλά και να έρθουν μεγάλες διοργανώσεις. Ο Βόλος θα ανταποκριθεί. Αυτή η διοργάνωση θα είναι στο επίκεντρο της προσοχής της ευρύτερης αθλητικής ευρωπαϊκής οικογένειας. Πρέπει να αποβάλλουμε από αυτή τη χώρα τη μιζέρια. Η Ελλάδα κατοικείται από Ελληνες και είναι γνωστό ποια είναι η θέση τους, η συμβολή τους και η προσφορά τους στην Ευρώπη και τον κόσμο».

Από την πλευρά της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός υπογράμμισε: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η Περιφέρεια με τις μεγαλύτερες και περισσότερες αθλητικές διοργανώσεις. Εχουμε κάνει μεγάλες αλλά πετυχημένες διοργανώσεις. Αυτό είναι εφόδιο και η ασφαλιστική δικλείδα για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει και η Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης αλλά και οι άνθρωποι που στηρίζουν αυτές τις διοργανώσεις. Ο Βόλος, η Θεσσαλία θα βρίσκεται στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Ειναι στο χέρι μας να μην μεμψιμοιρούμε, να αναδείξουμε αυτή την ευκαιρία και να πάρουμε την προστιθέμενη αξία. Δηλαδή το άθλημα, γιατί δημιουργούμε πρότυπα, μελλοντικοί μεγάλοι παίκτες που θα πρωταγωνιστήσουν στα παγκόσμια παρκέ θα βρίσκονται εδώ. Το 2ο είναι να προβάλλουμε την περιοχή μας, με τον καλύτερο τρόπο, και το 3ο είναι να δείξουμε ότι είμαστε φιλόξενοι και ξέρουμε σε μία δύσκολη περίοδο να μην εγκαταλείπουμε την προσπάθεια. Το μέλλον περνάει μέσα από τον αθλητισμό. Μαζί με το Δήμαρχο διοργανώνουμε μία μεγάλη εκδήλωση, αυτό πρέπει να το σεβαστούν και να το υποστηρίξουν όλοι και να είμαστε μια γροθιά ενωμένη».

Κλείνοντας, ο κ. Μπέος σε ερώτηση για το βαθμό ετοιμότητας των υποδομών, τόνισε: «Πριν αποφασίσουμε να αναλάβουμε είδαμε τα σημεία και τα εχέγγυα που πρέπει να έχει μια πόλη για να αναλάβει μια τέτοια διοργάνωση. Τα πράγματα που μας ζήτησαν οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας να είστε σίγουροι ότι θα γίνουν. Από τα δέκα πράγματα που μας ζητήθηκαν, εμείς θα κάνουμε έντεκα. Ο Βόλος δεν είναι αυτός που τόσα χρόνια νόμιζαν κάποιοι. Ο Βόλος έχει αλλάξει. Είναι υπόθεση όλων μας. Είναι σημαντικό ο κόσμος στο Βόλο να ξυπνήσει και να καταλάβει ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα. Θα είμαστε έτοιμοι και η Επιτροπή θα είναι συνέχεια από πάνω ώστε να παρακολουθεί τις εργασίες. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι δεν είναι υπόθεση του κ. Μπέου. Είναι υπόθεση όλης της πόλης. Να την προβάλουμε και να πετύχουμε».

ΚΩΝ. ΜΑΤΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου