ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τεσσάρα και… καλή χρονιά

τεσσάρα-και-καλή-χρονιά-743017

Με 4-0 επικράτησε ο Ολυμπιακός Βόλου του Ρήγα Φεραίου στο τελευταίο παιχνίδι τους για το 2014

Φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό Βόλου και το Ρήγα Φεραίο πραγματοποιήθηκε χθες στο ΕΑΚ. Οι δύο ομάδες προσέφεραν, στους φιλάθλους που παρακολούθησαν το ματς, κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, με τους ερυθρόλευκους να επικρατούν με 4-0. Δύο γκολ πέτυχε ο Κούτσι στο ένα ημίχρονο που αγωνίστηκε, από ένα Θέος και Μακρυδημήτρης.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΤΗΣ

Φωτογραφία: ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΤΣΑΛΟΣ

Το τελευταίο παιχνίδι του Ολυμπιακού και του Ρήγα ήταν το χθεσινό πριν το νέο έτος, με τους ποδοσφαιριστές και τους ανθρώπους των δύο ομάδων σε γιορτινή διάθεση να… μοιράζουν χρόνια πολλά και ευχές ενόψει του 2015.

Πώς παρατάχθηκαν

Χωρίς τους Μαρτίνεθ και Μέζα διαμόρφωσε τα σχέδιά του για το χθεσινό φιλικό ο Γιώργος Κούτσης, αφού ο πρώτος επέστρεψε την περασμένη Κυριακή από τη χριστουγεννιάτικη άδεια και χθες προπονήθηκε ατομικά, ενώ ο δεύτερος επέστρεψε χθες. Στην αρχική ενδεκάδα, ο 41χρονος τεχνικός τοποθέτησε τον Κολίτσι κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά τους Καρρά, Γιαλούση, Μπάρμπα και Μαργαρίτη. Αμυντικά χαφ ήταν οι Ρόκας και Μακρυδημήτρης, στη δεξιά μεσοεπιθετική πλευρά ο Νικολιάς, αριστερά ο Μπιτάνγκ και πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Διαμαντόπουλο ο Θέος.

Από την άλλη, ο Λάκης Μπακάλης, που είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τους ποδοσφαιριστές του απέναντι σε αντίπαλο μεγαλύτερης κατηγορίας, ξεκίνησε για το Ρήγα Φεραίο ως τερματοφύλακα τον Κεφαλά, δεξί οπισθοφύλακα τον Σπαθή, αριστερό τον Χατζηαθανασίου και στο κέντρο της άμυνας τους Γούτσιο και Ναουμίδη. Στο κέντρο οι δύο ανασταλτικοί χαφ ήταν ο Χατζής και ο Αλεξίου, μπροστά τους ο Ζενούνι, ο Μιχολίτσης και ο Ζατσάι κινούνταν στα άκρα δεξιά και αριστερά αντίστοιχα και ο Μαλάκος αποτέλεσε την επιθετική αιχμή.

Το α’ μέρος

Η πρώτη φάση του παιχνιδιού σημειώθηκε στο 8ο λεπτό με τον Γιαλούση να εκτελεί φάουλ απευθείας και τον Κεφαλά να μπλοκάρει, ενώ στην επόμενη ευκαιρία δύο λεπτά αργότερα ένα διαγώνιο σουτ του Μιχολίτση δεν ανησύχησε τον Κολίτσι.

Ο,τι δεν έκανε ο Ολυμπιακός Βόλου στο πρώτο 20λεπτο, που ναι μεν είχε την υπεροχή αλλά δεν μπορούσε να σκοράρει, το κατάφερε στο 24’. Ο Γιαλούσης πέρασε εξαιρετική κάθετη πάσα στο Θέο, ο νεαρός μεσοεπιθετικός διεκδίκησε και κέρδισε την μπάλα από τον τερματοφύλακα Κεφαλά και σε ανυπεράσπιστη εστία σκόραρε, ανοίγοντας το σκορ. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη φάση ο ποδοσφαιριστής του Ρήγα Φεραίου τραυματίστηκε.

Το 2-0 έγινε δέκα λεπτά αργότερα. Ο Νικολιάς σε ρόλο επιτελικού μέσου πάσαρε στον Μακρυδημήτρη, με τον τελευταίο να βγαίνει σαν κρυφός κυνηγός και να δίνει αέρα δύο τερμάτων στους ερυθρόλευκους σε τετ α τετ. Ακολούθησε μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Ρόκας έγινε αποδέκτης της μπάλας στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και εξ επαφής δεν κατάφερε να σκοράρει, καθώς απέκρουσε ο Κεφαλάς (35’). Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με δύο ευκαιρίες από τους γηπεδούχους και μία από τους φιλοξενούμενους. Στο 37’ σουτ του Χατζή πέρασε εκτός, ενώ στο 41’ και το 42’ αντίστοιχα, αρχικά ο Διαμαντόπουλος πήρε την κεφαλιά και ο Κεφαλάς μάζεψε την μπάλα, ενώ στη συνέχεια ο ίδιος παίκτης σούταρε από τα όρια της περιοχής και ο Κεφαλάς με τα ακροδάχτυλα έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

Το β’ μέρος

Με υπεροχή του Ολυμπιακού Βόλου ξεκίνησε και η επανάληψη με τις πολλές αλλαγές και τις δοκιμές από τους δύο προπονητές να ρίχνουν το ρυθμό. Στο 62’ έγινε το 3-0, όταν ο Ρόκας έκανε την σκαφτή μπαλιά στον Κούτσι (είχε πάρει τη θέση του Διαμαντόπουλου στο 46’) και ο Φινλανδός από πλάγια θέση σκόραρε. Στο 76’ ο Μαργαρίτης εκτέλεσε το πλάγιο, ο Κούτσι έγινε αποδέκτης της μπάλας, μπήκε στην περιοχή, σούταρε και ο Τσουμπέκος μάζεψε, ενώ το τελικό 4-0 έγινε στο 82’ όταν μετά από λάθος συνεννόηση του Ναουμίδη με τον Βουραζέρη στο κέντρο της άμυνας του Ρήγα, ο Κούτσι έκλεψε την μπάλα στην παράλληλη πάσα του πρώτου και δε δυσκολεύτηκε να πετύχει το δεύτερο προσωπικό τέρμα του, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

Το φιλικό ολοκληρώθηκε με φάση για τους γηπεδούχους. Τρία λεπτά αργότερα από το 4ο γκολ, ο Ζέρης από τη μικρή περιοχή έχασε σπουδαία ευκαιρία για το 5-0, σουτάροντας πάνω από τα δοκάρια.

Σενάρια για Οικονόμου, προς Πανθρακικό ο Ροτζέριο

Μετά τον Ισπανό Ερέρα και το Ρουμάνο Οπριέσκου που δοκιμάστηκαν από τον Ολυμπιακό αλλά αποχώρησαν καθώς δεν ικανοποίησαν, σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα οι ερυθρόλευκοι περίμεναν την έλευση του Αργεντινού μέσου Γκιγιέρμο Βερνέτι. Πρόκειται για 21χρονο ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στη Φέρο Καρίλ, ομάδα Β’ κατηγορίας στην Αργεντινή. Ωστόσο, η περίπτωση του εν λόγω ποδοσφαιριστή δεν θα προχωρήσει, καθώς προτάθηκε και θα δοκιμαστεί στην Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ. Οσον αφορά τον Ροτζέριο Μάρτινς, οι ερυθρόλευκοι βολιδοσκόπησαν τις προθέσεις του, με τον Βραζιλιάνο μέσο να καταλήγει κατά πάσα πιθανότητα στον Πανθρακικό.

Παράλληλα, την περίπτωση του Κώστα Οικονόμου παρακολουθούν οι ερυθρόλευκοι. Οπως αναφέρει η αθηναϊκή ιστοσελίδα mikriliga.com πιθανό φαντάζει το σενάριο να φορέσει ξανά τη φανέλα των Βολιωτών. Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός αγωνίζεται στη Ζάκυνθο, με τους ερυθρόλευκους να εξετάζουν διακριτικά την περίπτωσή του και εφόσον μείνει ελεύθερος, δεν αποκλείεται να κινηθούν για την απόκτησή του.

Ο δεξιοπόδαρος ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί και κατά το παρελθόν στον Ολυμπιακό Βόλου, τις σεζόν 2002-04 και το δεύτερο μισό της περιόδου 2007-08. Εχει παίξει ακόμα σε Εορδαϊκό, Βέροια, Τύρναβο, Νίκη Βόλου, Φωκικό, Εθνικό Κατερίνης και Πόντιους.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. – ΡΗΓΑΣ Φ. 4-0

Φιλικό (ΕΑΚ Βόλου)

Σκόρερ: 24’ Θέος, 34’ Μακρυδημήτρης, 62’, 82’ Κούτσι

Διαιτητής: Τριάντος

Βοηθοί: Τασσιόπουλος, Αθηναίος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Γιώργος Κούτσης): Κολίτσι (65’ Χρυσοστομίδης), Καρράς (79’ Καψιώτης), Μαργαρίτης (81’ Αλεξανδρής), Μπάρμπας, Γιαλούσης (64’ Κεσίδης), Μακρυδημήτρης (64’ Κορνελάτος), Ρόκας (75’ Αραπίτσας), Μπιτάνγκ (70’ Ντινόπουλος), Θέος (65’ Σκοπελίτης), Νικολιάς (59’ Ζέρης), Διαμαντόπουλος (46’ Κούτσι).

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ (Λάκης Μπακάλης): Κεφαλάς (46’ Τσουμπέκος), Χατζηαθανασίου (46’ Γουτούλης), Γούτσος (46’ Βουραζέρης), Σπαθής, Ναουμίδης, Αλεξίου (65’ Μπακάλης), Χατζής, Ζενούνι (46’ Τσίπι) Μιχολίτσης (46’ Κεμάλι), Ζατσάι (62’ Ζενούνι), Μαλάκος (65’ Ρηγίνος).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου