ΤΟΠΙΚΑ

Εισαγγελική έρευνα για επεισόδιο στο κυνοκομείο

εισαγγελική-έρευνα-για-επεισόδιο-στο-780540

Μετά τη μήνυση Αχ. Μπέου για διατάραξη της ομαλής λειτουργίας υπηρεσίας και συκοφαντική δυσφήμιση

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε η Εισαγγελία Βόλου μετά από την κατάθεση μήνυσης του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου κατά μέλους Φιλοζωϊκής Ομάδας Βόλου για διατάραξη της ομαλής λειτουργίας υπηρεσίας και για συκοφαντική δυσφήμιση.

Συγκεκριμένα, η μήνυση κατατέθηκε πριν από τρεις εβδομάδες και αφορά σε επεισόδιο που συνέβη τον περασμένο Μάιο στο δημοτικό καταφύγιο αδέσποτων.

Μέλος της Φιλοζωικής και ένα ακόμη άτομο φέρονται να μπήκαν παράνομα στο καταφύγιο και να «επιδόθηκαν σε εκστρατεία κατασυκοφάντησης του Δήμου, δίνοντας στη δημοσιότητα φωτογραφίες που όμως δεν είχαν ληφθεί από το καταφύγιο αλλά από χώρους έξω από αυτό».

Το θέμα είχε συζητηθεί και στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου Βόλου, η οποία ενέκρινε την κατάθεση μήνυσης σε βάρος φιλόζωης.

Οπως αναφέρεται στο κείμενο της μήνυσης, «στις 28 Μαΐου 2018, ημέρα αργίας του Αγ. Πνεύματος και περί ώρα 11.45 π.μ., η μηνυόμενη συνοδευόμενη και από μία άλλη γυναίκα, προσήλθε στο δημοτικό κυνοκομείο Γλαφυρών και ζήτησε από τον παρευρισκόμενο υπάλληλο, να μπει στο κυνοκομείο. Ο υπάλληλος εξήγησε, ότι αυτό δεν είναι δυνατόν. Τότε, η μηνυομένη άρχισε να φωνάζει, να εξυβρίζει, να απειλεί.

Μετά την βίαιη και επιθετική συμπεριφορά της μηνυόμενης, κλήθηκε η Αστυνομία αλλά αμέσως, μετά την απομάκρυνση της Αστυνομίας, παρά τις διαμαρτυρίες του υπαλλήλου, παραβίασαν την είσοδο και όρμησαν κυριολεκτικά στον χώρο του κυνοκομείου. Παρέμειναν στον χώρο, προκαλώντας τεράστια αναστάτωση, περίπου επί μισή ώρα και αποχώρησαν, μόνο αφού τις ανακοινώθηκε, ότι θα καλούνταν εκ νέου η Αστυνομία και η αρμόδια αντιδήμαρχος».

Στη μήνυση περιγράφονται επίσης και τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν με φωτογραφίες.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης η Εισαγγελία Βόλου θα ερευνήσει τώρα εάν υπήρξε διατάραξη της ομαλής λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και συκοφαντική δυσφήμιση. Η έρευνα ανατέθηκε σε Πταισματοδίκη Βόλου, ο οποίος θα καλέσει σε κατάθεση κάθε αρμόδιο για το θέμα.

Εισαγγελική έρευνα για άλλες δύο υποθέσεις

Εξάλλου, η Εισαγγελία Βόλου παρενέβη και για δεύτερη μήνυση που υποβλήθηκε από τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέου. Η μήνυση αφορά σε συκοφαντική δυσφήμιση μέσω ανάρτησης σε ιστότοπο από δέκα μέλη του Ολυμπιακού Βόλου. Ο δήμαρχος Βόλου υποστηρίζει ότι με την ανάρτηση αυτή υπήρξε δυσφήμιση του ιδίου ως πολίτη και ως δημάρχου σε σχέση με την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο.

Ακόμη, εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε και για υπόθεση που αφορά στη Σκόπελο με υπό διερεύνηση αδίκημα την πλαστογραφία μετά χρήσεως και την υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης από αλλαδαπό που αιτούταν έκδοση άδειας διαμονής από τον ΕΦΚΑ.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου