ΤΟΠΙΚΑ

Ταξίδεψε στον Βόλο για να πουλήσει λαθραία τσιγάρα

ταξίδεψε-στον-βόλο-για-να-πουλήσει-λαθ-780724

Εντοπίστηκε από αστυνομικούς να περπατάει στο δρόμο μεταφέροντας μία βαλίτσα και σε έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι διακινούσε πακέτα τσιγάρων που δεν έφεραν την ειδική ένσημη ταινία φορολόγησης.

Χειροπέδες πέρασαν χθες στις 8.30 το πρωί σε 20χρονο Πακιστανό οι αστυνομικοί. Όπως προέκυψε από την προανάκριση ο αλλοδαπός είχε επισκεφτεί τον Βόλο προκειμένου να πουλήσει 160 πακέτα τσιγάρα διαφόρων επωνυμιών αφορολόγητα.

Ο Πακιστανός δικάστηκε χθες στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους για λαθρεμπορία τσιγάρων.

Ο ίδιος απολογούμενος στο δικαστήριο έπεσε σε αντιφάσεις. Ο 20χρονος είπε ότι κατοικεί στη Λάρισα και ότι ήρθε στον Βόλο για να πουλήσει τσιγάρα. Είπε ότι δεν το έχει ξανακάνει αυτό άλλη φορά, όμως στην πορεία αποδείχτηκε ότι είχε απασχολήσει και στην Κατερίνη.

Ακόμη, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι βρήκε τα παράνομα τσιγάρα από την Αθήνα από άγνωστο άτομο. Αγόρασε το κάθε πακέτο αντί του ποσού του ενός ευρώ και θα τα πουλούσε στη μαύρη αγορά με αντίτιμο 1,5 ευρώ.

Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε. Ο καταδικασθείς άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος. Επισημαίνεται ότι ο καταδικασθείς διαμένει νόμιμα στη χώρα καθώς έχει λάβει πολιτικό άσυλο.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου