ΤΟΠΙΚΑ

Αναρτήθηκε ο διαγωνισμός για τον μαγνητικό τομογράφο

αναρτήθηκε-ο-διαγωνισμός-για-τον-μαγν-781550

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει μία χρόνια διεκδίκηση του Γενικού Νομαρχιακού Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου. Προχθές αναρτήθηκε στη διαύγεια ο διαγωνισμός για την προμήθεια του μαγνητικού τομογράφο.

Πρόκειται για ένα έργο που είναι προϋπολογισμού 900.000 ευρώ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο μαγνητικός τομογράφος είναι ένας πολύ σημαντικός εξοπλισμός για το Νοσοκομείο Βόλου. Κάθε χρόνο για λογαριασμό του Αχιλλοπούλειου εκτελούνται σε άλλες δημόσιες μονάδες υγείας ή ιδιωτικά κέντρα εκατοντάδες εξετάσεις με κόστος τουλάχιστον 232 ευρώ για κάθε εξέταση.

Ο Διοικητής του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Ματθαίος Δραμητινός ανακοίνωσε με μεγάλη ικανοποίηση την ανάρτηση του διαγωνισμού.

Ο ίδιος ενημέρωσε ότι σε καλή πορεία είναι και τα υπόλοιπα έργα του ΕΣΠΑ.

Ο διαγωνισμός για την ψηφιακή αίθουσα για το χειρουργείο στο Νοσοκομείο Βόλου κατακυρώθηκε και οι εργασίες εγκατάστασης ξεκινούν.

Συγκεκριμένα, το έργο το οποίο είναι προϋπολογισμού 450.000 ευρώ αναμένεται να ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο. Τότε προσδιορίζει ο Διοικητής του Αχιλλοπούλειου ότι θα γίνουν και τα εγκαίνια.

Ο κ. Δραμητινός ενημέρωσε ακόμη ότι κατακυρώθηκε και το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για τον ακτινογράφο, ενώ οι διαγωνιστικές διαδικασίες προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς και για την προμήθεια του στεφανιογράφου.

Το Νοσοκομείο Βόλου θα απορροφήσει από το ΕΣΠΑ συνολικό ποσό 1,9 εκατ. ευρώ.

Τέλος, το Γενικό Νομαρχιακό Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει στις 25 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια λειτουργίας του Ξενώνα Φιλοξενίας Συνοδών Χρόνιων Πασχόντων.

Τα εγκαίνια θα τελεστούν από κοινού με τον ευεργέτη Χαράλαμπο Τσιμά.

Εγκριση προσλήψεων

Στο μεταξύ, από τον Διοικητή έγινε ακόμη γνωστό ότι εκδόθηκε υπουργική απόφαση η οποία εγκρίνει την πρόσληψη δύο γιατρών. Για το Νοσοκομείο Βόλου θα ανοίξουν δύο θέσεις, ενός ορθοπεδικού Επιμελητή Β’ και ενός Νευρολόγου Επιμελητή Β’. Σε εξέλιξη είναι παράλληλα, οι κρίσεις για δεκατρείς συνολικά θέσεις.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου