ΤΟΠΙΚΑ

Μηνύματα για εγρήγορση στους νεοσύλλεκτους του «Γεωργούλα»

μηνύματα-για-εγρήγορση-στους-νεοσύλλ-820144

Το μήνυμα ότι σήμερα που αμφισβητούνται αναφαίρετα δικαιώματα καθίσταται περισσότερο επιτακτική από ποτέ η ανάγκη για διατήρηση ενός αξιόμαχου και ισχυρού Στρατού, για επαγρύπνηση, εγρήγορση και αμυντική θωράκιση, εστάλη χθες από το Γενικό Επιτελείο Στρατού στους νεοσύλλεκτους οπλίτες, οι οποίοι έδωσαν όρκο στην πατρίδα, στο Στρατόπεδο Συνταγματάρχη Πεζικού Νικόλαου Γεωργούλα.

Στο Στρατόπεδο Γεωργούλα πραγματοποιήθηκε το πρωί τελετή ορκωμοσίας 225 οπλιτών, με κάθε επισημότητα και παρουσία πλήθους κόσμου. Στην εκδήλωση ήταν παρόντες ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, η περιφερειακή σύμβουλος Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο αντιδήμαρχος Βόλου Χρήστος Στεφόπουλος, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των στρατιωτικών, αστυνομικών και λιμενικών αρχών.

Η τελετή ξεκίνησε με Δοξολογία και ακολούθησε ορκωμοσία και παρέλαση. Την ορκωμοσία συνόδευσαν οι ευχές όλων των παρόντων για κάθε τους βήμα. «Μία νέα σειρά οπλιτών έδωσε σήμερα τον όρκο στην πατρίδα. Ευχόμαστε σε αυτά τα νέα παιδιά καλή στρατιωτική θητεία και καλές υπηρεσίες προς την πατρίδα», είπε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος. Ο ίδιος επισήμανε ότι «η ορκωμοσία γίνεται σε μία εποχή δύσκολη και οφείλουμε ως Έλληνες να ενισχύσουμε την αποτρεπτική ισχύ της πατρίδας για να διαφυλάττουμε την ειρήνη».

«Η αστάθεια που κυριαρχεί στο διεθνές περιβάλλον και ιδιαίτερα στην περιοχή μας καθιστά σήμερα περισσότερο αναγκαία από ποτέ τη διατήρηση ισχυρού και αξιόμαχου Στρατού που θα εξασφαλίζει την άμυνα της χώρας και θα υπερασπίζει την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας, που είναι και η αποστολή του», είπε νωρίτερα ο διοικητής της 1ης ΤΑΞΑΣ Γεώργιος Μαντζουράνης, ταξίαρχος, μεταφέροντας τον χαιρετισμό του Αρχηγού του ΓΕΣ.

Ο ίδιος επισήμανε ότι «η αντιμετώπιση της διττής πρόκλησης για τη διατήρηση της αποτρεπτικής – αμυντικής ισχύος μας και τη διαμόρφωση του Στρατού του μέλλοντος συνοψίζεται στο μήνυμα “Υπερασπιζόμαστε το παρόν – Διαμορφώνουμε το μέλλον”», συνέχισε περαιτέρω.

Για τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν οι πεζοναύτες προέτρεψε: «Φανείτε δυνατοί σε όποια δυσκολία προκύψει κατά τη διάρκεια της θητείας σας και συμβάλλετε ενεργά στην αντιμετώπισή της με πάθος, καρτερία, επιμονή και υπερηφάνεια. Τηρήστε ευλαβικά τον όρκο που δώσατε και ανταποκριθείτε με ζήλο στην ύψιστη τιμή που αποτελεί η υπηρεσία της πατρίδας».

Οι πεζοναύτες αποτελούν την ατσάλινη ασπίδα και το δόρυ του Έθνους. Ο υποδιοικητής του Στρατοπέδου, Ιωάννης Κορέλης, μεταφέροντας τον χαιρετισμό του διοικητή Ευάγγελου Παπαδόπουλου τόνισε ότι «ιδιαίτερα σήμερα που αμφισβητούνται αναφαίρετα δικαιώματά μας καθίσταται περισσότερο από ποτέ επιτακτική η ανάγκη για επαγρύπνηση, εγρήγορση, αμυντική θωράκιση και εθνική ομοψυχία, ώστε να αντιμετωπίσουμε κάθε κίνδυνο που ελλοχεύει και καραδοκεί για την πατρίδα μας».

«Ακολουθήστε τη μονόδρομη πορεία που έχει χαράξει το χρέος προς την πατρίδα. Η πατρίδα θέλει τους στρατιώτες της με υψηλό φρόνημα και γνώση, πειθαρχημένους και αποφασιστικούς», προέτρεψε ο ίδιος τους πεζοναύτες.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου