ΤΟΠΙΚΑ

Στη φυλακή οδηγήθηκαν οι Γεωργιανοί που διέρρηξαν διαμερίσματα στον Βόλο

στη-φυλακή-οδηγήθηκαν-οι-γεωργιανοί-π-47659

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια Βόλου οι τρεις Γεωργιανοί που στο διάστημα του τελευταίου μηνός ξάφρισαν τέσσερα διαμερίσματα στον Βόλο και όπως διαπιστώθηκε έχουν απασχολήσει και άλλες περιοχές της Ελλάδας και κυρίως την Αττική.

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα -ανακρίτριας οι συλληφθέντες, που είχαν συστήσει σπείρα για να διαπράττουν κλοπές και μάλιστα χρησιμοποιούσαν ειδικό αντικλείδι για να «ανοίγουν» ακόμη και τις πόρτες ασφαλείας, συνοδεία αστυνομικών οδηγήθηκαν στα κρατητήρια για προφυλάκιση.

Οι δύο από τους τρεις συλληφθέντες, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξαν στις απολογίες τους ότι δεν είχαν εμπλοκή στις κλοπές, ενώ ο τρίτος, ο 24χρονος, εναντίον του οποίου είχε εκδοθεί και ένταλμα σύλληψης για ληστεία, ισχυρίστηκε ότι διέπραξε μόνο μία κλοπή και επικαλέστηκε δεινή οικονομική ανάγκη για τον ανήλικο γιο του.

Εντούτοις, οι ισχυρισμοί των διαρρηκτών δεν έπεισαν την ανακρίτρια Βόλου, η οποία φέρεται να εκτίμησε ότι οι συλληφθέντες είναι επικίνδυνοι για να αφεθούν ελεύθεροι.

Υπενθυμίζεται ότι η σπείρα εξαρθρώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου μετά από ολονύχτιες έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, η οποία αξιοποιώντας κατάλληλα τις πληροφορίες που είχε, ενήργησε γρήγορα και στοχευμένα, και εντόπισε τους δράστες των κλοπών και το καταφύγιό τους.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν, τα εργαλεία διάρρηξης, μέρος των αφαιρεθέντων κοσμημάτων-χρυσαφικών, το ποσό των 550 ευρώ ως προερχόμενο από εγκληματική δράση και τα κινητά τους τηλέφωνα ως μέσα διευκόλυνσης.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου