ΤΟΠΙΚΑ

Ελεύθερες μετά από τρεις μήνες. Εβαλαν τα κλάματα… στο δικαστήριο

ελεύθερες-μετά-από-τρεις-μήνες-εβαλαν-50106

Δεκτό έγινε το αίτημα αναστολής εκτέλεσης ποινής τριών γυναικών, οι οποίες είχαν συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2018 στον Βόλο για κλοπή και απόπειρα κλοπής με το πρόσχημα πώλησης εικόνων, και είχαν καταδικαστεί από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε ποινή φυλάκισης 40 μηνών.

Οι τρεις γυναίκες που κατάγονται από την Ημαθία και την Αθήνα, και είναι ηλικίας 58, 57 και 60 ετών, θα αποφυλακιστούν από τις φυλακές Ελαιώνα υπό τον όρο ότι κάθε 1η εκάστου μήνα θα εμφανίζονται στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

Χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου εξέτασε το αίτημα που κατέθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισής τους, οι οποίοι αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν, τόσο οι ίδιες όσο και τα συγγενικά τους πρόσωπα.

Στο δικαστήριο εξετάστηκαν ως μάρτυρες συγγενικά πρόσωπα των κρατουμένων, που επισήμαναν με κάθε τρόπο ότι η παθούσα έχει αποζημιωθεί και ότι οι γυναίκες είναι μετανιωμένες για τις πράξεις τους, με εξαίρεση τη μία εκ των τριών, που συνεχίζει μέχρι και σήμερα να ισχυρίζεται ότι είναι αθώα.

Παρά το γεγονός ότι ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε το αίτημα αναστολής να μη γίνει δεκτό, το δικαστήριο αποφάσισε να άρει την κράτηση μέχρι να εκδικαστεί η έφεση, κρίνοντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διαφυγής των καταδικασμένων γυναικών και ότι ο χρόνος κράτησης των τριών μηνών που έχουν συμπληρώσει είναι ικανό χρονικό διάστημα για το σωφρονισμό τους μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

Η απόφαση του δικαστηρίου έγινε δεκτή με μεγάλη ικανοποίηση, με συγγενικά πρόσωπα των κρατουμένων να δακρύζουν και να αγκαλιάζονται.

Οι τρεις γυναίκες είχαν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 40 μηνών χωρίς μετατροπή, χωρίς αναστολή, χωρίς έφεση με αναστέλλουσα δύναμη.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης της Αστυνομίας, είχε διαπιστωθεί ότι είχαν νοικιάσει σπίτι σε ευρύτερη περιοχή του Βόλου για μία εβδομάδα.

Αυτό ήταν και το διάστημα που σκόπευαν να μείνουν στην πόλη για να διαπράξουν κλοπές, και μετά προφανώς θα συνέχιζαν τη δράση τους σε άλλους σταθμούς.

Στον Βόλο αφαίρεσαν από ανυποψίαστη γυναίκα χρυσαφικά κοσμήματα, ενώ αποπειράθηκαν να κλέψουν και δεύτερη γυναίκα, όμως δεν βρήκαν κάτι και απομακρύνθηκαν.

Κατά την παραμονή τους στην πόλη, τουλάχιστον τρεις άλλοι τρεις ηλικιωμένοι απευθύνθηκαν στην Αστυνομία καταγγέλλοντας προσέγγιση από ύποπτες γυναίκες για κλοπές, τις οποίες όμως είχαν απομακρύνει από τις οικίες τους κακήν κακώς.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου