ΤΟΠΙΚΑ

Κίνημα Κατά των Πλειστηριασμών: Η αντίσταση δεν σταματάει ποτέ

κίνημα-κατά-των-πλειστηριασμών-η-αντί-110027

«Ο αγώνας συνεχίζεται στις γειτονιές». Το μήνυμα αυτό μετέφεραν τα μέλη του Κινήματος Πολιτών Κατά των Κατασχέσεων και Πλειστηριασμών, χθες τελευταία μέρα διεξαγωγής των πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία, καθώς από σήμερα οι εκποιήσεις ακινήτων θα διενεργούνται μόνο ηλεκτρονικά.

Τα μέλη της Κίνησης Πολιτών κατά των Κατασχέσεων και Πλειστηριασμών συγκεντρώθηκαν στο Ειρηνοδικείο Βόλου όπου είχαν προγραμματισθεί να εκτελεσθούν τρεις πλειστηριασμοί ακινήτων, οι οποίοι ματαιώθηκαν λόγω της αποχής των συμβολαιογράφων.

Το μέλος της Κίνησης Γιώργος Λέτσιος δήλωσε ότι «η αντίσταση δεν σταματάει ποτέ. Ό,τι και να κάνουν αυτοί, το θέμα είναι τι θα κάνουμε εμείς» επισήμανε.

Ο ίδιος τόνισε ότι στόχος της κινητοποίησης του Κινήματος όλο αυτό το διάστημα ήταν να μαζικοποιηθεί η αντίδραση και να φτάσει στις γειτονιές.

Απώτερη επιδίωξη, πρόσθεσε, είναι να εφαρμοστεί το άρθρο 120 παρ. 4, του Συντάγματος που ορίζει ότι οι Έλληνες υποχρεούνται να υπερασπίζουν το Σύνταγμα με κάθε τρόπο και η αντίσταση να μεταφερθεί από τα Ειρηνοδικεία σε όλα τα σπίτια της Ελλάδας.

«Εμείς θα είμαστε σε κάθε σπίτι όπου γίνεται έξωση, ώστε και να γίνονται οι πλειστηριασμοί ηλεκτρονικά, να βρίσκουν μπροστά τους τους πολίτες» είπε ο ίδιος.

Πάντως, το Κίνημα Πολιτών κατά των Κατασχέσεων και Πλειστηριασμών δεν θα σταματήσει να βρίσκεται κάθε Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Βόλου.

«Δεν ξέρουμε τι θα γίνει από εδώ και στο εξής. Θα δούμε. Ίσως να διενεργούνται οι παλιοί πλειστηριασμοί. Σήμερα έχουμε να κάνουμε με ό,τι πιο αναξιόπιστο υπήρξε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια» πρόσθεσε ο ίδιος.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου