ΤΟΠΙΚΑ

Στο Αυτόφωρο ο 21χρονος που έχασε στο στοίχημα και κατήγγειλε ληστεία

στο-αυτόφωρο-ο-21χρονος-που-έχασε-στο-στ-111329

Επαιξε τις οικονομίες του πατέρα του που εργάζεται ως οικονομικός μετανάστης στη Γερμανία στο στοίχημα, και για να δικαιολογήσει την απώλεια των χρημάτων σκηνοθέτησε ληστεία.

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας 21χρονος Βολιώτης, ο οποίος χθες κατήγγειλε ψευδώς στην Αστυνομία ότι έπεσε θύμα ληστείας στο σπίτι του στις Μικροθήβες όπου μένει μόνος, με αποτέλεσμα να κινητοποιήσει το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και τη Σήμανση.

Ο νεαρός είχε καταγγείλει ότι χθες στις 3 τα ξημερώματα ένα άτομο που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του με κουκούλα «εισέβαλε» στο σπίτι του, ενώ ήταν ακόμη ξύπνιος, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή.

Είπε ότι από τη συμπλοκή τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα, καθώς ο κουκουλοφόρος του επιτέθηκε με μαχαίρι. Υποστήριξε ότι ο ληστής έφυγε στην πορεία από το σπίτι του παίρνοντας ποσό ύψους 3.000 ευρώ που υπήρχε φυλαγμένο σε σημείο.

Η καταγγελλόμενη ληστεία προκάλεσε την άμεση αντίδραση των αστυνομικών αρχών, οι οποίες από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισαν την υπόθεση ως περίεργη.

Εντύπωση προκάλεσαν στην Αστυνομία οι εσωτερικοί χώροι του σπιτιού που δεν παρέπεμπαν σε ληστεία, το ελαφρύ τραύμα που τελικά αποδείχτηκε στο Νοσοκομείο ότι έφερε ο 21χρονος, μία γρατζουνιά, οι αντιφάσεις στις οποίες έπεφτε ο νεαρός όσο η έρευνα προχωρούσε και συλλέγονταν ολοένα και περισσότερα στοιχεία.

Τελικά, με το πέρασμα της ανάκρισης ο 21χρονος φέρεται να παραδέχτηκε ότι σκηνοθέτησε τη ληστεία. Ανακρινόταν στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού ενώ αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και της Σήμανσης βρίσκονταν στο σπίτι του, και σιγά σιγά άρχισε να διαφοροποιείται με τις αρχικές του καταθέσεις.

Όσο τα ερωτήματα των αστυνομικών γίνονταν πιο πιεστικά και συγκεκριμένα, τόσο ο 21χρονος άρχισε να μαζεύει την αρχική του κατάθεση και τελικά, σύμφωνα με την Αστυνομία, να παραδέχεται μέρος της αλήθειας.

Η Αστυνομία δεν άργησε να λύσει το μυστήριο και να συμπληρώσει το πάζλ. Ο 21χρονος που κατήγγειλε ληστεία είχε ένα έλλειμμα που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ξοδέψει στο στοίχημα τα χρήματα του πατέρα του και ήθελε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Ο πατέρας του εργάζεται στη Γερμανία ως οικονομικός μετανάστης, ενώ ο ίδιος χάλασε στο τυχερό παιχνίδι τις οικονομίες που συγκέντρωσε ο γονιός του με μόχθο στο εξωτερικό.

Σκηνοθέτησε λοιπόν τη ληστεία ώστε να μην επωμιστεί τις συνέπειες των πράξεών του, αλλά φοβισμένος από τα αποτελέσματα που θα είχε η συμπεριφορά του έπεσε σε ακόμη μεγαλύτερο σφάλμα. Κατήγγειλε ψευδώς ληστεία και κινητοποίησε δίχως λόγο τις αστυνομικές αρχές.

Ο 21χρονος κρατήθηκε στο Τμήμα και σήμερα θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Βόλου, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της ψευδορκίας και της άσκοπης κινητοποίησης της αρχής.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου