ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Απαντήσεις σε αμείλικτα ερωτήματα

απαντήσεις-σε-αμείλικτα-ερωτήματα-113697

Μάρτυρας προθυμοποιήθηκε να υποδείξει το σημείο για τον 30χρονο Θεσσαλονικιό – Αποκαλυπτική πραγματογνωμοσύνη για τα αίτια θανάτου της άτυχης σεφ

Φως στις μυστηριώδεις συνθήκες εξαφάνισης και θανάτου δύο νέων ανθρώπων στην Αλόννησο και στη Σκιάθο προσπάθησε να ρίξει προχθές το βράδυ η Αγγελική Νικολούλη. Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» αφιερώθηκε αφενός της στην εξαφάνιση του 30χρονου Γιώργου Καραμιχαηλίδη από τον όρμο Βότση στις 30 Αυγούστου 2016, την ημέρα άφιξής του στο νησί για διακοπές, και αφετέρου στον θανάσιμο τραυματισμό της 39χρονης σεφ από το Δίστομο, της Σόνιας Αρμακόλα, μητέρας δύο παιδιών τον Σεπτέμβριο του 2015 στο νησί του Παπαδιαμάντη μετά από τροχαίο.

Αν συνέβη κάτι κακό στο Γιώργο τότε γιατί ένα χρόνο και πλέον δεν έχει εντοπιστεί η σορός του στην Αλόννησο; Το βαρύτατο κάταγμα που έφερε στην κεφαλή της η άτυχη Σόνια προήλθε από το τροχαίο ή κάποιο ξυλοδαρμό που είχε προηγηθεί ή ακολουθήσει του τροχαίου ατυχήματος το μοιραίο βράδυ, το τελευταίο της άτυχης γυναίκας, όπως φήμες κυκλοφορούν στο νησί;

Η Αγγελική Νικολούλη προσπάθησε να απαντήσει σε αμείλικτα ερωτήματα γύρω από τις δύο υποθέσεις. Η οικογένεια του Γιώργου, που συνεχίζει να τον αναζητά ασταμάτητα μέχρι σήμερα, πιστεύει ότι κάτι κρύβεται γύρω από την εξαφάνιση, και ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν μιλούν. Η οικογένεια της Σόνιας είναι πεπεισμένη ότι κάτι άλλο από το τροχαίο συνέβη και η άτυχη σεφ τραυματίστηκε θανάσιμα σε σημείο της κεφαλής.

Η εκπομπή εντόπισε μία καινούργια μάρτυρα για την υπόθεση του Γιώργου, που ισχυρίζεται ότι γνωρίζει για πράγματα του 30χρονου Θεσσαλονικιού στην Αλόννησο και προθυμοποιείται να μιλήσει επώνυμα και να υποδείξει το σημείο! Ακόμη, φιλοξένησε συνεντεύξεις μαρτύρων αλλά και επιστημόνων για τον θάνατο-μυστήριο της σεφ που δίνουν νέες διαστάσεις.

Ραγδαίες οι εξελίξεις για τον 30χρονο Θεσσαλονικιό αν επαληθευτούν

Ειδικότερα, καινούργια τροπή παίρνει η υπόθεση εξαφάνισης του 30χρονου Θεσσαλονικιού Γιώργου Καραμιχαηλίδη από τον όρμο Βότση Αλοννήσου στις 30 Αυγούστου του 2016, μετά την εκπομπή Φως στο Τούνελ της Αγγελικής Νικολούλη.

Μάρτυρας της υπόθεσης τηλεφώνησε στους συνεργάτες της κ. Νικολούλη και ενημέρωσε ότι γνωρίζει κάποια πράγματα για τον Γιώργο, ένα σημείο που, όπως είπε, θα το υποδείξει στις αρχές.

Η εκπομπή ενημέρωσε άμεσα τον δικηγόρο της οικογένειας του 30χρονου για τις πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση.

Η μάρτυρας, σύμφωνα με πληροφορίες, προσφέρθηκε να καταθέσει και ενόρκως στην Ανακρίτρια Βόλου. Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται σε μία χρονική στιγμή που η Εισαγγελία Βόλου διαβίβασε στην ανάκριση τη δικογραφία της περίεργης εξαφάνισης και άσκησε κακουργηματικές διώξεις για έκθεση σε κίνδυνο.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να κληθούν για να δώσουν καταθέσεις οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, οι κατηγορούμενοι και οι μάρτυρές τους.

Η οικογένεια του 30χρονου είχε καταθέσει μήνυση τον Φεβρουάριο του 2017 κατά παντός υπευθύνου για έκθεση σε κίνδυνο. Η σορός του άτυχου Θεσσαλονικιού δεν έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα, παρά τους πολλούς κύκλους ερευνών, τόσο της λιμενικής αρχής Αλοννήσου όσο και ιδιωτών ερευνητών που διόρισε η οικογένεια.

Ο Γιώργος Καραμιχαηλίδης βρισκόταν στην Αλόννησο για διακοπές με τη σύντροφό του όταν συνέβη το μοιραίο. Είχε πει στη φίλη του ότι θα πήγαινε μία βόλτα και θα επέστρεφε. Δυστυχώς, όμως δεν γύρισε πίσω ποτέ.

Εκείνοι που τον είδαν για τελευταία φορά, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν δύο ψαράδες, ενώ ο 30χρονος απομακρυνόταν στα ανοιχτά της θάλασσας κολυμπώντας.

Αποκαλυπτική πραγματογνωμοσύνη για τα αίτια τραυματισμού της σεφ

Η εκπομπή της Νικολούλη παρουσίασε μαρτυρίες, και το σπουδαιότερο έκανε ζωντανή σύνδεση με τον ιατροδικαστή της οικογένειας, τον Δημήτρη Γαλεντέρη, ο οποίος έδωσε μία νέα διάσταση για τα αίτια τραυματισμού της άτυχης σεφ.

Κάνοντας λόγο για τις σοβαρές παραλείψεις κατά τη μεταφορά της άτυχης γυναίκας στο Κέντρο Υγείας, αλλά και της πρώτης ιατροδικαστικής έκθεσης, ο κ. Γαλεντέρης τόνισε: «Η σορός μιλάει. Τα ευρήματά της μιλούν. Η Σόνια όπως περιγράφεται και από την αξονική εξέταση που έγινε στο Νοσοκομείο Βόλου, είχε υποστεί ένα σοβαρό κάταγμα στο κρανίο. Αυτό θα είχε σαν συνέπεια να χάσει τις αισθήσεις της για αρκετά λεπτά της ώρας, στη συνέχεια θα είχε ένα φωτεινό διάλειμμα και μετά θα τις ξανάχανε.

Μια απαλή πτώση από μηχανή δεν προκαλεί ένα τέτοιο σοβαρό κάταγμα χωρίς άλλο εμφανές τραύμα εξωτερικά. Η συγκεκριμένη κάκωση, το κάταγμα κροταφικού, απαιτεί μεγάλη δύναμη για να προκληθεί», είπε χαρακτηριστικά.

Για το σοβαρό κάταγμα τοποθετήθηκε και ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά, Ηλίας Μπογιόκας, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε ότι «θα περίμενε κανείς το συμβάν να δώσει κακώσεις αλλά και κάποιου είδους προστριβή στα χέρια, στους αγκώνες και τα πόδια που δεν περιγράφονται στην πρώτη έκθεση».

Για την υπόθεση όπως είναι γνωστό η Εισαγγελία Βόλου ετοιμάζεται να εκδώσει πόρισμα για τα ακριβή αίτια θανάτου της άτυχης σεφ, μετά τη μήνυση για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως που υπέβαλε η οικογένεια της θανούσας.

Η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη προσπάθησε να απαντήσει στα κενά σημεία της υπόθεσης και τις αντιφάσεις.

Ο θανάσιμος τραυματισμός της άτυχης κοπέλας είχε αποδοθεί από την Αστυνομία σε τραυματισμό από τροχαίο ατύχημα που συνέβη στις 11 Σεπτεμβρίου 2015, όταν το μηχανάκι στο οποίο η σεφ ήταν συνεπιβάτης έπεσε σε λακκούβα, με αποτέλεσμα η ανέμελη βόλτα της παρέας για βραδινό μπάνιο σε παραλία του νησιού να εξελιχθεί σε εφιάλτη.

Στην εκπομπή είχαν προηγηθεί οι συνεντεύξεις δύο μαρτύρων της υπόθεσης, δύο φίλων της Σόνιας που ήταν παρέα με τη σεφ το τελευταίο της βράδυ, οι οποίοι διαφοροποιήθηκαν σε σημαντικά σημεία.

Ο πρώτος μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι όταν η άτυχη 49χρονη αισθάνθηκε αδιαθεσία στην παραλία, τότε η παρέα κάλεσε ασθενοφόρο και επειδή δεν υπήρξε ανταπόκριση αποφάσισε να πάει στη χώρα για να βρει ταξί.

Αντίθετα, η δεύτερη μάρτυρας μεταξύ άλλων είπε ότι, ενώ βρισκόταν στην παραλία, η Σόνια δεν ξυπνούσε και τότε τη μετέφεραν με ξαπλώστρα μέχρι τον δρόμο απ’ όπου τους παρέλαβε το ταξί.

«Σας ικετεύω κάντε ό,τι μπορείτε για να φωτιστεί η αλήθεια για το παιδί μου» παρακάλεσε για άλλη μία φορά η μητέρα της σεφ.

Η ίδια δεν πείστηκε ποτέ ότι ο θάνατός της οφείλεται σε τροχαίο. Με τρεμάμενη φωνή περιέγραψε στην εκπομπή τη στιγμή που η Σόνια την κάλεσε στο τηλέφωνο για να της πει πως την επομένη θα τη συναντούσε.

«Ακούς αυτό το θρόισμα μανούλα; Αυτό είναι το εισιτήριο μου. Αύριο θα πιούμε μαζί καφέ». Η Σόνια όμως δεν έφτασε ποτέ στο πατρικό της.

Ανέφερε πως η κόρη της ήταν σε διάσταση με τον άντρα της και έκανε όνειρα για ένα νέο ξεκίνημα. Πήγε στη Σκιάθο για να εργαστεί ως σεφ, προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για τα φροντιστήρια των παιδιών της.

Λίγο πριν συμβεί το κακό της εκμυστηρεύτηκε μιλώντας μαζί της στο τηλέφωνο πως φοβόταν, χωρίς να της διευκρινίσει τι και ποιον.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Σχετικά άρθρα:

Σχετικά άρθρα:

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου