ΤΟΠΙΚΑ

Στη φυλακή 40χρονος από το Πήλιο για ενδοοικογενειακή βία

στη-φυλακή-40χρονος-από-το-πήλιο-για-ενδ-199442

Είχε απασχολήσει και στο παρελθόν αστυνομικές και δικαστικές αρχές για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας, και χθες οδηγήθηκε εκ νέου στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για νέο επεισόδιο σε χωριό του Πηλίου.

Συνολική ποινή φυλάκισης πέντε ετών χωρίς τριετή αναστολή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη επέβαλε χθες το Αυτόφωρο σε 40χρονο Βολιώτη, κατηγορούμενο για ενδοοικογενειακή βία και απειλή.

Ο καταδικασθείς, βραδινές ώρες Σαββάτου – ξημερώματα Κυριακής, σήκωσε χέρι και χτύπησε τον 34χρονο αδερφό του και την 65χρονη μητέρα του, προκαλώντας τους εκδορές. Για οικογενειακές διαφορές που είχαν, φώναζε σε αλλόφρονα κατάσταση και τους απειλούσε.

Τρομοκρατημένοι οι παθόντες αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από το σπίτι τους κακήν κακώς, και τραυματισμένοι -ευτυχώς ελαφρά- μετέβησαν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής όπου δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες. Απηυδισμένοι από τις οικογενειακές περιπέτειες κατήγγειλαν το περιστατικό στην Αστυνομία.

Χειροπέδες πέρασαν στον δράστη μετά την καταγγελία οι αστυνομικοί, οι οποίοι χθες τον οδήγησαν στην Εισαγγελία Βόλου. Εναντίον του 40χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Ο κατηγορούμενος είναι υπότροπος καθώς έχει απασχολήσει και άλλες φορές, επισήμανε ο εισαγγελέας έδρας, ζητώντας από το δικαστήριο την καταδίκη του. Το Τριμελές υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα και δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον 40χρονο.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου δεν «συγκινήθηκε» με τις δικαιολογίες που προέβαλε ο κατηγορούμενος για να δικαιολογήσει τις πράξεις του.

«Ήμουν σε κατάσταση μέθης», φέρεται να δήλωσε ο 40χρονος απολογούμενος για τις πράξεις του, αντί να ζητήσει συγγνώμη. Μετά το τελευταίο επεισόδιο που είχε διαπράξει, δυστυχώς δεν έδειξε καμία αλλαγή στη συμπεριφορά του. Το δικαστήριο του ανακοίνωσε την απόφασή του και οι αστυνομικοί τον οδήγησαν στη φυλακή.

Χτύπησε με μπουκάλι τον πεθερό της

Στο μεταξύ, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου την Παρασκευή καταδίκασε μία 31χρονη σε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με τριετή αναστολή και με έφεση που να έχει αναστέλλουσα δύναμη, για την πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Τον Ιανουάριο του 2013, σε χωριό του Πηλίου, η καταδικασθείσα χτύπησε με γυάλινο μπουκάλι τον πεθερό της και τον τραυμάτισε για ενδοοικογενειακές διαφορές που είχαν. Μετά τη δίκη άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου