ΤΟΠΙΚΑ

Στη φυλακή δύο Βολιώτες για διαφορετικές υποθέσεις κλοπών

στη-φυλακή-δύο-βολιώτες-για-διαφορετι-203150

Στη φυλακή 33χρονος Βολιώτης για υπόθεση κλοπής μοτοσικλέτας που συνέβη το 2014 στον Βόλο. Ο 33χρονος δικαζόταν χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, όμως δεν παρέστη στο δικαστήριο. Η σύντροφός του που τον εκπροσωπούσε ζήτησε αναβολή της δίκης, με το αιτιολογικό ότι ο κατηγορούμενος παρακολουθούσε πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για αναβολή της δίκης και καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε δέκα μήνες φυλάκιση μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, καθώς ο κατηγορούμενος είχε απασχολήσει εκ νέου τη Δικαιοσύνη.

Ο καταδικασθείς παρουσιάστηκε αργότερα στο δικαστήριο, και κατέθεσε αίτηση για ακύρωση της απόφασης με σκοπό να δικαστεί. Ωστόσο, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου απέρριψε την αίτηση ως ανυποστήριχτη.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε χθες και έναν 40χρονο Βολιώτη για κλοπή ποδηλάτου που συνέβη τον Φεβρουάριο του 2014. Το δικαστήριο τού επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή, και με έφεση που να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Στο δικαστήριο ο καταδικασθείς, ο οποίος ήταν παρών, υποστήριξε ότι είναι αθώος και ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος είχε ένα άλλο ποδήλατο που του είχαν εμπιστευτεί να το φυλάει, και όχι το επίδικο που ανήκε σε παιδάκι.

Μετά το πέρας της δίκης ο καταδικασθείς οδηγήθηκε στη φυλακή, καθώς δεν είχε τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση, επειδή στο παρελθόν είχε κριθεί ένοχος και για άλλες υποθέσεις.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου