ΤΟΠΙΚΑ

Γεύμα αγάπης στο «Δος Ημίν» από τους Μάγειρες Χωρίς Σύνορα

γεύμα-αγάπης-στο-δος-ημίν-από-τους-μά-210685

Έβαλαν όλη την τέχνη τους και ετοίμασαν ένα μοναδικό γεύμα αγάπης με την υπογραφή των «Μαγείρων Χωρίς Σύνορα» για τους απόρους, που σιτίζονται στο «Δος Ημίν Σήμερον». Μάγειρες απ’ όλη την Ελλάδα και συγκεκριμένα από Αθήνα, Γιάννενα, Καλαμάτα αλλά και το Βόλο, μέλη της Λέσχης Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος, επισκέφτηκαν χθες την πόλη και έδωσαν τις υπηρεσίες τους στο συσσίτιο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος αφιλοκερδώς, προκειμένου να προσφέρουν στο κοινό καλό, αλλά και να αισθανθούν τη χαρά της προσφοράς.

Ο Βόλος ήταν ο πέμπτος σταθμός τους από την αρχή της εν λόγω πρωτοβουλίας, που η ομάδα σεφ ανέλαβε να υλοποιήσει από το 2013. Ο σεφ Δημήτρης Καλλιάκης, που αποτελεί την ψυχή της ομάδας, και είναι ο τοπικός υπεύθυνος των «Μαγείρων Χωρίς Σύνορα», ενημέρωσε ότι οι αρχιμάγειρες έχουν ήδη παραθέσει γεύματα στην Κάλυμνο, την Κω, τα Γιάννενα, την Αθήνα και πρόσφατα στη Μάνδα Ατικής, όπου προσφέρθηκαν 350 γεύματα σε πλημμυροπαθείς.

Ο κ. Καλλιάκης διαθέτει περγαμηνές και επαγγελματική εμπειρία δεκαπέντε ετών στον τομέα της υψηλής γαστρονομίας. Εργάζεται ως σεφ σε μεγάλη τουριστική μονάδα στην Κω, στη διάρκεια της σεζόν, και παράλληλα προσφέρει με προθυμία τις υπηρεσίες του, συνδράμοντας κάθε εθελοντική πρωτοβουλία.

Μιλώντας για το έργο της ομάδας τόνισε ότι: «Αναλαμβάνουμε γεύματα αγάπης σε όλη την Ελλάδα με στόχο να προσφέρουμε τις υπηρεσίας μας αφιλοκερδώς σε ανθρώπους, οι οποίοι το έχουν ανάγκη».

Οι αρχιμάγειρες παρασκεύασαν εθελοντικά ένα νοστιμότατο Κυριακάτικο γεύμα αλληλεγγύης, που περιελάμβανε τηγανητό ψάρι με πατάτες φούρνου, αρακά λαδερό, σαλάτα μαρούλι και χαλβά σιμιγδαλένιο για επιδόρπιο, λόγω νηστείας.

Για την ετοιμασία του εργάστηκαν από τις 8.30 το πρωί έως και τις 11.30 το μεσημέρι. Το αποτέλεσμα ήταν εξαίρετο. Συγκεκριμένα τις υπηρεσίες τους παρείχαν αφιλοκερδώς οι Καπέλος Σακελλάρης, Σακελλάρης Κοκκινίδης, Πάνος Αξιώτης και Βασίλης Ντιμέρης.

Η δράση των Μαγείρων χωρίς σύνορα» θα συνεχιστεί και με νέες πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα. Η συγκεκριμένη εθελοντική ομάδα, μαζί με τους σεφ και τις λέσχες της Ομοσπονδίας, δρα άμεσα, όπου υπάρχει ανάγκη, με τη χορήγηση πρώτων υλών από επιχειρήσεις.

Όλα τα μέλη της ομάδας ήταν και χθες στο «Δος Ημίν Σήμερον», βιώνοντας τη χαρά της προσφοράς ανθρώπου προς άνθρωπο. Ο κ. Καλιάκης είπε ότι «οι εποχές είναι πολύ δύσκολες και υπάρχουν συνάνθρωποί μας, οι οποίοι έχουν πραγματικά ανάγκη».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου