ΤΟΠΙΚΑ

Χρηματικές ποινές για το παράνομο κέντρο απεξάρτησης

χρηματικές-ποινές-για-το-παράνομο-κέν-267597

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου οδηγήθηκε χθες ο 43χρονος Βολιώτης που συνελήφθη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών επειδή χρησιμοποιούσε παράνομα οικία ως κέντρο απεξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες σε ευρύτερη περιοχή του Βόλου.

Εναντίον του 43χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για παραβίαση της κείμενης νομοθεσίες περί λειτουργίας κλινικών, καθώς λειτουργούσε χωρίς άδεια κέντρο απεξάρτησης.

Απολογούμενος στο δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι παρέχει δωρεάν συμβουλευτική σε χρήστες τοξικών ουσιών, και υποστήριξε ότι τα όποια χρήματα βγαίνουν από αυτή τη δραστηριότητα καλύπτουν απλώς τα έξοδα των εθελοντών και τη λειτουργία του κέντρου.

Συγκατηγορούμενός του ήταν και ο 47χρονος Βολιώτης, που συνελήφθη στην ίδια επιχείρηση της Αστυνομίας.

Ο 47χρονος ισχυρίστηκε ότι την ώρα της εφόδου των αστυνομικών βρέθηκε απλώς σε λάθος τόπο και χρόνο, καθώς ο ίδιος βοηθούσε το κέντρο ως εθελοντής μάγειρας.

Ο συνήγορος υπεράσπισής τους επισήμανε στο δικαστήριο ότι δεν υπάρχει νομοθεσία για τη λειτουργία συμβουλευτικών σταθμών απεξάρτησης ναρκωτικών, και ότι οι κείμενοι νόμοι αφορούν μόνο στις κλινικές.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας έδρας έκρινε ένοχους αμφότερους, κρίνοντας ότι τέτοιου είδους κέντρα με οργανωμένη δομή θα πρέπει να έχουν άδεια λειτουργίας και συγκεκριμένο πλαίσιο δραστηριότητας.

Το δικαστήριο επέβαλε χρηματική ποινή 5.000 ευρώ στον 43χρονο και 2.500 ευρώ στον δεύτερο καταδικασθέντα.

Να επισημανθεί ότι ο 43χρονος έχει απασχολήσει στο παρελθόν την Αστυνομία για παρόμοια υπόθεση, σε άλλη όμως ευρύτερη περιοχή του Βόλου, και μάλιστα δικάζεται την ερχόμενη Τετάρτη εκ νέου από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Οι έρευνες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου για τον τρόπο δράσης του συνεχίζονται, ενώ ο τρίτος κατηγορούμενος της υπόθεσης, ένας 40χρονος Βολιώτης, αναζητείται.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου