ΤΟΠΙΚΑ

Νεκρός εντοπίστηκε ο 60χρονος από το Χόρτο που αγνοούνταν

νεκρός-εντοπίστηκε-ο-60χρονος-από-το-χόρ-269163

Θλίψη στο Νότιο Πήλιο για την απώλεια του Σταμάτη Χοχλιού

Τραγική κατάληξη είχαν δυστυχώς οι έρευνες για την ανεύρεση του 60χρονου από το Χόρτο, που αγνοούνταν από την περασμένη Τρίτη, καθώς δεν είχε επιστρέψει σπίτι του μετά τον αγαπημένο του διάπλου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μηλίνας και Χόρτου.

Ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε χθες γύρω στις 10:45 το πρωί χωρίς τις αισθήσεις του, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Τραχηλίου και Πρασούδας στο Τρίκερι, από κυβερνήτη τουριστικού σκάφους που συμμετείχε εθελοντικά στις έρευνες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, καθώς ο 60χρονος ήταν φίλος του. Οι λιμενικοί διαπίστωσαν ότι ο άτυχος 60χρονος είχε εκπνεύσει.

Νεκρός είναι ο Σταμάτης Χοχλιός, αλιέας. Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε χθες απέραντη θλίψη σε ολόκληρο το Νότιο Πήλιο, όπου ο 60χρονος ήταν ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός κυρίως μέσα από την αγάπη του για τη θάλασσα αλλά και τη μουσική, και συγκεκριμένα την κιθάρα.

Η σορός του, όπως είπε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κυβερνήτης του τουριστικού σκάφους που τον βρήκε, Δημήτρης Γιαννάς, εντοπίστηκε σε απόσταση 100 μέτρων από την ακτή, στην ίδια περίπου θαλάσσια περιοχή όπου είχε ανευρεθεί την Τετάρτη και η τραγιάσκα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 60χρονος επέπλεε στην επιφάνεια της θάλασσας σε εμβρυακή στάση και φορούσε ακόμη τα γυαλιά του. Ο λόγος που τον οδήγησε να ανατραπεί από το κανό που χειριζόταν παραμένει άγνωστος, με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου να συνεχίζει τις έρευνες προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να διαπιστωθεί αν του συνέβη κάποιο ατύχημα ή υπέστη κάποιο παθολογικό επεισόδιο.

Η σορός του 60χρονου παρελήφθη χθες γύρω στις 12 το μεσημέρι από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που τη μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για τη τυπική διαπίστωση του θανάτου του 60χρονου. Ο θάνατος του 60χρονου πάντως, εκτιμάται ότι είχε επέλθει πριν από πολλές μέρες.

Σήμερα θα μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας προκειμένου να διενεργηθεί ιατροδικαστική εξέταση. Ο άτυχος άνδρας, όπως είπαν οικεία του πρόσωπα, αντιμετώπιζε πρόβλημα με την καρδιά του και στο παρελθόν είχε υποβληθεί σε τρείς χειρουργικές επεμβάσεις. Ο Σταμάτης Χοχλιός ήταν κάτοικος Χόρτου. Εμενε μόνος καθώς είχε «χάσει» τη σύζυγό του εδώ και πολλά χρόνια, γεγονός που του είχε στοιχίσει πολύ.

Από τον γάμο του είχε αποκτήσει έναν γιο, ο οποίος συντετριμμένος χθες ενημερώθηκε για την τραγική κατάληξη των ερευνών, ενώ βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη όπου σπουδάζει. Ήταν ηλεκτρονικός μηχανικός, αλλά για πολλά χρόνια εργαζόταν σε καΐκια. Δυστυχώς, τα προβλήματα με την υγεία του τον είχαν αναγκάσει να σταματήσει την εργασία του. Το τελευταίο διάστημα δούλευε περιστασιακά σε διάφορες εργασίες, καθώς όπως αναφέρθηκε ήταν πολυτεχνίτης.

Το χόμπι με τη μουσική δεν πρόκειται να το ξεχάσει κανένας από το Νότιο Πήλιο. Επαιζε εξαιρετική μουσική φλαμένγκο και ,αν και ερασιτεχνικά, καθώς ήταν αυτοδίδακτος, θύμιζε στο άκουσμα τον κορυφαίο μουσικό κιθαρίστα Paco De Lucia.

Ο 60χρονος αγαπούσε ακόμη πολύ και τη θάλασσα και τον περασμένο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν πολύ ευτυχισμένος με την ιδιοκατασκευή που είχε κάνει. Είχε περιβάλει το κανό του με ξύλινο ιστίο με πανί από πλαστικό, ενώ είχε κολλήσει εκατέρωθεν από αυτό ξύλα για να διασφαλίζει καλύτερη πλευστότητα.

Δυστυχώς, όμως, ο διάπλους του στη θαλάσσια διαδρομή που προτιμούσε, έμελε να είναι να είναι ο τελευταίος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου