ΤΟΠΙΚΑ

Λίφτινγκ σε σχολεία του Δήμου Βόλου

λίφτινγκ-σε-σχολεία-του-δήμου-βόλου-364591

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης προβλημάτων στα δημοτικά σχολεία του πολεοδομικού συγκροτήματος, ενώ σύντομα πρόκειται να ξεκινήσουν εργασίες σε γυμνάσια και λύκεια.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου Θανάσης Σταυρίδης, ενημέρωσε ότι ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας, στο 3ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας και στο 1ο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας.

«Αυτή τη στιγμή συνεργεία δουλεύουν στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου στη Λαρίσης. Πρόκειται για το σχολείο με τα μεγαλύτερα αναφερόμενα προβλήματα. Για την αντιμετώπισή τους θα αποκατασταθούν οι ζημιές στη μόνωση, και το κτίριο θα ελαιοχρωματιστεί εξωτερικά», είπε.

Η εργολαβία που τρέχει είναι ύψους 450.000 ευρώ, με έκπτωση 55%. «Σύμφωνα με την ιεράρχηση των προβλημάτων το συνεργείο θα επισκεφτεί στη συνέχεια το 12ο Δημοτικό Βόλου. Συνολικά θα γίνουν εργασίες σε 25 σχολεία στο πολεοδομικό συγκρότημα», ενημέρωσε.

Συγκεκριμένα, παρεμβάσεις προβλέπεται να γίνουν και στα σχολικά κτίρια στα Δημοτικά Διαμερίσματα Αϊδινίου, Αρτέμιδας, Διμηνίου, Αγχιάλου και Ιωλκού.

«Τα προβλήματα στα σχολικά συγκροτήματα ήταν χρόνια και έπρεπε να αντιμετωπιστούν άμεσα. Απαιτείται να γίνουν εργασίες στα κελύφη των σχολείων, στη μόνωση, στους χώρους υγιεινής, ώστε οι μαθητές να κάνουν μαθήματα με ασφάλεια και να μην κινδυνεύουν», τόνισε ο ίδιος.

Συντηρήσεις στα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Βόλου γίνονται κάθε χρόνο, όμως φέτος πραγματοποιούνται μαζικά.

«Σύντομα θα τρέξει δεύτερη εργολαβία προϋπολογισμού 550.000 ευρώ. Έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και αναμένουμε το αποτέλεσμα για την έναρξη των εργασιών. Τα περισσότερα σχολεία έχουν παλαιά κτίρια και παρουσιάζουν σημαντικές ζημίες. Πρέπει να βελτιώσουμε την εικόνα τους, αλλά το κυριότερο να προλάβουμε τυχόν περαιτέρω ζημιές», ενημέρωσε ο ίδιος.

Για την ιεράρχηση των προβλημάτων η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών συνεργάστηκε τόσο με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας όσο και με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Βόλου.

Το χρονοδιάγραμμα των εργασιών προβλέπει ολοκλήρωση της τρέχουσας εργολαβίας στις 10 Σεπτεμβρίου, ενώ για τη δεύτερη, που αναμένεται να ξεκινήσει, το συντομότερο δυνατόν.

«Τα συνεργεία θα εργαστούν και τα σαββατοκύριακα εάν απαιτηθεί, προκειμένου η νέα σχολική χρονιά να βρει τους μαθητές σε αναβαθμισμένες συνθήκες εκπαίδευσης. Οι εργασίες αποκατάστασης αφορούν σε πάνω από 50 σχολεία κάθε είδους εκπαίδευσης» κατέληξε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου