ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη 53χρονου για αντίσταση κατά της Αρχής

καταδίκη-53χρονου-για-αντίσταση-κατά-τη-368350

Συνελήφθη για εκκρεμή καταδικαστική απόφαση για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών και αποπειράθηκε να διαφύγει.

Για την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής δικάστηκε χθες από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου 53χρονος Βολιώτης.

Ο 53χρονος συνελήφθη προχθές στις 8.30 το βράδυ από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νοτίου Πηλίου, καθώς είχε σε βάρος του απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας με ποινή φυλάκισης πέντε ετών και τριών μηνών.

Ωστόσο, ο συλληφθείς, κατά την παραμονή του στο Αστυνομικό Τμήμα αποπειράθηκε να διαφύγει, απωθώντας τον αξιωματικό υπηρεσίας.

Ο 53χρονος, ο οποίος τελικά ακινητοποιήθηκε από τον αστυνομικό και κρατήθηκε στο κρατητήριο, οδηγήθηκε χθες στο Αυτόφωρο.

Από το εδώλιο του κατηγορουμένου ζήτησε συγνώμη για την πράξη για την οποία κατηγορούνταν. Ο 53χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψης αλλά ότι αποχώρησε από το Τμήμα με σκοπό να αγοράσει ένα μπουκάλι νερό από διπλανό μπακάλικο.

Ο ίδιος, υποστήριξε, ότι δεν απώθησε τον αστυνομικό αλλά κατά τη διάρκεια της ακινητοποίησής του αντέδρασε ενστικτωδώς, με αποτέλεσμα αμφότεροι να πέσουν στο πάτωμα και ο αξιωματικός να τραυματιστεί στο πόδι.

Ένοχο με ελαφρυντικά έκρινε τον κατηγορούμενο το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, το δικαστήριο καταδίκασε τον 53χρονο σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως.

Μετά το πέρας της δίκης ο καταδικασθείς κρατήθηκε, καθώς είχε να τακτοποιήσει και την εκκρεμή καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου