ΤΟΠΙΚΑ

Εισήγαγαν παράνομα καπνό από την Αλβανία

εισήγαγαν-παράνομα-καπνό-από-την-αλβα-415135

Πάνω από δώδεκα κιλά αφορολόγητου καπνού κατάσχεσαν οι αστυνομικοί

Εργάζονταν ως οδηγοί λεωφορείου που κάνει το δρομολόγιο από Βόλο για Αλβανία και το αντίστροφο, και έφερναν παράνομα καπνό στη χώρα, διοχετεύοντάς τον για διακίνηση και εμπορία.

Πάνω από δώδεκα κιλά αφορολόγητου καπνού κατάσχεσε το Σάββατο η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου σε οργανωμένη επιχείρηση στον Βόλο. Μετά από πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση των αστυνομικών για τη διακίνηση του παράνομου καπνού, οι αστυνομικοί παρακολούθησαν διακριτικά το λεωφορείο και ξεσκέπασαν τη μη νόμιμη δράση τριών Αλβανών.

Πρόκειται για τους δύο οδηγούς του λεωφορείου που έκανε το εν λόγω δρομολόγιο, Αλβανούς ηλικίας 41 και 44 ετών και έναν ομοεθνή τους ηλικίας 48 ετών, που αναλάμβανε την περαιτέρω διακίνηση του καπνού.

Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τον χώρο του ΚΤΕΛ, και μετά την επιστροφή του λεωφορείου εντόπισαν τον 48χρονο να προσεγγίζει τους δύο συμπατριώτες του και να παραλαμβάνει δέκα συσκευασίες που περιείχαν συνολικά (5.120) γραμμάρια καπνού, χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φορολόγησης.

Ακολούθησε ακινητοποίησή του και σύλληψη και κατάσχεση του καπνού, ενώ οι αστυνομικοί προχώρησαν και σε έλεγχο του λεωφορείου, και σε ειδική κρύπτη στα σκαλοπάτια βρήκαν και κατάσχεσαν επίσης ακόμη 14 συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 7.136 γραμμάρια αφορολόγητου καπνού.

Οι τρεις Αλβανοί συνελήφθησαν και χθες οδηγήθηκαν συνοδεία αστυνομικών στην Εισαγγελία Βόλου, η οποία τους άφησε ελεύθερους μέχρι να γίνει η δίκη.

Εξάλλου, η κατασχεθείσα ποσότητα του καπνού εστάλη στο Τελωνείο Βόλου για τον προσδιορισμό των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων.

Να επισημανθεί ότι οι τρεις συλληφθέντες δεν είχαν απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές με παρόμοιες πράξεις.

Κ. Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου