ΤΟΠΙΚΑ

Στη φυλακή για κλοπές 41χρονος Βολιώτης

στη-φυλακή-για-κλοπές-41χρονος-βολιώτης-421567

Ενώ κυκλοφορούσε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την αποφυλάκισή του, ωστόσο «χτύπησε» σε δύο καταστήματα στα Παλιά και έκλεψε το ποσό των 180 ευρώ και ένα tablet.

Καμία δεύτερη ευκαιρία δεν έδωσε χθες το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στον 41χρονο Βολιώτη, ο οποίος συνελήφθη προχθές από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου για τις εν λόγω κλοπές.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη στο σπίτι του, λίγες ώρες μετά τις διαρρήξεις και παραδέχτηκε τις πράξεις του στους αστυνομικούς. Εξάλλου, κάμερα είχε καταγράψει τις κινήσεις του και δεν υπήρχε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης των αδικημάτων που είχε διαπράξει.

Μπήκε σε δύο καταστήματα με είδη αλιείας και ζωοτροφών και αφαίρεσε τα χρήματα από τις ταμειακές μηχανές, ενώ απομακρυνόμενος πήρε μαζί του και ένα tablet.

Το Αυτόφωρο καταδίκασε τον 41χρονο σε 38 μήνες φυλάκιση χωρίς τριετή αναστολή, χωρίς μετατροπή, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Νωρίτερα, απολογούμενος παρακαλούσε να βρεθεί μία λύση, να αποζημιώσει τους παθόντες. Για το tablet που έκλεψε και ρωτήθηκε, είπε ότι δεν θυμόταν κάτι, ίσως, όπως ανέφερε, να του έπεσε κάπου και να μην το κατάλαβε.

Ο 41χρονος έλεγε ότι έχει ανήλικο παιδί και ζητούσε από το Δικαστήριο να το αναλογιστεί αυτό, αντί να το σκεφτεί ο ίδιος, ότι από τότε που βγήκε από τη φυλακή και μέχρι χθες κυκλοφορούσε ελεύθερος με όρους και έδινε -όπως προβλεπόταν- το παρών πάντοτε και ότι ήταν η πρώτη φορά που διέπραττε αδίκημα.

Νωρίτερα εξετάστηκαν ως μάρτυρες κατηγορίας οι παθόντες. Στο ένα από τα δύο καταστήματα, όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία υπήρχε εγκατεστημένη κάμερα. Στη δικογραφία της υπόθεσης υπήρχε το υλικό.

Μετά το πέρας τη δίκης, κινήθηκαν οι διαδικασίες για τη φυλάκισή του.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου