ΤΟΠΙΚΑ

Οριστικοποιείται το επενδυτικό σχήμα για τη μονάδα συντήρησης αεροσκαφών

οριστικοποιείται-το-επενδυτικό-σχήμ-425443

Στη Μαγνησία την ερχόμενη εβδομάδα η APELLA

Αέρας αισιοδοξίας για την επένδυση ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ της εταιρείας ΑPELLA που δραστηριοποιείται σε βιομηχανικές κατασκευές για αεροσκάφη, για τη δημιουργία μονάδας επισκευής και συντήρησης δίπλα από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου στον Αλμυρό, σε έκταση 40 στρεμμάτων, που εκτιμάται ότι θα ανοίξει 250 θέσεις εργασίας, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική περίοδο για τον Βόλο και τη Μαγνησία.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η μονάδα συντήρησης και επισκευής αεροσκαφών έχει πολύ καλή πορεία και τα επενδυτικά σχήματα υλοποίησής της οριστικοποιούνται.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξουν τακτικότατες επισκέψεις της APELLA στη Μαγνησία, αρχής γενομένης από την εβδομάδα που ξεκινά. Η πρόοδος της επένδυσης κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητική. «Υπάρχει ζεστό ενδιαφέρον και είναι θέμα χρόνου αυτό να γίνει γνωστό και επισήμως», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Οι εργασίες για την κατασκευή του υπόστεγου έχουν ήδη ξεκινήσει εδώ και μήνες και εμφανές αποτέλεσμα θα υπάρξει αμέσως μετά την έγκριση των τελικών αδειοδοτήσεων. Εξάλλου, τα πλάνα για την επένδυση έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχει δώσει την άδεια για την απευθείας σύνδεση του οικοπέδου 40 στρεμμάτων με το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.

Η μεγάλη επένδυση, εκτός από τις θέσεις εργασίας που θα ανοίξει και για τις οποίες υπάρχει τόσο μεγάλη ανάγκη εν μέσω κρίσης, θα συμβάλει και στην αναβάθμιση του αεροδρομίου και κατ’ επέκταση του τουρισμού, που είναι και το ζητούμενο.

Η APELLA, που έχει αναλάβει να υλοποιήσει την επένδυση, εδρεύει στα Σπάτα και αποτελεί μία ιδιαίτερα δραστήρια ελληνική επιχείρηση. Αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί όλες τις υπάρχουσες αεροσυνδέσεις αλλά επιθυμεί να ανεβάσει περαιτέρω τη δραστηριότητά με επισκευές αεροσκαφών βαριάς συντήρησης, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο ένα μεγάλο κενό που υπάρχει στην αγορά, καθώς αυτές γίνονται σήμερα μόνο στο εξωτερικό.

Η εταιρεία είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Έχει μεγάλη πίστη στην περιοχή, καθώς ο Βόλος έχει καλή βιομηχανία, ενώ η τοποθεσία σχεδιασμού της βάσης είναι κεντρική για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου θα κατασκευαστεί πρόσβαση στο αεροδρόμιο από την εθνική οδό με μέρος της αγορασθείσας γης. Η σύνδεση προβλέπεται να απλοποιήσει τη σημερινή δαιδαλώδη διαδρομή, αλλά και να επιτύχει γρηγορότερη πρόσβαση, καθώς θα μειώσει τη διαδρομή κατά τουλάχιστον τρία χιλιόμετρα δρόμο. Η επένδυση ξεκίνησε το περασμένο φθινόπωρο και η αδειοδότηση από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχει επιτευχθεί.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου