ΤΟΠΙΚΑ

Στις 19 Ιουλίου η δίκη των δασκάλων

στις-19-ιουλίου-η-δίκη-των-δασκάλων-466674

Αναβλήθηκε για τις 19 Ιουλίου 2017 χθες η δίκη δέκα δασκάλων από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, για έκθεση ανήλικου μαθητή σε κίνδυνο κατ’ εξακολούθηση.

Η υπόθεση αφορά στην υπό διερεύνηση κακοποίηση 10χρονου μαθητή, με φερόμενους ως πρωταγωνιστές πράξεων φρίκης τρεις ανηλίκους, δύο αγόρια και ένα κορίτσι, μαθητές του ίδιου σχολείου, μεγαλύτερους κατά μία τάξη, η οποία πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία του πατριού του παιδιού τον Οκτώβριο του 2016.

Το Μονομελές ανέβαλε τη συζήτηση της υπόθεσης, με το σκεπτικό ότι το δικαστήριο θα ήταν καλό να έχει στα χέρια του το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου, δεδομένου ότι υπάρχει εξέλιξη και η ανάκριση έχει περαιωθεί, καθώς η διαδικασία με την οποία κινείται η υπόθεση είναι κατεπείγουσα.

Στην απόφασή του το δικαστήριο συνεκτίμησε και το γεγονός ότι είναι δεοντολογικό η οικογένεια του θύματος, η οποία ζήτησε αναβολή της συζήτησης, καθώς οι δικηγόροι της είχαν κώλυμα να παρευρεθούν στη δίκη, να έχει παράσταση πολιτικής αγωγής, αν και ο εισαγγελέας έδρας δεν είχε κάνει δεκτό το αίτημα.

Απέρριψε έτσι το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης των δασκάλων, οι οποίοι επέμεναν να γίνει κανονικά το δικαστήριο. «Η υπόθεση έχει εκδικαστεί από τα ΜΜΕ. Οι κατηγορούμενοι έχουν διασυρθεί. Δεν γνώριζε η εισαγγελία ότι με μία τέτοια δίωξη υπάρχει κίνδυνος διασυρμού; Οι δάσκαλοι έρχονται κατηγορούμενοι, ενώ εκκρεμεί η έκδοση του βουλεύματος», είπε ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης.

Ο εισαγγελέας έδρας απάντησε ότι πράγματι το θέμα έχει πάρει διαστάσεις. Υπενθύμισε ωστόσο ότι η προδικασία διέπεται από την αρχή της μυστικότητας. Για κάτι που δημοσιεύεται, αντέτεινε, θα πρέπει να υπάρχει δημοσιότητα και στο ακροατήριο.

Τόσο ο συνήγορος υπεράσπισης του διευθυντή του σχολείου όσο και των δασκάλων, επέμειναν να υποστηρίζουν ότι η δίωξη ασκήθηκε πρόωρα. Επικαλέστηκαν ότι υπάρχουν νέα στοιχεία για την υπόθεση και ισχυρίστηκαν ότι δεν υφίσταται καμία ταύτιση στο DNA ούτε των φερόμενων ως θυτών ούτε καν του θύματος. Η δίκη, τελικά, αναβλήθηκε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Σχετικά άρθρα:

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου