ΤΟΠΙΚΑ

Λειτουργούσε παράνομα κέντρο αποτοξίνωσης 43χρονος Βολιώτης

λειτουργούσε-παράνομα-κέντρο-αποτοξ-493495

ΕΝΑΝΤΙ ΑΔΡΑΣ ΑΜΟΙΒΗΣ

Νοίκιασε μία μεζονέτα στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου και έστησε παράνομα κέντρο αποτοξίνωσης από ναρκωτικά, αλκοόλ και τζόγο, χωρίς να έχει καμία άδεια, ούτε και να τηρεί τη νομοθεσία που προβλέπει το Υπουργείο Υγείας για τη λειτουργία ιδιωτικών κλινικών, ενώ πληρωνόταν κανονικά για κάθε περιστατικό με ποσά που ξεκινούσαν από 700 ευρώ και έφταναν και τα 1.000 ευρώ!

Η υπόθεση αφορά σε 43χρονο Βολιώτη, ο οποίος συνελήφθη χθες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και σήμερα πρόκειται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Βόλου στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Η πληροφορία για τη λειτουργία του παράνομου κέντρου δεν άργησε να φτάσει στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Ο 43χρονος δεν είχε άδεια, γεγονός που προβλημάτισε. Οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή στελεχών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, έκαναν έφοδο στη μονοκατοικία.

Οι αστυνομικοί βρήκαν εκεί πράγματι τρεις χρήστες ναρκωτικών ουσιών, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, φιλοξενούνταν στο κέντρο και υποτίθεται ότι με τις συμβουλές του 43χρονου έδιναν αγώνα για την απεξάρτησή τους.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί δεν βρήκαν κανένα ειδικό – επιστήμονα στον χώρο. Το παράνομο κέντρο δεν είχε ούτε ψυχολόγο, ούτε κοινωνικό λειτουργό, κανένα επιστημονικό προσωπικό, ούτε βέβαια και τα νόμιμα χαρτιά.

Οι αστυνομικοί έως αργά το μεσημέρι ερεύνησαν όλους τους χώρους της μονοκατοικίας, αλλά, ευτυχώς, τουλάχιστον δεν βρήκαν ναρκωτικά χάπια ή ουσίες.

Από την περαιτέρω προανάκριση προέκυψε ότι ο 43χρονος έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές με υποθέσεις ναρκωτικών.

Εξάλλου, ο ίδιος φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς ότι άνοιξε το κέντρο για να βοηθήσει τον κόσμο, επειδή ο ίδιος κατάφερε να απεξαρτηθεί από το ναρκωτικά.

Ωστόσο, η μέθοδος που ακολουθούσε, όπως προέκυψε, απαιτούσε αδρές αμοιβές. Για το κάθε περιστατικό ο 34χρονος φέρεται να λάμβανε το ποσό των 700-1.000 ευρώ.

Το κέντρο αποτοξίνωσης, όπως διαπιστώθηκε, λειτουργούσε εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες. Ο 43χρονος κατάφερε και έπεισε άγνωστο αριθμό οικογενειών χρηστών, που βιώνουν στο πετσί τους το ανείπωτο δράμα των ναρκωτικών, και απεγνωσμένα προσπαθούν να το αντιμετωπίσουν με κάθε τρόπο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου