ΤΟΠΙΚΑ

«Βουτιά» ΙΧ στο Λιμάνι του Βόλου

βουτιά-ιχ-στο-λιμάνι-του-βόλου-495901

Διένυσε με ταχύτητα το λιμάνι χωρίς να ακολουθήσει τη σήμανση, ούτε να ανταποκριθεί στα νεύματα λιμενικού και βούτηξε στη θάλασσα. Από θαύμα σώθηκε χθές γύρω στις 9.45 το βράδυ ένα ζευγάρι Λαρισαίων. Οι επιβάτες του Πρωτέα, οι οποίοι μόλις είχαν κατέβη από το πλοίο, καλούσαν σε βοήθεια. Το τζιπ, στο οποίο επέβαινε το ζευγάρι, είχε «προσγειωθεί» στη θάλασσα γύρω στα τέσσερα με πέντε μέτρα από την προβλήτα, δίπλα από το πλοίο. Στο συγκεκριμένο σημείο του λιμανιού υπάρχει βάθος 10 μέτρων. Ευτυχώς, οι αντιδράσεις του επικελευστή και ενός ναυτικού πράκτορα ήταν άμεσες.

«Ο οδηγός του αυτοκινήτου, ηλικίας 60χρονών, ήταν κρεμασμένος στο παράθυρο. Η γυναίκα παρέμενε στη θέση της σε κατάσταση σοκ. Οι επιβάτες του Πρωτέα φώναζαν». Έτσι περιέγραψε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο ναυτικός πράκτορας Χρήστος Χάγιας, ο οποίος έπεσε στη θάλασσα χωρίς δεύτερη σκέψη για να σώσει το ζευγάρι, τη στιγμή που πλησίασε κολυμπώντας τους δύο επιβάτες του αυτοκινήτου.

Ο κ. Χάγιας ο οποίος βρισκόταν στο λιμάνι, καθώς περίμενε τον γιο του που ερχόταν Βόλο με τον «Πρωτέα», πρόλαβε να βγάλει μόνο το μπουφάν του. Το τζιπ των Λαρισαίων παρέμενε στην επιφάνεια της θάλασσας και γέμιζε νερό όταν ο ναυτικός πράκτορας και ο επικελευστής έφτασαν στο ζευγάρι. Βοήθησαν τον οδηγό να βγει από το παράθυρο. Η γυναίκα του οδηγού, ηλικίας 55 ετών, δεν αντιδρούσε. Δε γνώριζε και κολύμπι. Οι δύο άνδρες βοήθησαν και τη γυναίκα να βγει από το παράθυρο του οδηγού.

Όλα έγιναν σε πολύ γρήγορο χρόνο. Το τζιπ μετά από 5-7 λεπτά από τη στιγμή που έπεσε στη θάλασσα βυθίστηκε στον πάτο. Οι δύο άνδρες βοηθούσαν το ζευγάρι να βγει στην προβλήτα. Το πλήρωμα του Πρωτέα τούς είχε ρίξει ήδη τρία σωσίβια αλλά και μία ανεμόσκαλα. Άμεσα οι λιμενικοί έδεσαν την ανεμόσκαλα στην προβλήτα και το ζευγάρι ανέβηκε με τη βοήθεια του επικελευστή και του ναυτικού πράκτορα. Το πλήρωμα του ασθενοφόρου που είχε ειδοποιηθεί, παρέλαβε το ζευγάρι και τους διακόμισε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για παροχή πρώτων βοηθειών για προληπτικούς λόγους.

Στο μεταξύ, οι λιμενικοί είχαν υποβάλει τον άνδρα σε αλκοτέστ, και στο αίμα του -σύμφωνα με πληροφορίες- εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Ο 60χρονος συνελήφθη αργότερα και με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να οριστεί τακτική δικάσιμος.

Πάντως, ευτύχημα θεωρείται το γεγονός ότι δεν θρηνήσαμε θύματα. Αν το περιστατικό συνέβαινε ένα τέταρτο της ώρας νωρίτερα, είπε ο Λιμενάρχης Βόλου Μανώλης Κανάλης, τότε θα ήταν πολύ πιθανό στο λιμάνι να υπήρχε πολύς κόσμος και το τζιπ να παρέσερνε ανθρώπους. Αν συνέβαινε ένα τέταρτο της ώρας αργότερα, τότε στο λιμάνι δεν θα υπήρχε κόσμος. Το ζευγάρι, που επέβαινε στο τζιπ, ίσως να μην είχε καμία βοήθεια.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου συνεχίζει την προανάκριση για το τι ακριβώς συνέβη. Σύμφωνα με πληροφορίες, από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Το Λιμεναρχείο ήταν σε επικοινωνία με την ασφαλιστική εταιρεία του 60χρονου για την ανέλκυση του οχήματος.

Για το αίσιο τέλος της περιπέτειας, το Λιμεναρχείο πρόκειται να τιμήσει με βραβεία τους δύο άνδρες που έπεσαν στη θάλασσα με γενναιότητα ψυχής και έσωσαν τους επιβάτες του αυτοκινήτου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου