ΤΟΠΙΚΑ

Είχε 158 κιλά αφορολόγητο καπνό

είχε-158-κιλά-αφορολόγητο-καπνό-512580

Μπλόκο στην Αθηνών αποκάλυψε λαθρεμπόριο καπνού πολλών κιλών

Εκρυβε σε κουτιά από απορρυπαντικά ρούχων, αλλά και σε πακέτα δώρων από αγορές μάρκετ, ενενήντα οχτώ ανισοβαρείς συσκευασίες, με αφορολόγητο καπνό συνολικού βάρους 49.846 γραμμαρίων.

Στα πράσα έπιασαν προχθές οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, 50χρονο ημεδαπό, ενώ εκείνος ετοιμαζόταν να επισκεφτεί τον Βόλο για να πουλήσει παράνομο καπνό.

Η επιχείρηση, η οποία ολοκληρώθηκε χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, οδήγησε τελικά στη Λαμία, όπου σε αποθήκη εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν άλλα περίπου 107 κιλά καπνού χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φορολόγησης.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη υπόθεση λαθρεμπορίας καπνού που έχει απασχολήσει τοπικά – ίσως και πανθεσσαλικά.

Στις 8.30, το αυτοκίνητο που 50χρονου ακινητοποιούνταν στην Αθηνών από περιπολικά οχήματα. Ο δράστης, ο οποίος δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν άλλες φορές την αστυνομία, δεν προέβαλε καμία αντίσταση και άνοιξε -όπως του ζήτησαν οι αστυνομικοί- το πορτμπαγκάζ.

Οι αστυνομικοί χρειάστηκε να ανοίξουν ένα-ένα τα κουτιά, να αφαιρέσουν σακούλες και σακουλάκια, και τελικά να βρουν τις ανισοβαρείς συσκευασίες με τον καπνό.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λαμίας, μετέβησαν στο σπίτι του 50χρονου στην ευρύτερη περιοχή στη Μακρακώμης Φθιώτιδας, όπου εντόπισαν στην αποθήκη περίπου 107 κιλά καπνού.

Συνολικά στην επιχείρηση στο σπίτι, οι αστυνομικοί -όπως ενημερώνει η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας- κατάσχεσαν δύο νάιλον συσκευασίες με κομμένο αφορολόγητο καπνό, βάρους δύο κιλών και 992 γραμμαρίων, 105 κιλά και 280 γραμμάρια αποξηραμένων φύλλων καπνού, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, πλήθος κενών νάιλον συσκευασιών, καθώς και

το όχημα του 50χρονου ως μέσο διακίνησης.

Ο 50χρονος συνελήφθη. Οι αστυνομικοί σχημάτισαν εναντίον του δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα. Συνοδεία αστυνομικών ο συλληφθείς οδηγήθηκε προχθές στην Εισαγγελία Βόλου, η οποία άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη για λαθρεμπορία καπνού.

Η Εισαγγελία Βόλου ζήτησε στη συνέχεια να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να προσδιοριστούν επακριβώς τα διαφυγόντα κέρδη. Ο 50χρονος αφέθηκε στο μεταξύ ελεύθερος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου