ΤΟΠΙΚΑ

Μαρτυρικός θάνατος συνταξιούχου τραπεζικού στο Βόλο

μαρτυρικός-θάνατος-συνταξιούχου-τρα-30046

Εξέπνευσε ενώ προσπαθούσε να απελευθερωθεί – Εντοπίστηκε δεμένος πισθάγκωνα – Ανθρωποκυνηγητό της Αστυνομίας για τους κακοποιούς

Μαρτυρικό θάνατο βρήκε χθες το πρωί ο 91χρονος συνταξιούχος υπάλληλος Εμπορικής Τράπεζας Αντώνης Ιωάννου. Ο άτυχος ηλικιωμένος βρέθηκε νεκρός σε αποθηκάκι στο πίσω μέρος του σπιτιού του στην οδό 28ηςΟκτωβρίου 297, στο πάρκο Μεφσούτ, όπου τον είχαν οδηγήσει αδίστακτοι κακοποιοί με προφανή σκοπό να τον ληστέψουν. Ούτε τα κάγκελα με τα οποία είχε ασφαλίσει τα παράθυρά του, ούτε και ο φράχτης που ύψωσε περιμετρικά του οικοπέδου του, καθώς είχε πέσει θύμα κλοπών και άλλες φορές στο παρελθόν, κατάφεραν να τον προστατέψουν…

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Το ΕΚΑΒ που ειδοποιήθηκε και η Αστυνομία γύρω στις 10.30 το πρωί τον βρήκαν πεσμένο στο δάπεδο. Ητανφιμωμένος με μονωτική ταινία, τα χέρια του δεμένα με πλαστικό καλώδια και το κεφάλι του ακουμπισμένο σε κασόνι. Ηταν μόλις λίγη ώρα αφότου κατέληξε. Στις 9.30 το πρωί ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, βογκούσε προφανώς στην προσπάθειά του να απελευθερωθεί.

Κάτοικος της περιοχής που το σπίτι της συνορεύει με του θύματος του φώναζε μήπως χρειάζεται βοήθεια, να πηδήξει το τοίχο ο γιος της να το βοηθήσει. Ομως μετά τίποτα, σιγή… Ο 91χρονος σιώπησε για πάντα. Ο εγγονός του, σύμφωνα με πληροφορίες από το συγγενικό περιβάλλον, ήταν ο πρώτος που έφτασε στο σπίτι για να δει τι συμβαίνει. Ο ηλικιωμένος είχε χάσει πριν 40 μέρες τη γυναίκα του, ενώ ο μοναχογιός του είχε σκοτωθεί σε ατύχημα πριν από 15-20 χρόνια σε εργοστάσιο του Βόλου.

Ο νεαρός αντίκρισε την πόρτα ανοιχτή και είδε τα πόδια του παππού του στο πάτωμα. Δε βάσταξε να μπει μέσα στο αποθηκάκι. Ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ, ενώ στην πορεία έφτασαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, των Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, η Ιατροδικαστής Λεονταρή Ρουμπίνη. Οι αστυνομικοί, παρών και ο Διευθυντής Αστυνομίας Μαγνησίας Ιωάννης Τόλιας είχαν ήδη αποκλείσει την περιοχή και λάμβαναν καταθέσεις για το τι ακριβώς είχε συμβεί.

Εγκλημα με προφανές κίνητρο τη ληστεία

Από τα πρώτα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας φαίνεται ότι ο άτυχος 91χρονος προφανώς έπεσε θύμα ληστείας και βρήκε μαρτυρικό θάνατο. Η αναστάτωση που υπήρχε στο σπίτι υποδήλωνε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την παρουσία αδίστακτων κακοποιών που έψαχναν για χρήματα και αντικείμενα.

Επιπλέον, ο φράχτης που χώριζε το οικόπεδο του ηλικιωμένου από του διπλανού είχε κοπεί με εργαλείο. Στον δε τοίχο στην ακατοίκητη διπλοκατοικία που συνορεύει με του θύματος υπήρχε η καρέκλα που τοποθέτησαν οι δράστες για να πηδήξουν και να μπουν στο σπίτι – στόχο.

Ο άτυχος ηλικιωμένος είτε επειδή αντιλήφθηκε την παρουσία των δραστών, είτε επειδή οι αδίστακτοι κακοποιοί τον σήκωσαν από το κρεβάτι με σκοπό να τους υποδείξει που είναι τα χρήματά του και τα χρυσαφικά του, απειλήθηκε και μάλιστα με αιχμηρό αντικείμενο, με μαχαίρι, καθώς η σορός του έφερε επιφανειακές γρατζουνιές στην πλάτη. Επιπλέον, φιμώθηκε, ενώ οι δράστες του έδεσαν και τα χέρια ώστε να κάνουν τη «δουλειά» τους ανενόχλητοι.

Τι είπε η ιατροδικαστής

Η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή ανέφερε ότι ο άτυχος 91χρονος δεν είχε εμφανείς κακώσεις που να δημιουργούν υπόνοια για αιτία θανάτου οπότε εικόνα θα υπάρχει από τη νεκροτομή που θα διενεργηθεί σήμερα το πρωί.

Η ίδια είπε ότι ο ηλικιωμένος βρέθηκε σε μικρό αποθηκάκι στο οποίο ίσα που χώραγε. «Ηταν φιμωμένος με μονωτική ταινία και δεμένος στα χέρια με πλαστικό σαν καλώδιο. Βρισκόταν στο δάπεδο και το κεφάλι του ακουμπούσε σε κασόνι. Πιθανώς απεβίωσε από παθολογικά τελικά αίτια, αν και αυτό θα το πούμε με ασφάλεια μετά τη νεκροτομή» συμπλήρωσε.

Το σπίτι είναι ανακατεμένο. Η ιατροδικαστής είπε ότι τον ηλικιωμένο τον απείλησαν. «Ο θανών έφερε στην πλάτη του δύο επιφανειακά στοιχεία, τα οποία είχαν προκληθεί από αιχμηρό αντικείμενο πιθανότατα από μαχαίρι» ανέφερε χαρακτηριστικά. Για την ώρα θανάτου τέλος εκτίμησε από την πτωματική ακαμψία ότι επήλθε στο διάστημα από τις 8.30 έως τις 10.00 το πρωί.

Ελλιπής η αστυνόμευση, λένε κάτοικοι

«Κυκλοφορούν πολλά άτομα με παραβατική συμπεριφορά» ανέφερε κάτοικος που δενθέλησε να δημοσιοποιήσει το όνομά του. «Εχω δει με τα μάτια μου διακίνηση ναρκωτικών και παλαιότερα και τώρα. Η κόρη μου τα ίδια. Μάλιστα, την λήστεψαν πριν ένα χρόνο, της πήραν την τσάντα» πρόσθεσε. Αλλος κάτοικος της περιοχής, ο κ. Π. Κ., είπε ότι υπάρχουν επανειλημμένα κρούσματα διακίνησης ναρκωτικών, κλοπών, ληστειών.

Ηταν αναμενόμενο

Οι κάτοικοι της περιοχής περίμεναν ότι κάποια στιγμή θα συνέβαινε κάτι τέτοιο. Ο Δ.Κ., που μένει στη γειτονιά, ανέφερε ότι η γειτονιά είναι επικίνδυνη. «Φύλαξη δεν υπάρχει. Στο πάρκο έρχονται και μικρά παιδιά πέρα από τους ηλικιωμένους. Ναρκομανείς βρίσκονται εδώ σε τακτά διαστήματα μέρα μεσημέρι» συμπλήρωσε.

Σοκ για το φρικτό έγκλημα

Ο ανιψιός του θανόντος Λεονταρής Ιωάννου ενημερώθηκε το περιστατικό από την Αστυνομία. Σοκαρισμένος ενημέρωσε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι του είπαν «ή το σκότωσαν ή πέθανε». Για τον θείο του είπε ότι «είχε πέσει θύμα ληστειών και άλλες φορές» και έδειξε τα κάγκελα στα παράθυρα του σπιτιού που είχε βάλει ο άτυχος ηλικιωμένος για να προφυλάσσεται…

Εκοψαν τη σήτα και μπήκαν

Ο ιδιοκτήτης του διπλανού οικοπέδου Κωνσταντίνος Μπαϊράμης ανέφερε ότι ο άτυχος ηλικιωμένος του είχε ζητήσει να υψώσει σήτα στον τοίχο που χωρίζει τις ιδιοκτησίες τους, καθώς βρίσκονται σε όμορο οικόπεδο. «Του είχα δώσει την άδεια. Ομως, φαίνεται ότι έκοψαν τη σήτα με εργαλείο και με καρέκλα, που άφησαν στο σημείο, πήδηξαν στον τοίχο και μπήκαν στο σπίτι του» κατέληξε.

Του άνοιξαν το σπίτι και άλλες φορές

«Εχουμε γεγονότα που μας συνταράσσουν» δήλωσε ο περιπτεράς της γειτονιάς, Βασίλης Τσουκαλάς. Ηλικιωμένος γείτονας βρέθηκε νεκρός, είπε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι «είχαν επιχειρήσει και άλλες φορές να του ανοίξουν το σπίτι. Μάλλον τον παρακολουθούσαν». Για τον εντοπισμό του ηλικιωμένου ο κ. Τσουκαλάς είπε ότι έγινε το πρωί μετά τις 9.30. «Βογκούσε και τον άκουσε γειτόνισσα. Ηταν δεμένος. Το ΕΚΑΒ που ειδοποιήθηκε τον βρήκε νεκρό. Το σπίτι ήταν άνω – κάτω».

Για τον 91χρονο ανέφερε ότι ήταν μόνος. «Είχε χάσει τη γυναίκα του πριν λίγο καιρό, ενώ ο μονάκριβος γιος του σκοτώθηκε σε ατύχημα πριν πολλά χρόνια. Ερχόταν καθημερινά και έπαιρνε την εφημερίδα του» κατέληξε.

Το σπίτι του άτυχου ηλικιωμένου, στο οποίοχτύπησαν οι αδίστακτοι κακοποιοί

Οσαμέτρα και αν έλαβε ο ηλικιωμένος τελικά δεν κατάφερε να προφυλαχτεί

Σοκαρισμένοι οι συγγενείς ενημερώνονται από την Αστυνομία για το έγκλημα

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος έκαναν φύλλο και φτερό το σπίτι

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου