ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Μπορούσε περισσότερα στον Παλαμά αλλά η Νίκη… έμεινε στην ισοπαλία

μπορούσε-περισσότερα-στον-παλαμά-αλλ-734851

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Την πρώτη απώλεια βαθμών υπέστη η Νίκη Βόλου χθες στο γήπεδο του Παλαμά, όπου απέναντι στον ΑΟ Σελλάνων, αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1 για πρώτη φορά στη σύντομη προϊστορία των δύο ομάδων, με την Νίκη να μετρά μέχρι χθες τρεις νίκες σε τρία παιχνίδια.

Για την 3η και… φαρμακερή αγωνιστική, όπως αποδείχθηκε, η ομάδα του Γιώργου Κούτση, παρά το ελπιδοφόρο της ξεκίνημα, βρέθηκε να κυνηγά το σκορ, έπειτα από τυχερό γκολ του Κόκκινου στο 21’, αλλά βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει, μετά από ολέθριο λάθος του τερματοφύλακα Δ. Παπαδόπουλου σε σουτ του Φάμπιο στο 77’. Η χθεσινή ήταν η πρώτη απώλεια βαθμών για τους δύο μονομάχους, που είδαν έτσι τον Ολυμπιακό Βόλου να μένει μόνος στην κορυφή.

Ο κόσμος των κυανόλευκων έδωσε βροντερό παρών, «πίεσε» την ομάδα του προς το τρίποντο, αλλά το φινάλε δεν στέφθηκε από επιτυχία, με τους φιλοξενούμενους να φεύγουν από το γήπεδο του Παλαμά, με μια γλυκόπικρη γεύση.

Μπήκε δυνατά… αλλά το πλήρωσε

Σαν να παίζει εντός έδρας ξεκίνησε το παιχνίδι η Νίκη Βόλου, έχοντας τη συμπαράσταση και των φιλάθλων της στο γήπεδο του Παλαμά. Ετσι από το 1ο κι’ όλας λεπτό απείλησε την αντίπαλη εστία, όταν ο Φάμπιο γύρισε την μπάλα από τα δεξιά για τον Βουκομάνοβιτς και αυτός για τον Παπαδόπουλο, ο οποίος σούταρε προς την εστία αλλά η μπάλα βρήκε τον Μακενγκό, που ήταν σε θέση οφσάιντ, με την προσπάθεια του Βουκομάνοβιτς να σταματά, αφού νωρίτερα ο Γάλλος, είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ.

Εκτέλεση φάουλ του Κέρι στο 3’ ανάγκασε τον Δ. Παπαδόπουλο να εκτιναχθεί στο δεξί «γάμα» και να αποκρούσει σε κόρνερ, με την Νίκη να συνεχίζει την πίεση της στα αντίπαλα καρέ, όταν ένα λεπτό μετά ο Κέρι σέντραρε από τα αριστερά όμως ο Μέτσε δεν σούταρε όπως θα ήθελε από καλή θέση.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κέρι διάβασε την κίνηση του Βουκομάνοβιτς και έκανε την κάθετη πάσα, με τον Σέρβο επιθετικό να βρίσκεται μεταξύ πέναλτι και μεγάλης περιοχής, έχοντας ξεπεράσει και τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά πριν προλάβει να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, ο Μπούσδρας κατάφερε να απομακρύνει τον κίνδυνο, προ κενής εστίας.

Ο Βουκομάνοβιτς συνέχισε να τροφοδοτείται από τους συμπαίκτες του και έτσι έγινε και στο 16’ με τον Μέτσε να τροφοδοτεί τον Σέρβο, ο οποίος βρίσκονταν μέσα στη μικρή περιοχή αλλά ξαφνιάστηκε και δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε στο 20’, με τον Μετούσι να κάνει την κούρσα από τα δεξιά και αφού ξεπέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, έκανε τη σέντρα για τον Βουκομάνοβιτς, αλλά το διαγώνιο σουτ που έπιασε από τα δεξιά, πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Δ. Παπαδόπουλου, που είδε για ακόμη μία φορά την εστία του να μην παραβιάζεται.

Με την τύχη ξεκάθαρα στο πλευρό των γηπεδούχων, ο νόμος του ποδοσφαίρου τιμώρησε την Νίκη και έτσι ο ΑΟ Σελλάνων, πήρε κεφάλι στο σκορ. Ηταν το 21ο λεπτό του αγώνα, με τον Δ. Παπαδόπουλο να κάνει το βολέ από το τέρμα του και τον Τζέκο να παίρνει την κεφαλιά από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Ο Κοντός στην προσπάθεια του να σουτάρει με τη μία, στραβοκλώτσησε την μπάλα η οποία πήρε ύψος και στρώθηκε στον επερχόμενο Κόκκινο, ο οποίος βρήκε απέναντι από τον Αποστολίδη για να γράψει με μονοκόμματο σουτ το 1-0, αξιοποιώντας στο έπακρο την πρώτη τελική προσπάθεια της ομάδας του, σε μια φάση που όλα πήγαν στραβά για την κυανόλευκη άμυνα.

Με τη Νίκη να μένει και πάλι πίσω στο σκορ, όπως στο προηγούμενο παιχνίδι στη Στυλίδα, ο Κέρι τροφοδότησε τον Θ. Παπαδόπουλο, ο οποίος στο 35’ σούταρε από θέση μέσα αριστερά, αναγκάζοντας τον Δ. Παπαδόπουλο να αποκρούσει, στέλνοντας και πάλι την μπάλα πάνω στον μπακ των φιλοξενούμενων, το νέο σουτ του οποίου πέρασε διαγώνια με την εστία του ΑΟΣ, στην πρώτη και τελευταία φάση – αντίδρασης στο 1-0 μέχρι το ημίχρονο.

Βρήκε γκολ… αλλά δεν έφτανε

Η Νίκη Βόλου πλέον με την πλάτη στον τοίχο και με το σκορ υπέρ του ΑΟΣ, ήθελε πάση θυσία ένα τέρμα, προκειμένου να μπει και πάλι στη διεκδίκηση των τριών βαθμών. Αρχικά, ο Κέρι εκτέλεσε φάουλ, που ανάγκασε τον Δ. Παπαδόπουλο να αποκρούσει σε κόρνερ, πέφτοντας στην κάτω αριστερή γωνία, ωστόσο η Νίκη απειλήθηκε και με δεύτερο τέρμα στο 59’. Συγκεκριμένα ο Τσιρογιάννης ανέλαβε την εκτέλεση φάουλ, θέλοντας να στείλει την μπάλα στο αριστερό «γάμα» της Νίκης, εκεί όπου πετάχτηκε ο Αποστολίδης, για να διατηρήσει το 1-0.

Δύο λεπτά μετά και στο 61’ κεφαλιά του Τζέκου στο δεύτερο δοκάρι έπειτα από φάουλ του Τσιρογιάννη πέρασε άουτ, ενώ από στημένη μπάλα ήρθε στο 71’ νέα προσπάθεια των φιλοξενούμενων με τον Κέρι, χωρίς όμως να βρει στόχο.

Αυτό που έψαχναν οι παίκτες του Γιώργου Κούτση το βρήκαν εν τέλει στο 77’, με τον Φάμπιο να βρίσκεται εκτός περιοχής και να δοκιμάζει το δεξί του πόδι. Η μπάλα φαινομενικά θα μπορούσε να σταματήσει στην αγκαλιά του Δ. Παπαδόπουλου, ο οποίος δεν μπόρεσε να μπλοκάρει και με βασανιστικό τρόπο, κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του, για να αναπτερώσει τις ελπίδες της Νίκης για κάτι καλύτερο.

Η Νίκη μην έχοντας πλέον άλλο δρόμο, από τους τρεις βαθμούς, πίεσε την αντίπαλη άμυνα, με τον Κέρι να βρίσκει στο 81’ τον Βουκομάνοβιτς, ο οποίος από το ημικύκλιο της περιοχής πήγε να περάσει την μπάλα πάνω από τον εξερχόμενο Δ. Παπαδόπουλο, αλλά αυτή κόντραρε στην πλάτη του αντίπαλου πορτιέρε, ο οποίος έκανε στροφή στον αέρα και δικαιώθηκε.

Η τελευταία αξιόλογη φάση καταγράφηκε στο 90’, με τον Κέρι να εκτελεί ακόμη μία στημένη μπάλα και τον Φάμπιο να πιάνει την κεφαλιά, αλλά δίχως αποτέλεσμα, και έτσι το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους και μετά τα τρία λεπτά των καθυστερήσεων.

ΑΟ ΣΕΛΛΑΝΩΝ-ΝΙΚΗ 1-1

Γήπεδο Παλαμά

3η αγωνιστική – 4ος Ομιλος Γ’ Εθνικής

Σκόρερ: 21’ Κόκκινος – 77’ Φάμπιο Ταβάρες

Διαιτητής: Μελτζανίδης(Ημαθίας)

Βοηθοί: Γιάντσης, Χριστοδούλου (Ημαθίας)

Κίτρινες: 58’ Καντούτσης, 60’ Μετούσι, 89’ Μπούσδρας, 92’ Ρόβας

Α.Ο. ΣΕΛΛΑΝΩΝ: Δ. Παπαδόπουλος, Παπαγεωργίου, Τζάνης, Αρχοντής, Μπούσδρας, Χάδιαρης, Μπιτέλης (82’ Θεοδωρόπουλος), Κοντός (72’ Υφαντής), Τσιρογιάννης (92’ Κούρκουλας), Κόκκινος (87’ Πατσαρούχας), Τζέκος.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Μετούσι (84’ Ντινιωτάκης), Θ. Παπαδόπουλος, Καρτσαμπάς (33’ λ.τρ. Παπαδήμας), Καντούτσης, Ρόβας, Μέτσε, Φάμπιο Ταβάρες, Μακενγκό (60’ Ιορδανίδης), Κέρι, Βουκομάνοβιτς (86’ Αναστασίου).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου