ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Έχασε Μπούις και παιχνίδι

έχασε-μπούις-και-παιχνίδι-745421

Χωρίς βαθμούς ή βαθμό ξεκίνησε την περιπέτεια της στους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδος η Νίκη Βόλου, χάνοντας με 0-1 από την Κέρκυρα, για την 1η αγωνιστική, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Πανθεσσαλικό.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι κυανόλευκοι δέχθηκαν ένα «φθηνό» τέρμα στο 20’, μετά από ολιγωρία της άμυνας, είχαν δύο δοκάρια στο β’ μέρος με τους Μέτσε στο 73’ και Ιορδανίδη στο 87’, αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν έστω τον ένα βαθμό, έχοντας πλέον στο μυαλό τους πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Θησέα Αγριάς, τον οποίο θα αντιμετωπίσουν χωρίς να έχουν τον Φάντζιο Μπούις στον πάγκο τους. Ο Βέλγος τεχνικός δέχθηκε πρόταση όπως ομολόγησε από ομάδα της Κύπρου και συγκεκριμένα τον Ολυμπιακό Λευκωσίας, και σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε η λύση συνεργασίας, με την ομάδα να προπονείται σήμερα υπό τις οδηγίες του Γιώργου Παρασκευαΐδη.

Σε ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρεται: «Μετά από συνάντηση του προέδρου της ΔΕ ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου 1924, κ. Νίκου Ιμεράι και του προπονητή Φάντζιο Μπούις αποφασίστηκε η λύση της συνεργασίας του Βέλγου προπονητή καθώς και του συνεργάτη του Ανδρέα Γεωργίου με την ομάδα μας.

Η ΔΕ ποδοσφαίρου ευχαριστεί θερμά τον Φάντζιο Μπούις και τον Ανδρέα Γεωργίου για τις πολύτιμες υπηρεσίες που πρόσφεραν στην ομάδα μας και τους εύχεται ολόψυχα καλή συνέχεια στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία».

Πώς παρατάχθηκαν

Με την ίδια ενδεκάδα σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι Κυπέλλου απέναντι στη Δόξα Δράμας παρατάχθηκε η Νίκη Βόλου, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Αποστολίδη και στην άμυνα τους Μετούσι-Καντούτση-Καρτσαμπά-Παπαδόπουλο, από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στη μεσαία γραμμή, ο Ρόβας ήταν ο αμυντικός μέσος, με τους Μέτσε και Φάμπιο μπροστά του, την ώρα που στα δεξιά της επίθεσης τοποθετήθηκε ο Κέρι, στα αριστερά ο Μακενγκό και στην κορυφή της, ο Βουκομάνοβιτς.

Από την άλλη για την ομάδα των Φαιάκων, ο Κουτζαβασίλης ήταν κάτω από την εστία και στην άμυνα παρατάχθηκαν οι Σπίνουλας-Ιωάννου-Βέρτζος-Αναστασίου. Ο Αναστασόπουλος με τον Ν. Κρητικό ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, ο Ζορμάς είχε ρόλο επιτελικού μέσου, με τους Κόντο (δεξιά), Σιατραβάνη (αριστερά) να τοποθετούνται στα χαφ και σε ρόλο επιθετικού ο Στ. Κρητικός.

«Φθηνό» 0-1

Το πρώτο σουτ στο παιχνίδι ήρθε από τον Βουκομάνοβιτς, ο οποίος βρέθηκε εκτός περιοχής και προσπάθησε με τη μία να απειλήσει μετά το κατέβασμα της μπάλας από τον Κέρι, αλλά ο Κουτζαβασίλης ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε στο 6ο λεπτό.

Από την άλλη για την ομάδα της Κέρκυρας το πρώτο σουτ στο παιχνίδι ήρθε στο 14’ με τους φιλοξενούμενους να απειλούν με γυριστό σουτ του Σιατραβάνη, σε γύρισμα του Σπίνουλα από τα δεξιά, με την μπάλα να περνά πάνω από την εστία του Αποστολίδη.

Εκτέλεση φάουλ του Κέρι ένα λεπτό μετά δεν ανησύχησε την άμυνα της Κέρκυρας, με την κατάληξη της να είναι απογοητευτική.

Το σκορ έμελλε να αλλάξει στο 20ο λεπτό, με την ομάδα της Κέρκυρας να κερδίζει φάουλ στον άξονα και μετά την εκτέλεση του Κόντου ο Στ. Κρητικός βρέθηκε απέναντι από τον Αποστολίδη και από τα δεξιά της μικρής περιοχής για να σουτάρει ολομόναχος, γράφοντας το 0-1.

Η Νίκη δεν κατάφερε να κάνει κάτι μέχρι το 31’, όταν νέα προσπάθεια των φιλοξενούμενων και από σουτ του Αναστασίου εκτός περιοχής με το αριστερό, και αφού η μπάλα άλλαξε πορεία μετά από κόντρα ο Αποστολίδης εκτινάχθηκε στη δεξιά του πλευρά, παραχωρώντας κόρνερ.

Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους ο Παπαδόπουλος εκτέλεσε φάουλ πλασαριστά για τον Κέρι ο οποίος γέμισε στα αριστερά για τον Βουκομάνοβιτς να βρίσκεται μέσα στην περιοχή αλλά δεν τελείωσε την φάση με σουτ, προσπαθώντας από τα αριστερά της μικρής περιοχής να βρει κάποιον συμπαίκτη του με το κεφάλι.

Προσπάθησε αλλά δεν είχε την τύχη

Η πρώτη τελική στο β’ μέρος ήρθε στο 51’ με τον Κόντο να εκτελεί φάουλ από τα δεξιά αλλά ο Αποστολίδης δεν δυσκολεύθηκε να μπλοκάρει. Έξι λεπτά μετά και αφού ο επόπτης είχε κόψει λανθασμένα αντεπίθεση της Νίκης, με τον Μπούις να διαμαρτύρεται έντονα στον 4ο διαιτητή, η Κέρκυρα σε δική της αντεπίθεση με τον Σιατραβάνη από τα αριστερά απείλησε και πάλι την Νίκη με το σουτ του αφύλακτου Ζορμπά να περνά άουτ, όπως και η προσπάθεια του Στ. Κρητικού στο αμέσως επόμενο λεπτό. Ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι πέρασε σουτ του Ν. Κρητικού εκτός περιοχής, με τον Αποστολίδη να ελέγχει όμως την πορεία της στο 60’. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να ψάχνουν ένα δεύτερο τέρμα, με τελική προσπάθεια του Σιατραβάνη. Στο 64’ νέα προσπάθεια για την Κέρκυρα αυτή την φορά από σουτ του νεοεισελθόντα Βίλα κόντραρε πάνω στον Ρόβα, με την μπάλα να παίρνει περίεργα φάλτσα και να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η Νίκη «ξύπνησε» στο 73’ με τον Μέτσε να εκτελεί φάουλ από τα αριστερά όμως η μπάλα στο κατέβασμα της δεν προσγειώθηκε στην εστία του Κουτζαβασίλη, αλλά χτύπησε στην πάνω πλευρά της οριζόντιας δοκού, καταλήγοντας άουτ.

Νέα τεράστια ευκαιρία χάθηκε στο 87’ με τον Ταβάρες να κερδίζει την κεφαλιά στον χώρο της μεσαίας γραμμής, με τον Ιορδανίδη να ελίσσεται στη συνέχεια εκτός περιοχής και να σουτάρει με το δεξί, όμως η μπάλα τράνταξε το αριστερό δοκάρι του Κουτζαβασίλη, που έμεινε εμβρόντητος να κοιτάζει την πορεία της, για να απομακρύνουν στη συνέχεια οι αμυνόμενοι.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ-ΚΕΡΚΥΡΑ 0-1

Πανθεσσαλικό Στάδιο

1η Αγωνιστική – Κυπέλλου Ελλάδος

Σκόρερ: 20’ Στ. Κρητικός

Κίτρινες: 36’ Αναστασίου, 83’ Μέτσε

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Πανυτσίδης (Κοζάνης)

Βοηθοί: Αθανάσιος Παπαδάκης (Ημαθίας), Βασίλης Μάνος (Λάρισας)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Μ. Αποστολίδης, Καρτσαμπάς, Φάμπιο, Μετούσι, Μέτσε, Καντούτσης, Μακενγκό, Θ. Παπαδόπουλος, Κέρι, Βουκομάνοβιτς (61’ Δωματάς), Ρόβας (67’ Ιορδανίδης).

ΚΕΡΚΥΡΑ: Κουτζαβασίλης, Αναστασίου, Σπίνουλας, Βέρτζος, Ιωάννου, Αναστασόπουλος, Ν. Κρητικός, Στ. Κρητικός, Κόντος (60’ Βίλα), Σιατραβάνης (90’ Γ. Αποστολίδης), Ζορμπάς (80’ Ντα Σίλβα).

Αποτελέσματα

(7ος Όμιλος)

Ξάνθη-ΟΦΗ 0-0

Νίκη Βόλου-Κέρκυρα 0-1

(20’ Κρητικός)

Βαθμολογία

Κέρκυρα 3 (1-0)

Ξάνθη 1 (0-0)

ΟΦΗ 1 (0-0)

Νίκη Βόλου 0 (0-1)

Επόμενη αγωνιστική (2η)

Κέρκυρα-Ξάνθη

ΟΦΗ-Νίκη Βόλου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου