ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Πρόκριση δια πυρός και… πέναλτι για την Νίκη Βόλου στην Πτολεμαΐδα

πρόκριση-δια-πυρός-και-πέναλτι-για-τη-765951

Δια πυρός και σιδήρου πέρασε η Νίκη Βόλου στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, εκεί όπου επέστρεψε μετά από τέσσερα χρόνια, κατακτώντας πέρυσι το Κύπελλο της ΕΠΣΘ.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι κυανόλευκοι μετά από την ισοπαλία με 1-1 στα 90’ με αντίπαλο τον Μακεδονικό Φούφας, προκρίθηκαν στην επόμενη φάση (σήμερα στις 3μ.μ. η κλήρωση) χάρις στη διαδικασία των πέναλτι, όπου έμειναν ψύχραιμοι και νίκησαν με 4-2, έχοντας σε μεγάλη μέρα τον 20χρονο τερματοφύλακα Κώστα Παπαδόπουλο. Καλογιαννίδης στο 8’ και Βουκομάνοβιτς στο 14’ πέτυχαν τα γκολ στην κανονική διάρκεια, με τις δύο ομάδες να παίζουν με παίκτη λιγότερο στην παράταση.

Πώς ξεκίνησε

Σε σχήμα 4-3-3 παρά τις όποιες σημαντικές απουσίες παρατάχθηκε η Νίκη Βόλου, έχοντας εκτός δράσης του Αποστολίδη, Τσεμπερίδη, Κέρι και Μακενγκό. Ετσι, κάτω από τα δοκάρια χρησιμοποιήθηκε ο Κ. Παπαδόπουλος, με την αμυντική τετράδα να μην επηρεάζεται από τις απουσίες. Συγκεκριμένα στα δεξιά της άμυνας τοποθετήθηκε ο Μετούσι, στα αριστερά ο Θ. Παπαδόπουλος, με τον Λάιο να είναι ο παρτενέρ του Καρτσαμπά στις θέσεις των κεντρικών αμυντικών. Στη μεσαία γραμμή ο Μέτσε ήταν ο ανασταλτικός μέσος, με τον Ιορδανίδη να βρίσκεται μπροστά του και δεξιά και τον Φάμπιο στα αριστερά. Στην τριάδα της επίθεσης, Βουρδάκης (δεξιά) και Δωματάς (αριστερά) τοποθετήθηκαν στα άκρα, με τον Βουκομάνοβιτς να τοποθετείται στην κορυφή.

Ψυχρολουσία στο ξεκίνημα

Χωρίς τη μεγάλη φάση ξεκίνησε το παιχνίδι και στην πρώτη τελική προσπάθεια των ομάδων, ο Μακεδονικός προηγήθηκε, με τον Καλογιαννίδη να κλέβει από τον Μέτσε πριν τη σέντρα και αφού προχώρησε για λίγο με την μπάλα στα πόδια εξαπέλυσε το σουτ, χωρίς να αφήσει περιθώρια αντίδρασης στον Κ. Παπαδόπουλο, ο οποίος δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το 1-0 μόλις στο 8’.

Δεν άργησε η απάντηση

Ο Αλέξα Βουκομάνοβιτς απάντησε και μάλιστα γρήγορα για την Νίκη, με τον επιθετικό των κυανόλευκων να βρίσκεται μέσα στην αντίπαλη περιοχή και μετά από φάουλ του Δωματά από τα δεξιά ο αντίπαλος τερματοφύλακας ακούμπησε ελάχιστα την μπάλα χωρίς να απομακρύνει. Στο δεύτερο δοκάρι και χωρίς να αφήσει περιθώρια αντίδρασης ο Σέρβος επιθετικός πέτυχε το πρώτο φετινό τέρμα της ομάδας του, για το 1-1 στο 14’.

Ευκαιρίες με Μέτσε

Με τη Νίκη να ανακτά ψυχολογία αλλά και μέτρα στο γήπεδο είδε τον Ιορδανίδη να αστοχεί και στο 24’ ο Μέτσε προσπάθησε να διορθώσει το… λάθος του, όταν από πάσα του Βουρδάκη έκανε το πλασέ με τη μία, υποχρεώνοντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα να αποκρούσει εντυπωσιακά, πέφτοντας στα δεξιά, αλλά και να στερήσει το 1-2 από τους κυανόλευκους.

Με τους φιλοξενούμενους να συνεχίζουν με το πόδι στο γκάζι, ο Φάμπιο εκτέλεσε φάουλ με τον Δωματά να παίρνει την κεφαλιά στο 29’, αλλά χωρίς να βρει στόχο. Τρία λεπτά μετά χάθηκε άλλη μία μεγάλη ευκαιρία, με τον Μέτσε να μην μπορεί όμως και πάλι να πετύχει την ανατροπή και ένα δεύτερο τέρμα για την ομάδα του. Η φάση ξεκίνησε από τον εξαιρετικό Βουρδάκη, ο οποίος αφού έκλεψε την μπάλα και πέρασε δύο αντιπάλους, αδειάζοντας και τον Χαραλαμπίδη, έστρωσε την μπάλα στον Μέτσε, ο οποίος δεν κατάφερε να σκοράρει προ κενής εστίας, με τους αμυνόμενους να απομακρύνουν στη συνέχεια, λέγοντας και… «ευχαριστώ». Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ανήκε στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να πάρουν κάτι παραπάνω από ένα άστοχο σουτ του αμαρκάριστού και ξεχασμένου από την κυανόλευκη άμυνα Μαυροματίδη, στο 41’.

Χωρίς τη μεγάλη στιγμή

Όπως ξεκίνησε το πρώτο μέρος, έτσι και στο β’ η Νίκη δεν απέφυγε ακόμη ένα λάθος στο 8ο λεπτό της επανάληψης, αλλά αυτό δεν ήταν μοιραίο. Συγκεκριμένα από λάθος του Λάιου, ο Μαυροματίδης πήρε την μπάλα, όμως το κοντρόλ που έκανε δεν τον ευνόησε, με τον Κώστα Παπαδόπουλο να προλαβαίνει την μπάλα.

Στον αντίποδα η Νίκη πάτησε στην αντίπαλη περιοχή στο 65’, με τον Καρτσαμπά να προωθείται και μετά από εκτέλεση φάουλ του Μέτσε, ο κεντρικός αμυντικός των φιλοξενούμενων πήρε την κεφαλιά, δίχως όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δύο λεπτά μετά και από συνεργασία των Καρτσαμπά και σέντρα του Παπαδόπουλου στον Δωματά, ο τελευταίος έπιασε σουτ με το αριστερό, αλλά η μπάλα πέρασε απογοητευτικά

άουτ. Η κυανόλευκη μηχανή έδειξε να παίρνει μπρος, και απείλησε εκ νέου στο 69ο λεπτό, όταν από προσπάθεια του Φάμπιο, η μπάλα οδηγούνταν προς τα αντίπαλα δίχτυα, όμως ο αμυνόμενος Χαραλαμπίδης απομάκρυνε, σώζοντας την εστία του Μακεδονικού. Από εκείνο το σημείο και μετά, μέχρι και το 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, η Νίκη Βόλου είχε την υπεροχή, αλλά όχι και τη μεγάλη φάση, με την αναμέτρηση να οδηγείται μοιραία στην παράταση.

Από μία αποβολή

Αποφασισμένη να πετύχει ότι δεν μπόρεσε σε 90 λεπτά ήταν πλέον η Νίκη Βόλου, μπαίνοντας δυνατά στην ημίωρη παράταση, αλλά ο Ντινιωτάκης στο 94’ και ο Βουκομάνοβιτς στο επόμενο λεπτό με κεφαλιά, που μπλόκαρε ο Μπίντσης, δεν μπόρεσαν το 1-2.

Ενέργεια του Αναστασίου σταμάτησε στον Μπίντση στο 97’, για να ακολουθήσει αψιμαχία ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές. Συγκεκριμένα ο Τζουβάρας αφού χτύπησε με γροθιά στο στομάχι στον Αναστασίου, έμεινε ατιμώρητος, με τον Δούφα να κιτρινίζεται αντ’ αυτού και έτσι ένα λεπτό μετά, ο Χάιτας χτύπησε τον Ντινιωτάκη, ο οποίος δεν συγράτησε τα νεύρα του και ανταπέδωσε, με τους δύο ποδοσφαιριστές να αποβάλλονται.

Κεφαλιά του νεοεισελθόντα Καντούτση στο 107’, σταμάτησε στον Μπίντση, και δύο λεπτά αργότερα πάσα του Μέτσε έφθασε στον Αναστασίου, με τον τελευταίο να σουτάρει χλιαρά και τον Βουκομάνοβιτς να προσπαθεί να μπει στην πορεία της μπάλας, χωρίς αποτέλεσμα.

Η τελευταία ευκαιρία στη διάρκεια της παράτασης χάθηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τη Νίκη Βόλου να φθάνει μια ανάσα από το 1-2, όταν ο Παπαδήμας, που είχε περάσει σε θέση δεξιού μπακ, ξεπέρασε το εμπόδιο του Χαραλαμπίδη, και με συρτή σέντρα έψαξε και βρήκε τον Αναστασίου. Ο τελευταίος τσίμπησε την μπάλα, αλλά ο επερχόμενος Καρτσαμπάς, δεν μπόρεσε να σκοράρει με προβολή προ κενής εστίας και έτσι οδηγηθήκαμε στα πέναλτι.

Τα πέναλτι

Πλέον η Νίκη Βόλου βρέθηκε σε μια κατάσταση, που έζησε και πέρυσι στο Κύπελλο Ερασιτεχνών και μάλιστα ουκ ολίγες φορές. Η διαδικασία:

Καρτσαμπάς 0-1

Τοπάλης απέκρουσε ο Παπαδόπουλος, δοκάρι και άουτ

Μέτσε 0-2

Μαυροματίδης απέκρουσε ο Παπαδόπουλος

Φάμπιο Ταβάρες 0-3

Τακίδης 1-3

Θ. Παπαδόπουλος απέκρουσε ο Γ. Μπίντσης

Τζουβάρας 2-3

Αναστασίου 2-4

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Πέλλας)
Βοηθοί: Δεμερτζής, Ταγκαλίδης (Πέλλας)

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΦΟΥΦΑ: (Σαμαράς) Γ. Μπίντσης, Σιδηρόπουλος (λ. τρ. 112’ Κοπατσάρης), Χαραλαμπίδης, Τζουβάρας, Τακίδης, Φωτιάδης, Τοπάλης, Καλογιαννίδης (50’ Μόσχος), Χάιτας, Ματούλας (74’ Δούφας), Μαυροματίδης

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Μπούις) Κ. Παπαδόπουλος, Μετούσι (106’ Καντούτσης), Θ. Παπαδόπουλος, Καρτσαμπάς, Λάιος, Μέτσε, Ιορδανίδης (λ. τρ. 115’ Παπαδήμας), Φάμπιο Ταβάρες, Βουρδάκης (69’ Ντινιωτάκης), Δωματάς (78’ Αναστασίου), Βουκομάνοβιτς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου