ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

ΤΣΕΜΠΕΡΙΔΗΣ: Το «μηχανάκι» στη μεσαία γραμμή της Νίκης

τσεμπεριδησ-το-μηχανάκι-στη-μεσαία-776689

Συνέντευξη στον ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΤΤΑ

Ο Αλέξανδρος Τσεμπερίδης είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που έχουν «φάει τα γήπεδα με το κουτάλι» και τη νέα αγωνιστική περίοδο θα φορά τα κυανόλευκα της Νίκης Βόλου.

Ο 32χρονος ανασταλτικός μέσος μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τη νέα του ποδοσφαιρική στέγη, αλλά και όσα του αρέσει να κάνει μέσα στο γήπεδο, προκειμένου να δώσει στην Νίκη, όσα επιθυμούν οι φίλαθλοί της φέτος. Το «μηχανάκι» στον άξονα της κυανόλευκης ενδεκάδας έχει καταγράψει 3 συμμετοχές στην Super League, 236 στην Football League, 45 στη Γ’ Εθνική και 22 στο Κύπελλο Ελλάδος και σίγουρα θέλει να γράψει ακόμη περισσότερες το κοντέρ του.

Ποιος είναι ο λόγος που σε έφερε στη Νίκη; «Όλοι ξέρουμε ότι η Νίκη είναι πολύ μεγάλη ομάδα, γεγονός που παίζει σημαντικό ρόλο για τον κάθε ποδοσφαιριστή. Αυτός ήταν ο πρώτος λόγος. Ο δεύτερος λόγος που με έκανε να έρθω είναι ότι μίλησα με τους ανθρώπους της διοίκησης, οι οποίοι μου είπαν ότι φέτος πάει να γίνει κάτι πραγματικά πολύ καλό, το οποίο θα έχει συνέχεια και τη νέα χρονιά, αν όλα πάνε καλά. Γι’ αυτό είπα το ναι».

Ποια είναι η θέση σου στο γήπεδο; «Συνήθως παίζω ως αμυντικός χαφ έχοντας περισσότερο ανασταλτικά καθήκοντα. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο γήπεδο».

Στα προηγούμενα φιλικά η μπάλα περνούσε πολλές φορές από σένα και μοίραζες το παιχνίδι. Είναι κάτι που σου αρέσει; «Μπορεί να έτυχε να πάρω πιο πολλές φορές την μπάλα στα παιχνίδια αυτά. Βέβαια παίζοντας σ’ αυτή τη θέση παίρνεις περισσότερες φορές την μπάλα στα πόδια σου για να αρχίσει η επίθεση της ομάδας».

Πέρσι η Νίκη έπαιζε περισσότερο στην κόντρα και λιγότερο με κατοχή, αλλά φέτος δείχνει να αλλάζει στιλ. Θεωρείς πως έτσι είναι πιθανότερο να φθάσει στον στόχο της;

«Νομίζω ότι κάθε ομάδα που έχει στόχο να βγει πρώτη, πρέπει να έχει την μπάλα στην κατοχή της. Για να έχει την μπάλα στα πόδια της, αναγκαστικά πρέπει να περνά από όλες τις θέσεις και ειδικά από το κέντρο για να μοιράζεται πιο σωστά το παιχνίδι. Μου κάνει εντύπωση που μου λέτε ότι αυτό πέρσι δεν υπήρχε, γιατί αν η μπάλα δεν περνά από το κέντρο, το παιχνίδι πάει πολύ στο ρίσκο. Και με ρίσκο δεν μπορείς να πετύχεις εύκολα γκολ. Φέτος ο προπονητής είναι κάθετος και μας είπε ότι πρέπει να «χτίσουμε» μια ομάδα που θα έχει ορθολογική σκέψη και δεν θα επιτίθεται ορθολογικά κι όχι με «γεμίσματα».

Ποια είναι η άποψή σου για το υπάρχον ρόστερ; «Πιστεύω ότι η Νίκη διαθέτει πολύ ποιοτικό έμψυχο υλικό. Κακά τα ψέματα, αυτή τη στιγμή η Νίκη έχει ρόστερ Β’ Εθνικής. Ποιος δεν θα μπορούσε να σταθεί εκεί; Ακόμη δεν γνωρίζω καλά τα νέα παιδιά, αλλά έχει 14-15 ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει με επιτυχία από μεγαλύτερες κατηγορίες».

Πιστεύεις πως το γεγονός ότι κανείς… δεν έχει πάρει τη φανέλα σπίτι του, ωφελεί την ομάδα; «Όταν δεν παίζεις, σίγουρα χαλαρώνεις. Άμα έχεις πιο ανταγωνιστικό σύνολο, θα υπάρχει συναγωνισμός ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές κι αυτό σε κάνει καλύτερο. Όποιος θεωρεί τον εαυτό του σίγουρο ότι θα παίζει, δεν νομίζω ότι τον ωφελεί σε καμιά περίπτωση».

Θεωρείς πως η σύνθεση με έναν αμυντικό μέσο και δύο επιτελικούς, ταιριάζει περισσότερο στην ομάδα; «Αυτό εφαρμόζουμε μέχρι στιγμής, αλλά για να πω την αλήθεια δεν ξέρω τι θα κάνουμε στη συνέχεια. Ωστόσο ο προπονητής έχει πει ότι η ομάδα θα έχει τρεις-τέσσερις διαφορετικές τακτικές, ώστε κατά τη διάρκεια του αγώνα να αλλάζει συστήματα και να μπερδεύει τον αντίπαλο. Αυτό πιστεύω ότι είναι και το πιο σωστό, δηλαδή άμα είσαι προβλέψιμος, γίνεται πιο εύκολο για τον αντίπαλο».

Εχοντας παίξει με τη Νίκη ως αντίπαλος είχες σκεφτεί ποτέ να παίξεις για εκείνη; «Πέρυσι είχε γίνει μια συζήτηση αλλά δεν το είχα σκεφτεί ποτέ. Για να το σκεφτώ θα έπρεπα να είχε γίνει κάποια κίνηση. Είχαμε έρθει με τον Απόλλωνα τη χρονιά που η Νίκη δεν ανέβηκε κατηγορία. Μου έκανε εντύπωση το Πανθεσσαλικό, που είχε τότε 4χιλιάδες κόσμου και μας «είχαν πατήσει κάτω». Είχαμε έρθει ισόπαλοι με 1-1».

Νομίζεις πως ο κόσμος θα βρίσκεται κοντά στην ομάδα; «Έχω ενημερωθεί ότι ο κόσμος λίγο-πολύ έχει απομακρυνθεί μετά την αποχώρηση της ομάδας από τη Super League. Δεν ήταν και λίγο να καταφέρει να ανέβει και να φύγει από το πρωτάθλημα έτσι άδοξα. Έχω μάθει επίσης πως χρειάζεται 2-3 καλές εμφανίσεις και μεγάλες νίκες, προκειμένου να συσπειρωθεί ξανά και να έρθει στο γήπεδο. Αυτό είναι δικό μας θέμα και είναι στο χέρι μας. Εμείς οφείλουμε να πάνε όλα καλά και να τους έχουμε στο πλευρό μας όλη τη χρονιά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου