ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

ΔΩΜΑΤΑΣ: Τρίτη… και φαρμακερή

δωματασ-τρίτη-και-φαρμακερή-777061

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Ο Γιάννης Δωματάς αποτέλεσε μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις για τους φιλάθλους της Νίκης Βόλου, με τον 26χρονο μεσοεπιθετικό να θέτει ως πρωταρχικό στόχο την κατάκτηση της ανόδου, κάτι που δεν πέτυχε τα τελευταία δύο χρόνια στη Γ’ Εθνική, αγωνιζόμενος σε Ολυμπιακό Βόλου και Εθνικό.

Γεννημένος στις 31 Ιανουαρίου του 1992 στο Ηράκλειο της Κρήτης, έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στον Εργοτέλη, με τον οποίο κατέκτησε και άνοδο από τη Football League στη Super League, ενώ έχει φορέσει και τις φανέλες του Αστέρας Μαγούλας, της Ερμιονίδας, του Γιούχτα Αρχανών του Πανσερραϊκού, και του Αιγινιακού σε Γ’ Εθνική, Football League και Super League. Πέραν από τις τρεις εμφανίσεις στη Super League, ο Δωματάς έχει συνολικά 76 συμμετοχές και 7 γκολ στη Football League και ακόμη 45 παρουσίες με 2 τέρματα στη Γ’ Εθνική.

Μιλώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ κατά την παραμονή της ομάδας στα Χάνια και στη διάρκεια της προετοιμασίας της νέας του ομάδας, αναφέρθηκε αρχικά στις πρώτες του εντυπώσεις από την ομάδα της Νίκης: «Οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικές. Ήδη γνώριζα κάποια παιδιά όταν ήρθα στην ομάδα, όπως είναι ο Κέρι και ο Αναστασίου, με τους οποίους είμαστε φίλοι από παλιά και βρεθήκαμε στην ίδια ομάδα. Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι θετικό. Όπως έχω πει υπάρχει υγιής ανταγωνισμός και αυτό θα κάνει την ομάδα καλύτερη άλλα και τον κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά. Δεν υπάρχει το εγώ πάνω από την ομάδα, όλοι είναι κάτω από την σκέπη της ομάδας για να λειτουργήσει η ομάδα όσο καλύτερα γίνεται προκειμένου να πετύχουμε αυτό που έχουμε θέσει ως αρχή, να είμαστε καλά. Ο στόχος σίγουρα είναι δύσκολος, όπως και για όλες τις ομάδες που θα κάνουν πρωταθλητισμό, εμείς έχουμε ως στόχο κάθε Κυριακή να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και να κερδίζουμε και στο τέλος να κάνουμε το ταμείο. Έτσι ξεκινάμε, κάθε Κυριακή να δείχνουμε το καλύτερό μας αγωνιστικό πρόσωπο, και να κερδίζουμε. Στο τέλος θα δούμε τι θα έχουμε κάνει».

Για το αν ήθελε να αγωνιστεί κάποτε ως παίκτης της Νίκης, έχοντας την εμπειρία από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου στο κατάμεστο «Π. Μαγουλάς» πριν από δύο χρόνια:

«Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει να παίζω με κόσμο, και οι δύο ομάδες (σ.σ. Νίκη και Ολυμπιακός) έχουν κόσμο, η αλήθεια είναι αυτή. Η εμπειρία μου λέει ότι η κάθε ομάδα έχει ξεχωριστούς φιλάθλους. Ο καθένας έχει μια ειδική νοοτροπία φιλάθλου είτε λέγεται Ολυμπιακός, είτε Παναθηναϊκός, είτε Νίκη Βόλου και αυτό σε κάνει να περιμένεις από τον κόσμο να σου δώσει την ώθηση να παίξεις και γι αυτόν. Σίγουρα δεν πουλάμε «οπαδιλίκι», δεν λέμε ότι είμαστε Νίκη Βόλου από μικρά παιδιά, σίγουρα σεβόμαστε τον κάθε σύλλογο, άλλα εφόσον είμαστε Νίκη Βόλου παίζουμε και γι’ αυτούς όπως και για την ομάδα. Ήρθα ως επαγγελματίας στη Νίκη, κάνω το καλύτερο για το μέλλον μου, την οικογένεια μου και την ζωή μου και εφόσον τα πράγματα που ήθελα εγώ μου τα πρόσφερε ο κ. Ιμεράι, δεν μιλάω σε οικονομικό επίπεδο, μιλάω ποδοσφαιρικά. Είδα ότι η ομάδα έχει μια πολύ καλή βάση από πέρσι και ότι φέτος θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω. Εγώ ήμουν θετικός να έρθω στην ομάδα και να βοηθήσω να πετύχει τον στόχο που θα βάλει μες στη χρονιά. Δεν είναι μόνο το να κάνεις πρωταθλητισμό, είναι και το Κύπελλο στο οποίο συμμετέχει η Νίκη και ευελπιστούμε να είμαστε λίγο τυχεροί, να μπούμε και στους ομίλους γιατί θα έχει όφελος και η ομάδα και εμείς. Και ειδικότερα οι μικρότεροι σε ηλικία θα έχουν και περισσότερα βλέμματα παραπάνω να τους δουν».

Για το αν προτιμά μια ομάδα στη Γ’ Εθνική με κόσμο και με υψηλό στόχο από μια ομάδα στη Football League με λιγότερο κόσμο και χωρίς πρωταγωνιστικό στόχο: «Σίγουρα. Εκατό τοις εκατό. Η περσινή χρονιά για εμένα ήταν πάρα πολύ δύσκολη και απ’ όλες τις απόψεις. Ήταν μια από τις όχι καλές μου επιλογές, για να μην πω κακή. Περίμενα κάτι άλλο από μία μεγάλη ομάδα που έκανε πρωταθλητισμό και με την οποία δεν τα βρήκαμε. Σίγουρα προτιμώ μια ομάδα Γ’ Εθνικής με κόσμο, η οποία σέβεται τον ποδοσφαιριστή και φυσικά για έναν σύλλογο όταν δεν είσαι επαγγελματίας και σου προσφέρει αυτά που σου προσφέρει και ο τρόπος που σου μιλάει και σου φέρεται είναι πολύ καλύτερος από πολλές ομάδες της Football League. Σε αυτή την κατηγορία (σ.σ. Football League) πέντε ή έξι ομάδες είναι νοικοκυρεμένες. Όλες οι άλλες έχουν προβλήματα».

Για τις δύο τελευταίες χρονιές στις οποίες έφτασε κοντά στην άνοδο αλλά δεν την πανηγύρισε και αν περιμένει την άνοδο πλέον στην τρίτη σερί χρονιά στην κατηγορία:

«Θέλω πάρα πολύ την άνοδο. Όταν ήρθα εδώ και μίλησα με τον πρόεδρο του ξεκαθάρισα πως αν δεν θέλει κι εκείνος την άνοδο δεν έρχομαι στην ομάδα. Κι εγώ θέλω την άνοδο, όπως και πολλοί ποδοσφαιριστές που είναι εδώ που σίγουρα είναι για υψηλότερη κατηγορία. Να μην κρυβόμαστε. Όσοι έχουν παρακολουθήσει την ομάδα έστω και λίγο έχουν καταλάβει πως οι παίκτες είναι σοβαροί, έχουν ποιότητα, και έχουν έρθει για έναν σκοπό. Να παίξουν μπάλα και να βγάλουν την ομάδα όσο ψηλότερα γίνεται».

Για τη θέση του μέσα στο γήπεδο: «Αγωνίζομαι κυρίως ως εξτρέμ. Χρησιμοποιώ το ίδιο καλά και τα δύο πόδια, αλλά περισσότερο μου αρέσει να παίζω αριστερά. Δεν σας κρύβω πως θα μπορούσα να παίξω και ως δεύτερος επιθετικός, γιατί τη χρονιά που κάναμε την άνοδο στον Εργοτέλη από τη Β’ στην Α’, έπαιζα ως σέντερ φορ. Μου αρέσει κι εκεί, αλλά όπου επιλέξει ο προπονητής. Είτε με βάλει ως αριστερό μπακ, είτε αριστερό εξτρέμ είτε σέντερ φορ, εγώ θα δώσω ότι μπορώ. Αν με βάλει αριστερό εξτρέμ θα δώσω κάτι παραπάνω από αυτά που ξέρω».

Για το πώς αντέδρασαν οι φίλοι που είχε κάνει στον Βόλο μετά τη θητεία του στον Ολυμπιακό στο άκουσμα μεταγραφής του στη Νίκη: «Η αλήθεια είναι πως δεν είχα τα καλύτερα μηνύματα και σχόλια, αλλά όταν ήρθα και πάλι στον Βόλο για τη Νίκη, άνθρωποι από τους οποίους είχα αρνητικά σχόλια, μου έλεγαν «εντάξει είσαι επαγγελματίας και ο καθένας κάνει το καλύτερο για τον εαυτό του». Βέβαια πριν έρθω στη Νίκη κάποιοι προσπάθησαν να χαλάσουν τη μεταγραφή, από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Δεν ξέρω γιατί. Τέλος όλα καλά».

Για το αν δεχόταν κλήσεις από παίκτες να έρθει στη Νίκη: «Ο Αλέκος (σ.σ. Αναστασίου), όπως και ο Χρήστος (σ.σ. Καρτσαμπάς) με έπαιρναν από τον Ιανουάριο να έρθω στη Νίκη. Επέλεξα εν τέλει τον Εθνικό με τον οποίο βγήκα πρωταθλητής. Μετά το «ψηστήρι» έγινε και από τον Λόρι (σ.σ. Κέρι). Μου έλεγαν πως είναι καλά και ήρθα».

Για το τι μπορούμε να περιμένουμε από τη συνεργασία του με τον Λόρι Κέρι: «Δείξαμε κάποια στοιχεία και στο φιλικό και στο γκολ που πέτυχε στο οποίο του έκανα την πάσα. Μπορεί να μην παίζουμε μαζί κάθε χρόνο αλλά έχουμε τον ίδιο τρόπο σκέψης, όπως και με τον Τέο (σ.σ. Παπαδόπουλο), ειδικά στις προπονήσεις, ξέρουμε ο καθένας τι πρέπει να κάνει, λες και είμαστε 10 χρόνια συμπαίκτες. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει καλό κλίμα και καλή χημεία. Όλα τα άλλα έρχονται».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου