ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΡΣΕΝΟΣ «Βελτίωση μέρα με τη μέρα για τον ΓΣ Αλμυρού»

στελιοσ-αρσενοσ-βελτίωση-μέρα-με-τη-μ-779604

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Μετά από παρουσία 11 συνεχόμενων χρόνων στην ομάδα του Πυράσου ως ποδοσφαιριστής αρχικά και ως τεχνικός στη συνέχεια, ο Στέλιος Αρσένος αποφάσισε να αλλάξει σελίδα στην προπονητική του καριέρα, αποδεχόμενος την πρόκληση του ΓΣ Αλμυρού και το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Ο 39χρονος Βολιώτης, που έκανε τα πρώτα του προπονητικά βήματα στο πλάι του Νίκου Χατζηκυριακίδη στην ομάδα της Νέας Αγχιάλου στη Γ’ Εθνική αλλά και του Στέφανου Ξηροφώτου στην ίδια ομάδα, είδε το περασμένο Σάββατο τη νέα του ομάδα στο πρώτο της φιλικό τεστ απέναντι στην ομάδα Κ20 του Ολυμπιακού Πειραιώς, από την οποία και ηττήθηκε με 1-0 στα Χάνια. Εκεί βρέθηκε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ζητώντας από τον ίδιο τις εντυπώσεις του από το πρώτο τεστ, αλλά και τη συνέχεια της προετοιμασίας.

Αναφορικά με τη φιλική αναμέτρηση – πρώτη των Αλμυριωτών στην καλοκαιρινή προετοιμασία, ο ίδιος δήλωσε: «Ήταν ένα παιχνίδι που είχε έναν βαθμό δυσκολίας. Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα αρκετά καλή, αρκετά καλά δουλεμένη, αυτό όμως δεν λέει τίποτα γιατί είμαστε στη δεύτερη εβδομάδα και μετά από επίπονες προπονήσεις. Έμεινα αρκετά ευχαριστημένος, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι. Είχαμε πολύ καλή συμπεριφορά και ο αντίπαλος δεν μπόρεσε να μας δημιουργήσει φάσεις. Μπήκε βέβαια ένα γκολ το οποίος εκτός του ότι είναι οφσάιντ, προήλθε και από δικό μας λάθος από τα πλάγια.

Αυτό δεν λέει τίποτα, από τη στιγμή που ο αντίπαλος δεν κατάφερε να μας δημιουργήσει φάσεις σε όλο το 90λεπτο.

Υπήρχε βέβαια ένα πρόβλημα στο πρώτο τέταρτο, στο οποίο δεν είχαμε το καθαρό μυαλό, τη σωστή μεταβίβαση από την άμυνα στην επίθεση, και χάναμε μόνοι μας την μπάλα, χωρίς λόγο.

Από κει και πέρα προσπαθήσαμε να βγούμε σε αντεπιθέσεις, δημιουργήσαμε κάποιες φάσεις, κάναμε αρκετές αλλαγές, βάλαμε πολλά παιδιά και έμεινα αρκετά ευχαριστημένος, απλά υπήρχαν κάποια προβληματάκια.

Θα τα δουλέψουμε ώστε να μπορέσουμε να φανούμε πιο καλοί στο επόμενο φιλικό, θέλουμε να βελτιωνόμαστε συνέχεια μέσα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σε κάθε φιλικό.

Είναι μια εντελώς καινούρια χρονιά, καινούρια ομάδα με πολλά νέα παιδιά, αλλά πιστεύω ότι θα δημιουργήσουμε ένα πολύ δυνατό σύνολο και θα ανταπεξέλθουμε επάξια στην ευθύνη που έχουμε».

Σχετικά με το παιχνίδι και αν το καλύτερο διάστημα της ομάδας του ήταν από το 20ο λεπτό μέχρι τη συμπλήρωση του πρώτου μέρους: «Από το 20’ μέχρι το 45’ ήμασταν κυρίαρχοι πιστεύω και γενικά ο αντίπαλος δεν κατάφερε να μας δημιουργήσει φάσεις. Αυτό είναι σημαντικό. Υπήρχε ένας βαθμός δυσκολίας στην κατοχή της μπάλας, απλά, όπως σας είπα, δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Κάναμε βεβιασμένες κινήσεις και σε αυτό έπαιξε ρόλο και το άγχος ατ’ τα καινούρια παιδιά, αλλά μέρα με τη μέρα θα βελτιωνόμαστε και σε αυτό το κομμάτι και θα γινόμαστε καλύτεροι».

Ερωτούμενος για το αν χρειάζεται και ο ίδιος χρόνος προσαρμογής, αφού μετά από 11 χρόνια άλλαξε σύλλογο πρόσθεσε: «Όχι – όχι. Πηγαίνουν όλα καλά. Προσαρμοστήκαμε πολύ γρήγορα με τα παιδιά, υπάρχει συνεργασία, υπάρχει διάθεση, υπάρχει όρεξη και πιστεύω ότι θα πάμε πάρα πολύ καλά».

Για το αν θα υπάρξει ενίσχυση στη συνέχεια μιας και το πρωτάθλημα αργεί ακόμη να ξεκινήσει σε σχέση και με τις αποχωρήσεις έμπειρων μονάδων όπως οι Κυπτίου – Φλίγκος: «Το ενδεχόμενο είναι ένα – δύο έμπειρα παιδιά να πλαισιώσουν την ομάδα ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε περισσότερο τους νέους. Πέρσι ήταν μια διαφορετική χρονιά, έφυγαν κάποιοι ποδοσφαιριστές με εμπειρία, με παραστάσεις, ήρθαν καινούρια παιδιά, είμαστε μόλις στη δεύτερη βδομάδα, θα κοιτάξουμε να βελτιώσουμε και να καλύψουμε τις θέσεις επάξια, ψαχνόμαστε συνέχεια».

Με πολλά νέα παιδιά από τον Αλμυρό και την ευρύτερη περιοχή να βρίσκονται στην προετοιμασία της ομάδας ο Στέλιος Αρσένος σχολίασε για το τι μπορεί να περιμένει από εκείνους: «Αυτό θα το δείξει ο χρόνος, η διάθεση και η όρεξη να δουλέψουν. Θα δείξει κατά πόσο θα μπορέσουν να βοηθήσουν την ομάδα».

Τέλος, αναφορικά με το στόχο της νέας του ομάδας μετά την περσινή εξαιρετική πορεία και εν τέλει τον τερματισμό της στην 4η θέση: «Αυτό που θα κοιτάξουμε είναι να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα την εύκολη παραμονή και από κει και πέρα να πλαισιωθούμε όσο πιο ψηλά μπορούμε στον βαθμολογικό πίνακα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου