ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Εφιαλτικό – φιλικό για Νίκη, δέχθηκε μισή ντουζίνα γκολ

εφιαλτικό-φιλικό-για-νίκη-δέχθηκε-μι-784924

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Αν και ανέτοιμη ακόμη, διανύοντας την πρώτη εβδομάδα της προετοιμασίας της η Νίκη Βόλου έγινε βορά στο στόμα του Παναιτωλικού, ο οποίος σαφώς πιο έτοιμος αλλά και με μεγαλύτερη ποιότητα ολοκλήρωσε χθες το βασικό στάδιο προετοιμασίας του, επιστρέφοντας από τα Χάνια, ενόψει και Super League.

Οι αγρινιώτες «κέρασαν» με έξι τέρματα τη Νίκη Βόλου, η οποία παρατάχθηκε σχεδόν με δύο διαφορετικές ενδεκάδες.

Πώς παρατάχθηκε

Σε σχήμα 4-3-3 παρατάχθηκε η Νίκη Βόλου στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στον Παναιτωλικό με τον Τζήμα να βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, την ώρα που στην τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά τοποθετήθηκαν οι Μετούσι, Βέργος, Παπαδήμας, Ματθαίου. Αμυντικός μέσος ήταν ο Τσεμπερίδης, με τους Ιορδανίδη – Σιώμο να αγωνίζονται ως εσωτερικοί μέσοι. Στα δεξιά της επίθεσης κινούνταν ο Κέρι, στα αριστερά ο Βουρδάκης και στην κορυφή της επίθεσης ο Βουκομάνοβιτς.

Στο δεύτερο μέρος η Νίκη παρατάχθηκε θέλοντας και μη με αλλαγές, μετά την οικτρή εμφάνιση του πρώτου μέρους. Ετσι από τις αρχές του β’ 45λεπτου, ο Θεολόγης υπερασπίζονταν την εστία, με τον Χρ. Καρτσαμπά να παίρνει τη θέση του Βέργου. Ο Παπαδόπουλος κάλυψε την αριστερή πλευρά αντί του Ματθαίου, έχοντας δίπλα του τον Παπαδήμα, ο οποίος και αντικαταστάθηκε λίγο αργότερα από τον Λάιο.

Αμυντικός μέσος παρέμεινε ο Τσεμπερίδης, έχοντας μαζί του και τον Μέτσε πλέον, ενώ ο Μακενγκό χρησιμοποιήθηκε ως επιτελικός μέσος. Στην κορυφή της επίθεσης τοποθετήθηκε ο Αναστασίου και ο Κέρι παρέμεινε στα δεξιά, με τον Δωματά να καλύπτει πλέον την αριστερή πτέρυγα.

Εφιαλτικό το πρώτο 45λεπτο

Μπορεί η Νίκη Βόλου να ήταν εκείνη που απείλησε πρώτη στη χθεσινή φιλική αναμέτρηση, ωστόσο η συνέχεια ανήκε απόλυτα στον Παναιτωλικό, που έκανε ότι ήθελε επιθετικά και δεν είχε μπελάδες αμυντικά.

Οι κυανόλευκοι πάτησαν στην αντίπαλη περιοχή στο 6ο λεπτό, όταν ο Κέρι εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, με τον Τσεμπερίδη να πετάγεται στο δεύτερο δοκάρι, αλλά το πλασέ του πέρασε μόλις άουτ και δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κυριακίδη.

Η φάση αυτή έδειξε να αφυπνίζει τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έχοντας σε μεγάλα κέφια τον Ουΐλιαν άνοιξαν το σκορ στο 14’, με τον τελευταίο να μοιράζει ασίστ στον Έρικσον, ο οποίος δεν δυσκολεύθηκε να πλασάρει σε κενή εστία για το 0-1, έπειτα από την προσπάθεια του συμπαίκτη του.

Ο Ουΐλιαν θα μπορούσε στο 27’ να πετύχει το 0-2, όταν από σέντρα του Τσοκάνη βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι, αλλά εξ’ επαφής δεν κατάφερε να σκοράρει, όπως και ο Μοράν ένα λεπτό μετά, αλλά στο 31’ ο ίδιος παίκτης σημείωσε το 0-2, έπειτα από νέα ασίστ του Ουΐλιαν, που ξεπέρασε την πίεση δύο αντιπάλων του, για να σερβίρει ένα νέο «έτοιμο» τέρμα.

Λάθος του Ματθαίου στο 34’ δεν αποδείχθηκε μοιραίο με τον Ουΐλιαν να πιάνει το σουτ με περίτεχνο τρόπο, σημαδεύοντας το παραθυράκι, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. Ο Τζήμας είπε όχι δύο λεπτά αργότερα σε πλασέ του Τσοκάνη, αποκρούοντας σε κόρνερ, αλλά από την εκτέλεση του Πάολο, ο Χαντάκιας με άπιαστη κεφαλιά πέτυχε και το 0-3 στο 36’.

Με την άμυνα της Νίκης να θυμίζει «τρικυμία εν κρανίω» ο Ντίαζ ανέβασε κι άλλο το δείκτη του σκορ, όταν απέναντι από τον Τζήμα «τσίμπησε» ελαφρώς την μπάλα για να τη στείλει να αναπαυθεί στα δίχτυα.

Ωστόσο, η ομάδα του Αγρινίου δεν έδειξε έλεος και πέτυχε και 5ο τέρμα, στο 42’, με τον

νεοεισελθόντα Βασιλούδη να δίνει την ασίστ στον Μανά, που δεν δυσκολεύθηκε για ακόμη ένα τέρμα.

Βελτίωσε τις αδυναμίες της, κατέβασε ταχύτητα ο Παναιτωλικός

Δυστυχώς, το δεύτερο μέρος ξεκίνησε από κει που τελείωσε το πρώτο με τον Παναιτωλικό να σκοράρει και πάλι, πετυχαίνοντας και έκτο τέρμα με τον Παρρά να εκμεταλλεύεται την αδράνεια της κυανόλευκης άμυνας και αφού η μπάλα κόντραρε έπειτα από σουτ, κατέληξε στα δίχτυα αυτή την φορά του Θεολόγη για το 0-6 στο 51’.

Προσπάθεια του Κέρι στο 56’ σταμάτησε ο αντίπαλος τερματοφύλακας, με τον Αλβανό μεσοεπιθετικό να βρίσκεται σε θέση βολής για να σουτάρει δυνατά με το αριστερό αλλά η μπάλα κατέληξε σε κόρνερ.

Στο 69’ η Νίκη προσπάθησε να πετύχει το γκολ της τιμής, όταν από κλέψιμο του Μακενγκό ο Κέρι έγινε αποδέκτης της μπάλας από τα δεξιά, για να σεντράρει στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, όπου ο Δωματάς πήρε την μπάλα και έκανε το πλασέ συγκλίνοντας σε θέση φορ, αλλά το πλασέ του πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γιαννακόπουλου.

Μέχρι το φινάλε τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει από πλευράς σκορ, με τους κυανόλευκους να συνεχίζουν πλέον την προετοιμασία τους, μακριά από «επικίνδυνα» φιλικά.

Διαιτητές: Καλαντζής, Π. Σακκάς, Γοργόρης

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Τζήμας (46’ Θεολόγης), Μετούσι, Βέργος (46’ Χρ. Καρτσαμπάς), Παπαδήμας (51’ Λάιος), Ματθαίου (46’ Παπαδόπουλος), Τσεμπερίδης, Σιώμος (46’ Μέτσε), Ιορδανίδης (46’ Μακενγκό), Κέρι, Βουρδάκης (46’ Δωματάς), Βουκομάνοβιτς (46’ Αναστασίου).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: (Δέλλας) Κυριακίδης (46’ Γιαννακόπουλος), Λιάβας (46’ Μαρινάκης), Χαντάκιας (46’ Μάλης, 70’ Νταλακούρας), Μιχάι (46’ Αργκους), Τσοκάνης (46’ Ρότσα), Ερικσον (46’ Αγριόδημος), Πάολο (46’ Μπελεβώνης), Ουίλιαν (46’ Τσιγκάρας, 70’ Δ. Γιαννιώτης), Μανά (46’ Παρράς), Ντίαζ (46’ Κόκκορης), Μοράρ (38’ Βασιλούδης).

Παρουσιάζει διαρκείας και εμφανίσεις

Σήμερα Δευτέρα 30 Ιουλίου θα γίνει η εκδήλωση για την παρουσίαση των διαρκείας και των επίσημων εμφανίσεων 2018 – 2019 της Νίκης Βόλου. Η εκδήλωση παρουσίασης στους φιλάθλους και στα ΜΜΕ θα πραγματοποιηθεί στο ABBAEIO Bier Restaurant στον Πολυχώρο Τσαλαπάτα με ώρα προσέλευσης τις 20:30. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν και οι τρεις επίσημες εμφανίσεις, όπως και αυτές των τερματοφυλάκων, αλλά και των καρτών διαρκείας για την νέα αγωνιστική χρονιά.

Κρατήσεις τηλ. 24210 26557 & facebook.com/ABBAEIO.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου